Annonce
Esbjerg

Handelsstandsforening støtter strikke-hæklefest på Vadehavscentret

Der var i den grad gang i pindene, da der i 2019 for første gang blev afholdt stor strikke-hæklefestival på blandt andet Vadehavscentret i Vester Vedsted med deltagere fra hele Danmark. 25. januar afholdes den anden udgave af festivalen. Foto: Martin Ravn
Ribe Handelsstandsforening bakker aktivt op om den anden udgave af den store strikke-hæklefest i Vester Vedsted 25. og 26. januar, hvor der arbejdes på højtryk for at få styr på de sidste detaljer.

Vester Vedsted: Tilmeldingerne strømmer ind, og belært af succes-erfaringerne fra strikke-hæklefestens store, kreative marked på Vadehavscentret i 2019, er markedet i år udvidet til både lørdag og søndag.

Arrangør Bettina Holmquist forklarer, at det går rigtig godt med tilmeldingerne til festivalens mange workshops, og flere er ved at være fuldt bookede.

- Mine workshops er valgt med hjertet. Desværre kan jeg ikke selv nå at være på alle, men det er meget vigtigt for mig at pointere, at man absolut ikke behøver at være en hardcore strikker eller hækler for at være med. Der er workshops til alle, uanset niveau, siger Bettina Holmquist.

Vester Vedsted Vingård kan melde udsolgt til “Strikke-Hæklehygge” lørdag, og Bettina Holmquist håber, at mange strikke-hækleglade stadig har lyst til benytte sig af muligheden for at være med til lidt eller meget.

- Jeg kan se på tilmeldingerne, at mange deltagere kommer udenbys fra, og det vil butikker, restauranter, museer og overnatningssteder i Ribe helt sikkert også få glæde af, siger hun, og netop dette er en af årsagerne til, at Ribe Handelsstandsforening har valgt at støtte op om arrangementet.

- Vi har givet et økonomisk bidrag til markedsføringen af festivalen, og har via handelsstandsforeningens eget netværk hjulpet med at få information ud om festivalen. Vi synes det er et godt initiativ, der ligger på et tidspunkt, hvor der ellers ikke sker sker noget i området, og derfor vil vi rigtigt gerne støtte Bettina og hendes store arbejde, siger formand for Ribe Handelsstandsforening, Peter Lauritzen.

Strikke-hæklefest

Læs mere om festivalen på bettina-holmquist.dk, facebooksiden af samme navn eller som noget nyt også på Instagram bettinaholmquist.dk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Esbjerg står sammen: Stor donation af beskyttelsesudstyr til Sydvestjysk Sygehus

Leder For abonnenter

Åbne kirker var tåbelig ide

Bevares. Vi kan nok alle trænge til et trøstende ord i denne krisetid med udsigt til både sygdom og økonomisk nedtur. Her er det kristne budskab om tro, håb og kærlighed så relevant som nogensinde. Men vi behøver ikke at være fysisk sammen om den oplevelse. Den moderne teknologi byder på rigelig mulighed for at forrette gudstjenester på utraditionel, men sikker vis. Derfor må man undre sig over, at Kirkeministeriet i første omgang besluttede at åbne kirkerne til påske. Naturligvis er påsken en af kirkeårets største helligdage. Men enestående forhold kræver også enestående løsninger. Den nuværende epidemi er absolut en af de undtagelser, der berettiger til for en gangs skyld at aflyse den fysiske kirkegang – selv i påsken. Statsminister Mette Frederiksen har stillet danskerne i udsigt, at vores samfund langsomt kan åbne op igen efter påsken. Betingelsen er, at smittekurven fortsætter med at flade ud. Det sker imidlertid kun, hvis vi viser agtpågivenhed og undgår letsindig adfærd. I praksis vil det formentlig i de fleste kirker være muligt at gennemføre en påskegudstjeneste med god afstand mellem deltagerne. Ikke desto mindre er netop en gudstjeneste netop et eksempel på, at flere mennesker unødigt forsamles. Derfor er det godt, at beslutningen nu er trukket tilbage. Blandt andre sognepræst Dennis Voss Stensgaard fra Vester Nebel havde på forhånd afviset at holde gudstjeneste. I hans tilfælde kunne det ske med god samvittighed. Han er sygemeldt, fordi han formentlig selv er smittet med coronavirus. Ikke desto mindre gav han i utvetydige vendinger udtryk for sin frustration over kirkeministeriets udmeldinger. I hans øjne var det blandt andet en hån mod de unge, der netop på grund af den aktuelle epidemi har fået udskudt deres konfirmationer til august og september. Koldings borgmester, Jørn Pedersen var enig og opfordrede andre præster til at følge Dennis Voss Stensgaards eksempel. Lykkeligvis bredte den sunde fornuft sig til sidst også til ministeriet.

Danmark

Liveblog: Tyskland har nu 1000 corona-dødsfald

Annonce