Annonce
Trekantområdet

Alle skal kunne komme ind i kommunale institutioner: Handicapråd håber ejendomme får et tjek

Det lokale handicapråd har tidligere sammen med Dansk Blindesamfund haft fokus på byens tilgængelighed, hvis man ikke kan se. Nu håber handicaprådet, at et forslag fra Venstre om at gennemgå hele den kommunale ejendomsportefølje kan betyde, at man også gennemgår ejendommenes tilgængelighed for borgere med handicap. Arkivfoto: Lasse Hansen
Handicaprådet i Fredericia er begejstrede over forslag om at gennemgå hele kommunens ejendomsmasse. Det giver mulighed for også at se på tilgængelighed, lyder det fra formand Nicklas Andersen.
Annonce

Fredericia: Venstre fik i det kommende budget et forslag med om, at der skal laves en nøje registrering og gennemgang af Fredericia Kommunes ejendomme. Beslutningen vækker begejstring hos det lokale handicapråd.

- Det passer helt perfekt ind i vores ønske om at sikre tilgængelighed i kommunale ejendomme. Vi har ikke i dag et overblik over, hvordan det ser ud, men vi ved, at der er udfordringer mange steder. Hvis man alligevel skal ud at lave en gennemgang af ejendommene, så vil det være oplagt også at se på tilgængeligheden, siger Nicklas Andersen, formand for handicaprådet i Fredericia.

Hvis man alligevel skal ud at lave en gennemgang af ejendommene, så vil det være oplagt også at se på tilgængeligheden.

Nicklas Andersen, formand for handicaprådet i Fredericia.

Annonce

God start

Rådet har drøftet problemstillingen med at sikre, at alle skal kunne bevæge sig ind i kommunale institutioner og kontorer.

- Men vi har ikke vidst, hvordan vi skulle gribe det an. Hvis man nu får lavet en registrering, så har vi et udgangspunkt, så der kan tages fat på de ejendomme, hvor det er mest presserende, siger Nicklas Andersen.

Han har ikke en forventning om, at det kan gøres i en omgang.

- Selvfølgelig ikke, men alene det at vide, hvordan adgangsforholdene er de enkelte steder, er en stor hjælp. Så kan vi måske tage dem et step ad gangen, siger formanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live:  Rekordmange smittede plejehjemsbeboere døde sidste uge

Annonce