Annonce
Esbjerg

Handicappede skyder supercykelstibro ned

Supercykelstibroen, som man forestiller sig, at den skal se ud - her set fra Exnersgade.

Esbjerg Handicapråd mener, at planerne om en ikke-handicapvenlig bro er uanstændige.

Annonce

ESBJERG: Esbjergs handicappede er ikke med på den supercykelstibro over banen, som efter planen står klar i 2019. De kommer ikke til at kunne benytte broen - og er heller ikke med på, at den bliver bygget:

- De kan godt glemme den bro, siger formanden for Esbjerg Handicapråd Carl Henning Møller.

For at holde broen inden for budgetrammen på 25,575 millioner kroner bliver der ikke råd til de 4,7 millioner kroner, som det vil koste at etablere en rampe med en handicapvenlig hældning på østsiden samt en elevator på vestsiden af broen.

Teknik & Byggeudvalgsformand Anders Kronborg (S) forsvarede i tirsdagsavisen den manglende handicapadgang med, at man ikke har de millioner kroner, som det vil koste:

- Det, vi har søgt om penge til, er en supercykelstibro. Formålet med broen er primært, at der skal cykles på den, siger politikeren.

Men Esbjerg Handicapråd mener, at beslutningen om at bygge broen uden handicapadgang "skriger til himmelen", hvis man som Esbjerg Kommune har et pejlemærke i handicappolitikken, der siger, at det offentlige rum skal være tilgængeligt for alle kommunens borgere.

Rådets formand mener således ikke, at der er noget at rafle om. Broen skal ikke bygges:

- Det kan man ikke. Det er uanstændigt. Det hænger ikke sammen. Det er uhørt, at man overhovedet kan komme med det forslag, siger Carl Henning Møller, der har bedt om at få Teknik & Byggeudvalgsformanden i samråd om sagen hurtigst muligt.

Reglerne

JydskeVestkysten har forhørt sig hos seniorrådgiver Søren Ginnerup fra Statens Byggeforskningsinstitut, der forklarer, at såfremt broen opføres efter Vejreglerne, så er den ikke underlagt en bindende bekendtgørelse. Vejreglerne er kun vejledende, og kommunen har det sidste ord i forvaltningen af disse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

SF'er opfordrede Søvndal til at gå efter borgmesterposten i vinter: - Nu kan vi måske få en reel valgkamp

Esbjerg

Livsfarlige udspring i lystbådehavn: Unge badegæster blev bortvist fra Esbjerg Strand

Annonce