Annonce
Trekantområdet

Alle skal kunne komme ind i kommunale institutioner: Handicapråd håber ejendomme får et tjek

Det lokale handicapråd har tidligere sammen med Dansk Blindesamfund haft fokus på byens tilgængelighed, hvis man ikke kan se. Nu håber handicaprådet, at et forslag fra Venstre om at gennemgå hele den kommunale ejendomsportefølje kan betyde, at man også gennemgår ejendommenes tilgængelighed for borgere med handicap. Arkivfoto: Lasse Hansen
Handicaprådet i Fredericia er begejstrede over forslag om at gennemgå hele kommunens ejendomsmasse. Det giver mulighed for også at se på tilgængelighed, lyder det fra formand Nicklas Andersen.

Fredericia: Venstre fik i det kommende budget et forslag med om, at der skal laves en nøje registrering og gennemgang af Fredericia Kommunes ejendomme. Beslutningen vækker begejstring hos det lokale handicapråd.

- Det passer helt perfekt ind i vores ønske om at sikre tilgængelighed i kommunale ejendomme. Vi har ikke i dag et overblik over, hvordan det ser ud, men vi ved, at der er udfordringer mange steder. Hvis man alligevel skal ud at lave en gennemgang af ejendommene, så vil det være oplagt også at se på tilgængeligheden, siger Nicklas Andersen, formand for handicaprådet i Fredericia.

Annonce

Hvis man alligevel skal ud at lave en gennemgang af ejendommene, så vil det være oplagt også at se på tilgængeligheden.

Nicklas Andersen, formand for handicaprådet i Fredericia.

God start

Rådet har drøftet problemstillingen med at sikre, at alle skal kunne bevæge sig ind i kommunale institutioner og kontorer.

- Men vi har ikke vidst, hvordan vi skulle gribe det an. Hvis man nu får lavet en registrering, så har vi et udgangspunkt, så der kan tages fat på de ejendomme, hvor det er mest presserende, siger Nicklas Andersen.

Han har ikke en forventning om, at det kan gøres i en omgang.

- Selvfølgelig ikke, men alene det at vide, hvordan adgangsforholdene er de enkelte steder, er en stor hjælp. Så kan vi måske tage dem et step ad gangen, siger formanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Spændende projekt med Tilflytterbolig

Det går op og ned for landsbyerne. Sådan er det rundt i landet, og sådan er det også her i Vejen Kommune. Et par eksempler fra den seneste tids artikler her i JydskeVestkystens Vejenudgave afspejler meget godt, at det står sådan til: I Hovborg er der et mål om at uddele velkomstkurve til de borgere, som flytter til landsbyen. Men den målsætning er blevet en udfordring, simpelthen fordi der flytter så mange til landsbyen, et det endog er svært at følge med at få uddelt velkomstkurvene. I den østlige ende af kommunen – i Andst – har landsbyens dagligvareforretning, Høkeren, mistet omsætning. Andst er ellers en af de landsbyer, hvor der også har været god gang i tilflytningen og byggeri af nye huse gennem de senere år. Hver sin landsby – med hver deres udfordringer. Men tilbage til Hovborg. Selv om det på jævnt vestjysk kan konstateres, at ”det egentlig går udmærket” i Hovborg, hvor der findes en brugsforening, en kro, virksomheder samt et aktivt foreningsliv, så bliver øjnene alligevel ikke lukket for, at der hele tiden skal gøres noget for ikke bare at fastholde tingene, som de er; nej, der skal også udvikling til. Lokalrådet i Hovborg har just afviklet et møde, hvor det netop handlede om, hvad der skal til for at skabe udvikling og fremdrift, der kan være med til at sikre landsbyens overlevelse. Et af udgangspunkterne for mødet er den statistiske kendsgerning – en træls én af slagsen – nemlig, at der rundt i landet de seneste ti år er flyttet 40.000 beboere fra de små samfund og ind til byerne. Det er tæt på, at tallet matcher indbyggertallet i hele Vejen Kommune. En del af lokalrådets møde kom til at handle om projekt Tilflytterbolig, som Hærvejsklyngen – Hovborg, Lindknud, Gjerndrup, Gesten og Bække – er langt fremme med. Ikke færre end 16 projekter er i gang rundt i landet, og her lokalt har Hærvejsklyngen planer om at købe den tidligere børnehave-ejendom i Lindknud og ombygge den til en Tilflytterbolig. En Tilflytterbolig er rettet mod familie eller par, der ikke er bosiddende i den pågældende landsby, men som af jobmæssige årsager ønsker eller overvejer at flytte tættere på sin nuværende eller kommende arbejdsplads. Tilflytterboligen giver mulighed for, at familien eller parret kan finde ud af, om et nyt lokalsamfund og et eventuelt nyt job er det rigtige valg, inden man investerer i en bolig i et område, man ikke kender. I disse år er der god gang i udviklingen af arbejdspladser i Vejen Kommune, hvilket skaber et potentiale for nye tilflyttere. Den tilflytterkampagne, som Vejen Kommune og UdviklingVejen har i gang, suppleres rigtig fint med projektet med en Tilflytterbolig. Det bliver derfor spændende at følge projektet i Lindknud, og om det efterfølgende lykkes at få en Tilfytterbolig i hver af de fem landsbyer i Hærvejsklyngen. GOD SØNDAG

Annonce