Annonce
Kolding

Handicapudvalg skal behandle et sparekatalog med besparelser for 12,8 millioner kroner

Benny Dall (EL) er formand for udvalget for socialøkonomi, handicap og hjælpemidler. Han står uden for budgetforliget. Arkivfoto: Soffi Chanchira Larsen
Benny Dall (EL), der er formand for udvalget for socialøkonomi, handicap og hjælpemidler, går ud fra, at området onsdag beslutter at spare de 10,3 millioner kroner, som kan findes med strategien "Selvværd og Sammenhæng".

Kolding: Benny Dall (EL), der er formand for udvalget for socialøkonomi, handicap og hjælpemidler, går ud fra, at udvalget på onsdagens møde kan slippe for at sætte nye besparelser i søen. Her skal lokalpolitikerne behandle embedsmændenes sparekatalog, der indeholder spareforslag for 12,8 millioner kroner næste år.

- Jeg står uden for budgetforliget og kender ikke de andre udvalgsmedlemmers indstilling, men jeg tror og håber på, at vi kan finde de penge, som budgetforliget pålægger os, med de initiativer vi allerede har sat i gang med strategien "Selvværd og Sammenhæng", siger han.

Med "Selvværd og Sammenhæng" bliver borgerne spurgt ind til, hvilken form for kommunal hjælp, der giver mening for dem. Herefter arbejdes der på at finde løsninger, der er bedre for den enkelte og billigere for kommunen.

Med "Selvværd og Sammenhæng" regner embedsmændene ifølge spareforslaget med, at kommunen kan spare syv millioner kroner ved, at borgere, der bor i botilbud uden for Kolding Kommune, flytter til Kolding og tilbydes en anden boform. De berørte borgere er mennesker, der har behov for personlig og praktisk hjælp og pleje, vejledning, rådgivning og træningen i det daglige.

I sparekataloget står også, at man med "Selvværd og Sammenhæng" kan spare 2,5 millioner kroner på bofællesskaber og 800.000 kroner på en omlægning af den socialpædagogiske støtte og en million kroner ved at skabe et nyt beskæftigelsestilbud til de udviklingshæmmede, der hidtil har arbejdet i Organisationen Nordhøjs to butikker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Derfor skal vi turde drømme stort

Martin Braithwaite er en god fodboldspiller, og det har han været i mange år. Ellers bliver man ikke førsteholdsspiller i Esbjerg fB, professionel i Frankrig, England og Spanien. Man bliver ikke landsholdsspiller. Det krævet særligt talent og særlig arbejdsomhed. Men et vildt, vidunderligt og vanvittigt klubskifte fra en spansk bundklub, Leganés, til en af verdens allerstørste, mest mytiske fodboldklubber, FC Barcelona, ændrer alligevel alt. 28-årige Martin er ikke længere bare en dygtig fodboldspiller, han er en stjerne, katapulteret ind på lystavlen hos stort set alle danskere. I løbet af en uge. Vi skriver sjældent om fodbold på denne plads, det bliver ikke omdrejningspunktet herfra. Men der er noget i den historie, som er værd at hæfte sig ved. Den er enormt inspirerende. Historien om en ung knægt fra Esbjerg, der – når man hører alle anekdoterne, der dukker frem nu, og det er mange - altid har haft en stålsat tro på sig selv, et mod til at sætte ambitionerne højt og en ukuelig vilje til at forfølge dem. Vejen til Barcelona har ikke været let. Der har været omveje, og der har været kampe og klubophold undervejs, som var mindre vellykkede. Men han holdt fast. Så mens alverden var ved at tabe underkæben, da knægten fra Esbjerg lørdag eftermiddag stod klar på sidelinjen på Camp Nou, Barcelonas hjemmebane, klar til at gøre sin debut som Messis holdkammerat, var hovedpersonen afklaret. Det var jo lige præcis det scenarie, han havde forestillet sig i mange år. Det starter med en drøm. Man når ingen steder uden, i fodbold, i politik, i erhvervslivet, i skolen, i livet. Det kræver mod at drømme stort. Det kræver fantasi. Selvfølgelig kræver meget mere end det at se drømme blive til virkelighed. Der er ganske givet flere knuste drømme end det modsatte derude, så meget desto mere er der grund til at nyde øjeblikket, når det lykkes en af vores egne at indfri en vild drøm. Mærke det. Glæde sig. Kan man komme fra et ungdomsfodboldhold i Sædding-Guldager til førsteholdet i FC Barcelona, kan alt ske. Drøm det. Drøm stort. Og gå efter den. Tænk sig; det kunne jo være, at også din gik i opfyldelse.

Danmark

Podcast: Tre tophold kæmper om oprykning fra 1. division - hvem trækker det længste strå?

Annonce