Annonce
Billund

Handicappriser delt ud: Se hvem der vandt

Mathilde, Nellie og Mathilde var med på rådhuset tordadg aften for at modtage den ene af årets handicappriser. De er alle tre med på håndboldholdet Lynghedens lykkebørn. Foto: Annett Bruhn
Torsdag aften blev årets handicappris uddelt på rådhuset i Grindsted. Prisen er i år delt i to, så der var hyldest til både håndboldspillerne i Lykke Liga og Gurli Plagborg, der står for handicapridning.

Grindsted: Frivillige, politikere samt sangere fra Vestermarkskirkens gospelkor og skuespillere fra Grindsted Amatørscene var med i forhallen på rådhuset, da årets handicappriser torsdag aften skulle uddeles. Prisen, som i år er delt i to, gives til til en person eller initiativ, der gør en bemærkelsesmæssig indsats til fordel for handicappede i Billund Kommune.

Hvis der er nogen, der gør det, så er det Lynghedens Lykkebørn, et håndboldhold under Lykke Liga, som hver uge med Marianne Jul i spidsen træner håndbold i Magion. Initiativet er helt nyt fra i år, men var alligevel blevet indstillet af en række personer. Der var spænding til det sidste, men Lynghedens Lykkebørn kunne handicaprådet ikke stå for.

- Lykkeligaholdet i Billund betyder enormt meget for de børn, der spiller på det. Specialundervisningscenteret, som har hjulpet og bakket stifterne af holdet op, beretter, at håndbolden er blevet en kæmpe del af børnenes hverdag. De glæder sig hele ugen og taler meget om det. De har også lært hinanden at kende på en ny måde på kryds og tværs af klasser og handicaps. Håndbolden er træning, men også frirum fra diagnoser, handleplaner og meget andet, og det vigtigste er faktisk det at være en del af et fællesskab, lød det i en af indstillingerne.

Handicappriser: De vandt også

Billund Kommunes handicappris blev uddelt for første gang i 2017.

Tidligere modtagere har været Jytte Fruerlund, som er instruktør på gymnastikholdet Quan Team for handicappede borgere i alderen 18-54 år, samt Annelise Andersen og Alis Hansen for deres frivillige arbejde med hver uge at hjælpe en handicappet borger med at komme i svømmehallen.

I år var prisen delt i to og gik til Lykke Liga/Lynghedens Lykkebørn, et nyt håndboldhold for handicappede, samt til Gurli Plagborg, der arrangerer rideundervisning for handicappede.

Lynghedens lykkebørn er i år også blevet kåret som "Årets forening" i 2019.

Rørte modtagere

Cheftræner Marianne Jul og flere af børnene var til stede for at modtage prisen, og både store og små var helt og aldeles rørte over al postyret. De vidste, at de var indstillet, men det var hemmeligt til det sidste, hvem der ville vinde.

- Det betyder rigtig meget. Jeg har næsten ikke kunnet være i min egen krop i dag af bare spænding, sagde Marianne Jul, som nu vil bruge de 10.000 kroner, der følger med æren, på mere udstyr til håndboldholdet.

- Og så tror jeg da, vi skal have en nytårskur - med rød løber og det hele, ligesom hos dronningen, tilføjede hun.

Efter gospelkoncert og en lille sandwichservering var det tid til uddeling af aftenens anden pris. Også her var overraskelsen stor.

Den gik til Gurli Plagborg, som står for handicapridning på Grindsted Rideskole.

- De handicappede har deres hjælper med til ridning, og hjælperen fortæller, at den handicappede glæder sig helt vildt til at skulle ud at ride. Det er en stor dag, de stråler som en sol, når de kommer ind i ridehallen, havde det blandt andet lydt i Heidi Madsbjergs indstilling.

Hun var derfor på scenen sammen med den overraskede Gurli Plagborg, som dog ikke er i tvivl om, hvad pengene skal gå til: En ny hest, gerne en stor nordbakke, med et meget roligt sind og en stærk ryg.

- Det er helt vildt at vinde den her pris. Jeg håber, det kan gøre, at flere får øje på os, sagde hun.

Gurli Plagborg har stået for handicapridning i Grindsted siden 1996 og har cirka 30 ryttere, hvoraf de ti er børn.

I alt 13 personer, foreninger og en enkelt virksomhed var bragt i forslag og indstillet som modtager af årets handicappriser. Omkring halvdelen af indstillingerne pegede på Lykke Liga.

Mathilde blev helt rørt, da hun sammen med andre af Lynghedens Lykkebørn fik den første pris. Foto: Annett Bruhn
Aftenens anden pris gik til Gurli Plagborg, til højre. Hun står for handicapridning og modtog prisen sammen med Heidi og Melanie Madsbjerg. Foto: Annett Bruhn
Mange deltog i prisuddelingen. Foto: Annett Bruhn
Mathilde var et af de lykkebørn, der ventede spændt. Foto: Annett Bruhn
Nellie er med i Lynghedens lykkebørn, hvor hendes mormor, Marianne Jul, er cheftræner. Foto: Annett Bruhn
Gospelkoret Gospel by choice gav koncert på den store trappe i forhallen. Foto: Annett Bruhn
Man kan godt blive helt udmattet af sådan en prisoverrækkelse. Foto: Annett Bruhn
Poul Erik Pedersen, formand for handicaprådet, var klar til at overrække priserne. Foto: Annett Bruhn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce