Annonce
Esbjerg

Handicappet kvinde på pinebænken i endnu fire uger i flisestrid

Ejna Elvira Nielsen her i kørestol og hendes samlever Jens Jørgen Toft har i tre år kæmpet for at få Esbjerg Kommune til at betale for en flisegang fra deres bjælkehytte over til en sidebygning med et grovkøkken. Den 10. marts afsiges der dom i retssagen, som var for retten i tirsdags. Arkivfoto: Martin Ravn.
I de seneste tre år har 68-årige Ejna Elvira Nielsen og hendes samlever Jens Jørgen Toft haft en strid kørende med Esbjerg Kommune om 60 kvadratmeter fliser. Forleden blev sagen behandlet ved et retsmøde, og om små fire uger afsiger en juridisk dommer en afgørelse i sagen.

DARUM: 68-årige Ejna Elvira Nielsen fra Darum og hendes samlever Jens Jørgen Toft skal i endnu små fire uger være på pinebænken, før de ved om de får medhold eller afslag i en tre år gammel juridisk strid med Esbjerg Kommune. En strid som handler om en 60 kvadratmeter stor flisegang ved parrets ejendom i Darum. En flisegang, som i følge parret kan gøre Ejna Elvira Nielsen mere selvhjulpen og forbedre hendes livskvalitet efter, at hun i 2016 fik en hjerneblødning og blodprop.

Efterfølgende har den 68-årige kvinde været stærkt handicappet og siddet i kørestol, men nu er hun efter et langvarigt genoptræningsforløb blevet gående, men med rollator kan hun dog kun meget vanskeligt komme over den grusbelagte gårdsplads ved familiens ejendom, som er et træhus med et grovkøkken i en sidebygning. Det er dette stykke parret ønsker belagt med fliser, men den udgift på skønsmæssigt 15.000 kroner vil Esbjerg Kommune ikke betale. Det er stridens kerne.

Annonce

Ikke alle oplysninger

Tirsdag var parrets advokat, Allan Sørensen mødt i retten for at tale parrets sag, og i sin procedure lagde advokaten vægt på, at Esbjerg Kommune i det skøn, der ligger til grund for kommunens afgørelse ikke har medtaget alle oplysninger om Ejna Elvira Nielsens helbredssituation. Konkret handler den juridiske strid om en paragraf i Serviceloven.

Modsat argumenterede Kammeradvokaten som repræsentant for Ankestyrelsen ved tirsdagens retsmøde for, at alle relevante informationer i sagen er medtaget, da kommunen skønnede, at der er lovhjemmel for ikke at betale de 15.000 kroner de omstridte fliser vil koste at lægge.

Ved retsmødet blev det slået fast, at der ikke findes retspraksis i form af tidligere domstolsafgørelser i sager, som ligner denne tre år lange strid om en flisegang.

Nu har dommeren i denne civile sag så små fire uger til at træffe sin afgørelse. Der afsiges dom i sagen tirsdag den 10. marts.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
SønderjyskE Fodbold For abonnenter

SønderjyskE kalder sig igen underdogs - og fire andre ting vi lærte i nederlaget til Brøndby

Annonce