Annonce
Erhverv

Handelsstandsforening fortsat uden formand og citychef

Anders Jacobsen fratrådte som formand for Tønder Handelsstandsforening i januar 2021. Ved seneste generalforsamling lykkedes det ikke at finde en ny formand. Handelsstandsforeningen indkalder derfor snart til ekstraordinær generalforsamling. Foto: Betina Skjønnemand 
Tønder Handelsstandsforening står fortsat uden formand og citychef. Og noget tyder på, at de to poster heller ikke bliver besat lige med det samme. Det stod klart efter seneste generalforsamling, der forleden blev afviklet på Tønderhus med to års forsinkelse.

Tønder: Tønder Handelsstandsforening står fortsat uden formand og citychef. Og noget tyder på, at de to poster heller ikke bliver besat lige med det samme. Det stod klart efter seneste generalforsamling, der forleden blev afviklet på Tønderhus med to års forsinkelse.

For ikke siden oktober 2019 havde medlemmerne været samlet til årsmøde. Corona og nedlukninger prægede handelsstanden mere end godt var, lød det i beretningen, der på generalforsamlingen blev læst op foran 57 medlemmer af bestyrelsesmedlem Lene Kongerslev Andresen.

- De seneste halvandet år havde været ret hektiske, turbulente og udfordrende – men vi står stadig oprejst, kunne hun konstatere.

Annonce

Året 2020 foregik i små ryk på grund af corona. Først var der lukket, så blev der lempet på restriktionerne, og så gik det den anden vej igen.

Tyskerne svigtede

Sommerferien valgte de danske turister heldigvis at holde hjemme i Danmark, og sammen med de indefrosne feriepenge var der penge nok i omløbet.

- Tyskerne derimod svigtede os. Tyskerne er stadig corona-forskrækkede, men det begynder at lysne med deres besøg. Og vi håber, der snart bliver normale tilstande igen, hvad angår de tyske turister.

Men allerede i januar 2021 var formand Anders Jacobsen fratrådt som formand for Tønder Handelsstandsforening.

- Det var vi rigtig kede af. Nu stod vi uden formand og med coronalukkede butikker – heldigvis havde vi en citychef Stephan Scheelke til at tage over på nogle af Anders Jacobsens opgaver.

Desværre valgte også citychefen nye græsgange efter lidt over et år på posten. Det skete midt i sommerperioden 2021, efter at Stephan Scheelke havde fået tilbudt et tilsvarende job i Ålborg.

-Tja – nu stod vi uden formand og citychef, beskrev Lene Kongerslev Andresen situationen.

Annonce

Ingen meldte sig

Og noget tyder på, at den ikke ændrer sig foreløbig. For ved generalforsamlingen var det ikke muligt at finde en formand blandt kredsen af bestyrelsesmedlemmer eller i forsamlingen.

Derudover ønskede den konstituerede formand efter Anders Jacobsen, Peter Sørensen fra Sport 24, at udtræde af bestyrelsen, ligesom Jes Crone, Tops, ikke ønskede genvalg.

Der indkaldes nu til ekstraordinær generalforsamling, hvor der ifølge dagbladet Der Nordschleswigers oplysninger formentlig kommer en ændring af vedtægterne på dagsordenen. Formanden skal således ikke vælges direkte under generalforsamlingen, men først ved en efterfølgende konstituering.

Annonce

Citychef igen

Ved generalforsamlingen var der også udbredt enighed om at også posten som citychef skal besættes snarest muligt. Han skal ikke kun arbejde aktivt for selve Tønder by, men også for de øvrige byer i kommunen.

Samtlige bestyrelsesmedlemmer var på valg i år.

Der var genvalg for en to-års periode til Lene Kongerslev, Imerco, Pia Sørensen, JyskFynske Medier, Per Lundgård, Tøjeksperten, og Vanessa Kolbeck, Matas. Nyvalgt blev Charlotte Bindesbøl Boldt, KidzByC, og Per Sørensen, Kvickly, som dermed træder ind i bestyrelsen igen.

Citychef Stephan Scheelke valgte i sommeren at skifte job til Ålborg. Foto: Tønder Handelsstandsforening

Tja – nu stod vi uden formand og citychef.

Lene Kongerslev Andresen, medlem af Tønder Handelsstandsforenings bestyrelse
Annonce
Erhverv For abonnenter

Et opkald nytårsaften blev startskuddet: Bilnørder giver den gas som iværksættere

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Politiet beder om hjælp: Mand forsvundet med otteårig datter

Esbjerg For abonnenter

Efter avisomtale af legendarisk værtshus: Nu står køberne på nakken af hinanden

Varde

Den mærkelige dag, da lille bys damer mødte sig selv i 3. division: Klasseforskel på det gamle og det nye hold

Kolding

Ældre mand kørt på sygehuset efter færdselsuheld: - Bilen er totalsmadret

Kæmpe smitteudbrud efter julefrokost med gymnasieelever: 38 bekræftet smittet med omikron-variant

Sydjylland For abonnenter

Julestemningen blev knust i det syd- og sønderjyske: Plantage fælder ingen juletræer og siger farvel til stort set alle medarbejdere

Erhverv For abonnenter

De brølende 70'ere: Mere end 30 mister jobbet: Virksomhed lukker efter 45 år

Sønderborg For abonnenter

To drenge slog, trampede og hoppede på jævnaldrende i park: Begge skal i fængsel og fjernes fra Sønderborg

Dall: Nu kulminerer måneders dårligdomme for Mette Frederiksen

Kultur For abonnenter

Hitler kaldte kendt slesvigsk kunstner "et svin" - alligevel tiggede han nazisterne om at komme ind i varmen: Anmelder giver ny bog om Nolde seks stjerner

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Albæk gav SønderjyskE et godt udgangspunkt: En mand fra Løjt Kirkeby kom ind og gjorde en møgdag meget bedre

Kolding

Flere dropper corona-køen og køber hjemmetest: - De er røget op som nummer et bedst sælgende vare i hele kæden

Annonce