Annonce
Billund

Handlende er glade for udskydelse

Formanden for Billund Handelsstandsforening, Flemming Nørbygaard, er glad for byrådets beslutning om at uskyde renoveringen af krydset ved Matas. Arkivfoto: Lars Juul.

Billund: Det var nogle lettede handlende, som kunne konstatere, at deres ønske om at få udskudt renoveringsarbejdet ved Matas-krydset blev taget til efterretning i byrådet.

- Det er den rigtige løsning for butikkerne, for vi er i en meget presset situation, siger Flemming Nørbygaard, som er formand for Billund Handelsstandsforening.

Nu må butikkerne i stedet forberede sig på, at der i 2018, når arbejdet i stedet skal udføres, vil blive noget rod i bymidten.

Er dette ikke bare at udskyde pinen?

- Det giver måske lidt luft. Når Lego House åbner, og der kommer mange mennesker ned i byen, vil de nok også kunne finde butikkerne. Men tre måneder, hvor bymidten ville være lukket helt af, ville næsten ikke være til at se sig ud af.

Har din egen forretning ligefrem været truet på eksistensen?

- Vi har ikke været truet på eksistensen, men der er da nogle ting, vi har taget op til overvejelse, siger Flemming Nørbygaard, som driver Sportmaster.

Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Podcasten Danmark - Politik med Funding og Løvkvist: Jakob Ellemann sang 'fare, fare, krigsmand', og puttede Jensen i den sorte gryde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Regeringen gør for lidt ved giftgrunde

Et forbavsende bredt flertal af partierne i Folketinget kunne i december blive enige om ét af de største politiske eksperimenter i nyere tid. Det var, da de indgik aftalen om klimaloven med dens mål om 70 procents reduktion af CO2-udledningen i 2030 i forhold til niveauet i 1990. Prisen er endnu uvis, men den kan blive tårnhøj. Til gengæld er det sikkert, at det ikke vil kunne mærkes på det globale klima, om målet bliver nået eller ej. Dertil er den danske udledning af klimagasser for beskeden. Til sammenligning er det lige så forbavsende, at der i finansloven ikke kunne skaffes flertal for at finde flere penge til oprensning af de ti største giftforureninger i Danmark. Her er den mulige pris kendt. Den bliver på op imod fire milliarder kroner. Og effekten af en oprydning vil være mærkbar for både natur og de mennesker, der bor ved de giftramte områder. Her kunne nogle af de penge, vi som samfund risikerer at skulle brænde af på at nå klimamålet i 2030, gøre gavn. Det er regionernes opgave at stå for oprydningen på giftgrundene, men de har slet ikke penge nok til at løse opgaven. Derfor skal der mange flere penge til fra staten, hvis giften skal væk fra blandt andet Kærgård Plantage, Grindsted og Himmark Strand på Als. De tre steder er alle blandt landets ti største forureninger. Desværre lader miljøminister Lea Wermelin (S) ansvaret forblive hos regionerne. Hun har meddelt dem, at de må komme med en samlet plan, og så må de se, hvad de kan få ud af deres årlige økonomiforhandlinger med staten. Det er meget uambitiøst af en regering, som ellers har meget høje ambitioner på naturens vegne. I stedet er der brug for en bred politisk aftale i Folketinget, som fastlægger et mål for, hvornår de såkaldte generationsforureninger skal være fjernet. Med tilhørende finansiering. Den nuværende situation med dens uvished for de giftramte områders fremtid er helt uacceptabel.

Danmark For abonnenter

Liste med banditter i habitter vokser til nye højder: - Flere handler groft uforsvarligt, end nogen havde forestillet sig

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];