Annonce
Kolding

Handicap-forum kritiserer adgangsforholdene på Kolding Sygehus: Det er for hårdt at komme ind i manuel kørestol

Bakken foran indgangen overholder alle regler i forhold til stigning, hvis kørestolsbrugerne følger den ledelinje, som er markeret på stedet. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Bakken foran den nye indgang på Kolding Sygehus er meget hård at komme op ad, hvis man sidder i manuel kørestol, fordi man er tvunget til at køre skråt, siger Børge Larsen, der er medlem af Kontaktforum for handicap, som er kritiske over for adgangsforholdene.
Annonce

Kolding: Bakken foran den nye hovedindgang på Kolding Sygehus er for hård at komme op ad, hvis man sidder i manuel kørestol.

Sådan lyder kritikken fra Kontaktforum for handicap, der er et brugerforum under Region Syddanmark, hvor regionsrådet også er repræsenteret i form af ni regionsrådsmedlemmer.

Kontaktforum for handicap har for nyligt henvendt sig til regionens anlægs- og innovationsudvalg med deres kritik, og adgangsforholdene er derefter blev drøftet i udvalget på det første møde i 2020.

Børge Larsen, medlem af Kontaktforum for handicap og repræsentant for Danske Handicaporganisationer, er en af dem, der primært står bag kritikken. Han forklarer, at selvom alle regler er overholdt, så er bakken svær at kæmpe sig op over.

- Man skal følge en ledelinje, og det er sådan set også fint nok. Den overholder alle regler i forhold til, hvor meget bakken må stige. Men hvis man kører i en manuel kørestol, skal man kompensere rigtig meget med den ene arm, fordi man skal køre skråt. Vi kan ikke klage over stigningen, fordi den overholder alle regler, men det er næsten umuligt at skulle køre skråt op ad bakken, siger Børge Larsen.

Tidligere kritik

  • Adgangsforholdene på Kolding Sygehus har tidligere været udsat for kritik.
  • Dengang var det Handicaprådet, der stod bag kritikken, som var den samme som Kontaktforum for handicaps.
  • Kolding Sygehus lavede dengang piktogrammer på bakken, så det var lettere at finde den rigtige vej op.
  • Ved den lejlighed blev det også fastslået, at alle regler, som bakken skal overholde, er blevet overholdt.

Kolding Sygehus har ansat to stifindere, der i dagtimerne står klar til blandt andet at hjælpe patienter i manuel kørestol op ad bakken. Men Børge Larsen har ikke lyst til, at de skal belastes mere end nødvendigt.

- Jeg tænker på arbejdsmiljøet. Hvis de skal skubbe en person op, der vejer måske 170 kilo, som de sagtens kan komme ud for i dag, så bliver de overbelastet og får måske skader på længere sigt. Det kan ikke være rigtigt, at man laver et nyt byggeri og må gå på kompromis med den slags, fordi det skal se pænt ud, siger Børge Larsen.

Ifølge ham burde der være reposer og gelændere på vejen op ad bakken, så patienterne kan få sig et hvil undervejs. Alternativt burde sygehuset på deres hjemmeside gøre opmærksom på, at indgangen ikke er egnet til brugere i manuel kørestol og forberede dem på, at de skal benytte sig af den gamle indgang.

Kolding Sygehus oplyser til JydskeVestkysten, at de igen vil se på, om de kan gøre noget for at forbedre adgangsforholdene, efter de tidligere har lavet tydelige piktogrammer, der viser, hvordan man lettest kommer op ad bakken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Advokatundersøgelse uddeler kraftige tæv til tidligere VUC Syd-ledelse: Dårlig ledelse, inhabilitet og dokumentsjusk

CORONAVIRUS

Liveblog: Stort flertal bag ny hjælpepakke - her er de vigtigste punkter

Danmark

Få overblikket: Må man ikke længere invitere 12 familiemedlemmer til 50-års fødselsdag?

Annonce