Annonce
Esbjerg

Handicappet kvinde på pinebænken i endnu fire uger i flisestrid

Ejna Elvira Nielsen her i kørestol og hendes samlever Jens Jørgen Toft har i tre år kæmpet for at få Esbjerg Kommune til at betale for en flisegang fra deres bjælkehytte over til en sidebygning med et grovkøkken. Den 10. marts afsiges der dom i retssagen, som var for retten i tirsdags. Arkivfoto: Martin Ravn.
I de seneste tre år har 68-årige Ejna Elvira Nielsen og hendes samlever Jens Jørgen Toft haft en strid kørende med Esbjerg Kommune om 60 kvadratmeter fliser. Forleden blev sagen behandlet ved et retsmøde, og om små fire uger afsiger en juridisk dommer en afgørelse i sagen.

DARUM: 68-årige Ejna Elvira Nielsen fra Darum og hendes samlever Jens Jørgen Toft skal i endnu små fire uger være på pinebænken, før de ved om de får medhold eller afslag i en tre år gammel juridisk strid med Esbjerg Kommune. En strid som handler om en 60 kvadratmeter stor flisegang ved parrets ejendom i Darum. En flisegang, som i følge parret kan gøre Ejna Elvira Nielsen mere selvhjulpen og forbedre hendes livskvalitet efter, at hun i 2016 fik en hjerneblødning og blodprop.

Efterfølgende har den 68-årige kvinde været stærkt handicappet og siddet i kørestol, men nu er hun efter et langvarigt genoptræningsforløb blevet gående, men med rollator kan hun dog kun meget vanskeligt komme over den grusbelagte gårdsplads ved familiens ejendom, som er et træhus med et grovkøkken i en sidebygning. Det er dette stykke parret ønsker belagt med fliser, men den udgift på skønsmæssigt 15.000 kroner vil Esbjerg Kommune ikke betale. Det er stridens kerne.

Annonce

Ikke alle oplysninger

Tirsdag var parrets advokat, Allan Sørensen mødt i retten for at tale parrets sag, og i sin procedure lagde advokaten vægt på, at Esbjerg Kommune i det skøn, der ligger til grund for kommunens afgørelse ikke har medtaget alle oplysninger om Ejna Elvira Nielsens helbredssituation. Konkret handler den juridiske strid om en paragraf i Serviceloven.

Modsat argumenterede Kammeradvokaten som repræsentant for Ankestyrelsen ved tirsdagens retsmøde for, at alle relevante informationer i sagen er medtaget, da kommunen skønnede, at der er lovhjemmel for ikke at betale de 15.000 kroner de omstridte fliser vil koste at lægge.

Ved retsmødet blev det slået fast, at der ikke findes retspraksis i form af tidligere domstolsafgørelser i sager, som ligner denne tre år lange strid om en flisegang.

Nu har dommeren i denne civile sag så små fire uger til at træffe sin afgørelse. Der afsiges dom i sagen tirsdag den 10. marts.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Annonce