Annonce
Ringkøbing-Skjern

Handelsrådet er i mål med rådgivere til coronaramte butiksejere

Bent Brodersen fotograferet ved en tidligere og gladere lejlighed med liv i Nygade. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Handelsrådet har haft held med at mobilisere banker, revisorer, advokater og andre ressourcepersoner til rådgivning af nødlidende forretningdrivende.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: - Jeg har haft én betalende kunde i butikken i dag. Det er gået i stå.

Sådan siger Bent Brodersen om den aktuelle situation for hans smykke- og brillebutik på Nygade i Ringkøbing, der holder nødåbent et par timer om formiddagen og ellers koncentrerer sig om en smule nethandel. Brodersen ser det som en præcis illustration af, hvordan kommunens handelsliv er tvunget i knæ af coronakrisen.

Men der er små lys i mørket, fortæller Brodersen, der er formand for Ringkøbing Fjord Handelsråd.

I går havde 15 tilmeldt sig den særlige task force, som rådet har taget initiativ til, og som skal bistå med professionel rådgivning til coronaramte butiksejere.

Handelsrådsformanden har appelleret til, at banker, revisorer og advokater melder sig, og det er sket, bekræfter han.

- Task forcen er stærkt besat. Der har også meldt sig ressourcepersoner som for eksempel Finn Juhl, der i forvejen hjælper butikker med regnskaber, og René Lagoni, som har haft butikker; begge kan gå ind og analysere regnskaber og give råd, så taks forcen er supergodt oppe at køre, siger Bent Brodersen.

Han ser coronakrisen udløse bølger af behov for hjælp hos task forcen. Første bølge var hjælp til at søge løntilskud, og det er overstået for de fleste butikkers vedkommende.

Nu kommer så de næste hjælpepakker, der kan udløse spørgsmål fra butikkerne. Det være sig pakker om moms, am-bidrag og a-skat, lånegaranti fra vækstfonden og hjælp til tabt omsætning, og hjælp til virksomhedens faste udgifter. Alt sammen står at læse på virksomhedsguiden.dk

- Det vil udløse en ny bølge spørgsmål fra forretningsdrivende, der har brug for rådgivning. Senere kan der komme en tredje bølge, når nogle opdager, at kassekreditten er trængt, men forhåbentligt kommer vi ikke ud i den situation, siger Brodersen.

Henvendelser til task forcen skal ske til handelsrådets direktør Lise Mejlhede Kjeldgaard, der fordeler spørgsmålene ud til de tilknyttede eksperter, så byrden fordeles jævnt.

Annonce

Nogle kan glæde sig

Bent Brodersen har noteret sig, at forretninger, der sælger produkter til fritidssysler og hobbyaktiviteter, samt forretninger med ting til haven har travlt.

- Der er da gudskelov nogen, som kan glæde sig over noget. Vi kan jo håbe på, at der på den anden side af krisen kommer noget ekstra handel ud af det, hvis folk går og sparer penge op i øjeblikket. Der er fester, konfirmationer og studentergilder der skal afvikles senere, så vi tror på, at noget handel vil komme tilbage. Det skal vi tro på. Alternativet er at gå i panik, og det gør vi ikke, siger Brodersen.

Han har ”noget at tære på” fordi han har været i gang i mange år, som han siger.

- Men jeg har ondt af de mange nystartede med en stor kassekredit, som var parate til at skulle i gang og så får den her i hovedet. Det bliver en svær tid, og for nogle vil det være en katastrofe, siger han.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce