Annonce
Ringkøbing-Skjern

Handelsrådsformand i appel: Uden gode aftaler knækker butikkerne i krisen

Butiksgaderne er støvsuget for kunder, der bliver hjemme på grund af smittefare. Det rammer detailhandlen hårdt. Arkivfoto: Søren Palmelund
Det er afgørende for alt fra frisører til tøjforretninger at deres bank, udlejer eller andre er parat til at indgå nye aftaler om betaling, hvis detailhandlen skal overleve. Handelsråd og kommune vil oprette task force.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Mens corona-virus lukker butikkerne midlertidigt, så er handelsrådet i Ringkøbing-Skjern Kommune i gang med at forberede en task force, som kan hjælpe de trængte forretningsindehavere gennem de praktiske udfordringer, som lige nu tårner sig op.

Det fortæller formand for handelsrådet i Ringkøbing-Skjern og indehaver af Brodersens, Bent Brodersen.

- Lige nu er vi inde i en fase, hvor der er en del forvirring. Hvilke forretninger kan få hjælp af staten, fordi deres butikker er lukket og medarbejderes sendt hjem. Hvor meget kan de få, og hvordan skal de i det hele taget klare krisen, siger han og fortsætter:

- Der er ingen tvivl om, at detailhandlen er hårdt presset. Krisen vil tage livet af flere forretninger, og det bliver endnu værre, hvis ikke de får endnu mere hjælp, end man kan få gennem statens hjælpepakker.

Derfor appeller Bent Brodersen til at udlejere, banker og andre hjælper de forretningsdrivende med at komme gennem krisen. Nedsat husleje, forhøjelse af kassekreditten og andet er en håndsrækning, som er helt nødvendig.

- Vi bliver alle sammen fattigere, hvis det ikke sker. Forretninger vil lukke i hele kommunen. I Ringkøbing har vi brystet os af ikke at have tomme butikker, men det kan vi få. Lukker forretninger, så får udlejerne slet ingen penge i kassen og så videre, siger han.

Det er afgørende, at frisøren, indehaveren af tøjbutikken eller andre kan få hjælp til at komme igennem krisen, og her kan en task force være behjælpelig. Handelsrådet og Ringkøbing-Skjern Kommune er i gang med at undersøge, hvordan de kan yde hjælp til forretningdrivende med at få overblik over deres situation og muligheder.

- Presset vokser dag for dag. Og der bliver behov for hjælp til, hvordan man kan redde sin forretning, og det skal en task force hjælpe til med, siger Bent Brodersen.

Handelsrådsformanden roser i øvrigt kommunen for at betale sine regninger til blandt andre lokale leverandørere og håndværkere i en fart.

Lukningen af forretninger og kommunale institutioner blev mandag forlænget frem til anden påskedag.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce