Annonce
Tønder

Handelsskole vil overtage 10. klasse: Politikere fik oplæg

Tønder 10, der i øjeblikket hører under Tønder Ungdomsskole, holder til på campus i Tønder. Tønder Handelskole har sammen med EUC Syd udtrykt interesse for at overtage de ældste folkeskoleelever. Arkivfoto: Karin Kjærgaard

Handelsskolen, der har ytret interesse for at overtage kommunens 10. klasses-center, har nu haft foretræde for børn- og skoleudvalget. Det samme har ungdomsskolen, der huser Tønder 10 i dag, og som gerne vil beholde de ældste folkeskoleelever.

Tønder: I december kunne JydskeVestkysten fortælle, at Tønder Handelsskole sammen med EUC Syd er interesseret i at overtage Tønder 10, mens Tønder Ungdomsskole, der driver 10. klasses-centret nu, ikke har i sinde at afgive eleverne frivilligt.

Børn- og skoleudvalget besluttede at invitere de to parter til et møde, hvor de kunne fremlægge deres idéer for fremtidens 10. klasse, og de møder har nu været holdt.

- Det er foregået ved, at de hver for sig er kommet og har haft en god halv times tid til at fremlægge deres overvejelser og synspunkter, fortæller formand for børn- og skoleudvalget Kim Printz Ringbæk (S).

- Jeg synes, hver for sig de kom med nogle rigtig gode oplæg i forhold til, hvad de havde af tanker både fremadrettet, og i ungdomsskolens tilfælde også hvad der var foregået fra de overtog det og frem til nu, siger udvalgsformanden.

Parterne skulle blandt andet fortælle, hvordan de mener, deres tilbud kan løfte kvaliteten for eleverne - og de skulle også fortælle om, hvordan der sikres overdragelse fra 10. klasse til alle ungdomsuddannelsesinstitutioner.

Annonce

Ønske om orienterende møde

Efter de to oplæg fra parterne drøftede udvalgspolitikerne, hvad der nu skal ske, og de blev enige om, at de ønsker et oplæg fra forvaltningen - blandt andet fordi sagen rummer virksomhedsoverdragelse og andre juridiske elementer.

Og så ser udvalgspolitikerne gerne sagen komme på et orienterende kommunalbestyrelsesmøde - hvorefter de forskellige politiske grupper får lejlighed til at diskutere sagen.

- Derefter kommer den tilbage til udvalget, og så må vi se, hvad vi så gør der fra, siger Kim Printz Ringbæk.

Ifølge Kim Printz Ringbæk håber udvalget at nå frem til en beslutning om, hvem der skal stå for 10. klasse i fremtiden, inden sommerferien.

Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Plejehjem forvekslede to beboere: Datter fik besked om sin mors død alt for sent

Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce