Annonce
Esbjerg

Handicappet mand føler sig ekskluderet fra møde om ensomhed i Musikhuset

Hans Pinderup kørte den lange vej fra Tarm for at deltage i et møde om ensomhed i Musikhuset Esbjerg, men han kunne ikke få sin tunge elektriske kørestol ind i mødesalen, så han valgte at køre hjem igen. Arkivfoto: Chresten Bergh
En mand i kørestol kunne ikke komme ind i den mødesal i Musikhuset Esbjerg, hvor Røde Kors afviklede et møde om ensomhed i forbindelse med corona. Både Røde Kors og musikhusets direktør beklager situationen.
Annonce

Esbjerg:  Hvad der skulle have været et længe ventet kig ud i virkeligheden og et møde med andre i samme situation, udviklede sig for Hans Pinderup i stedet til lidt af et personligt mareridt og en stor skuffelse.

Den 24. juni inviterede Røde Kors til møde i Musikhuset Esbjerg, hvor overskriften var "Social Vaccine mod Corona" med det formål at afhjælpe og forebygge den ensomhed, der er opstået i forbindelse med krisen.

- Det lød rigtig spændende, og jeg glædede mig virkelig til at få en snak med personer i samme situation som mig selv. Jeg har som kørestolsbruger i høj grad oplevet ensomhed under coronakrisen, fortæller Hans Pinderup.

Han tog derfor turen fra sit hjem i Tarm, men da han ankom til Musikhuset Esbjerg, blev hans forventning og glæde erstattet af frustration og hjælpeløshed.

Annonce

Ingen elevator

Mødet skulle afvikles i "Mødesalen"i kælderen, men det viste sig umuligt for Hans Pinderup at komme ind i lokalet.

- Der var trapper cirka to meter ned, og ved trappen var der kun en lille lift, der slet ikke kunne bære min elektriske kørestol, der vejer 187 kilo, forklarer Hans Pinderup.

Han tog kontakt til Røde Kors' repræsentanter omkring problemet og blev mødt med, hvad han selv kalder, ligegyldighed.

- Da de opdagede problemet, virkede det som om, de overhovedet ikke forsøgte at finde en løsning. "Det er godt nok ærgerligt" og "det er vi da kede af", var det vildeste, de kunne svinge sig op til, fortæller Hans Pinderup.

Han blev tilbudt en plads ved trappen lige indenfor døren, men det takkede Hans Pinderup nej til.

- Jeg har høreapparat og ville fra den placering have svært ved at høre, hvad der blev sagt på mødet, og jeg følte også, at jeg ville blive udstillet og ekskluderet, hvis jeg skulle sidde der alene, fortæller Hans Pinderup, der i stedet valgte at køre hjem.


De må sidde med røde ører, når de får støtte til arrangementerne, og det skulle være et møde for alle.

Hans Pinderup


- Jeg er skuffet og frustreret, for det kan umuligt komme bag på Røde Kors, at der kommer brugere i kørestol. De må sidde med røde ører, når de får støtte til arrangementerne, og det skulle være et møde for alle, lyder kritikken fra Hans Pinderup.

Annonce

Beklager

Generalsekretær i Røde Kors, Anders Ladekarl, var selv til stede ved mødet i Esbjerg og beklager situationen, men kan ikke helt genkende det billede, som Hans Pinderup tegner.

- Det er en rigtig træls og uheldig situation. Vi havde bedt musikhuset om et handicapvenligt lokale til mødet, og set i lyset af det her, så vil vi nok dobbelt-tjekke det fremover. Jeg talte selv med vedkommende om sagen og beklagede, og jeg synes bestemt ikke jeg eller andre udviste ligegyldighed, siger Anders Ladekarl.

Torben Seldrup, der er chef i Musikhuset Esbjerg, har ikke personligt være involveret i bookingen af lokale til det pågældende møde, så han kan ikke svare på, hvad Røde Kors er blevet lovet.

Musikhuset Esbjergs direktør Torben Seldrup beklager ligesom Røde Kors' generalsekretær Anders Ladekarl, at Hans Pinderup ikke kunne deltage i et møde i musikhuset på grund af for dårlige forhold for kørestolsbrugere. Arkivfoto: Martin Ravn

- Det er korrekt, at vi har et problem med de store kørestole til "Mødesalen", for vores trappelift er en gammel svend, der ikke kan kan klare den vægt.  Det er vi opmærksomme på, og den skal udskiftes på et tidspunkt. Jeg kan kun beklage den oplevelse, som vedkommende har haft i forbindelse med mødet. Som udgangspunkt har vi gode forhold for handicappede, men lige de tunge kørestole kan vi ikke klare i netop den sal, og det plejer vi at gøre opmærksom på, men jeg ved simpelthen ikke, om det er sket i denne sag, siger Torben Seldrup.

Mødet

Røde Kors arrangerede en møderække over hele landet under overskriften" Social Vaccine mod Corona" med det formål at forebygge og afhjælpe den ensomhed, der er opstået som følge af nedlukningen.

Mødet i Esbjerg fandt sted den 24. juni i "Mødesalen" i Musikhuset Esbjerg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Friture satte ild i køkken

Danmark

Messerschmidt bliver forfremmet: Afløser Espersen som næstformand i DF

Annonce