Annonce
Erhverv

Hannerupskov bliver fremover kun selskabsrestaurant: - Vi tror på, det er det rigtige

Hannerupskov vil fremover blive drevet som selskabsrestaurant, fortæller Tina og Søren Møller. Arkivfoto: Benny F. Nielsen
1. april 2019 overtog ejerne af Cozy, Tina og Søren Møller, forpagtningen af Hannerupskov. Nu gør de status efter den første tid, som gik bedre end forventet.

Fredericia: Den smukke gamle bygning med udsigt over Møllebugten og lystbådhavnen er stadig i fuldt vigør.

Selvom Hannerupskov har levet en omtumlet tilværelse de senere år med forskellige forpagtere, håber de nuværende, Tina og Søren Møller, der også ejer Cozy, at de kan få skabt kontinuitet, så kunderne bliver trygge ved at booke en fest på Hannerupskov flere år ud i fremtiden.

Det er også årsagen til, de holder sig til at drive selskabsrestaurant i lokalerne.

- Jeg tror, det bliver en stor udfordring at få hr. og fru Fredericia til at køre på Hannerupskov en tirsdag for at spise frokost, siger Tina Møller.

Annonce

Det, der er vigtigt nu, er at få ro omkring det hus og få genskabt tilliden til, man godt kan booke en fest om to år. Vi vil være sikre på, vi stadig er der, og det kan vi kun, hvis vi kender vores udgifter.

Tina Møller, forpagter

Lettere at planlægge selskaber

Udgifterne ved at drive en a la carte-restaurant er store og uforudsigelige i forhold til selskaber.

Ved sidstnævnte kender man datoen, antallet af gæster, og hvad de skal have at spise. Derfor er det let at planlægge. Imodsætning hertil er a la carte-restauranten, hvor man aldrig ved, hvor mange gæster der kommer. Men lokalerne skal stadig varmes op, maden skal købes ind, og de ansatte være på arbejde.

- Jeg synes stadig, det er områdets smukkeste hus, fortæller Tina Møller med et smil om Hannerupskov og fortsætter:

- Det, der er vigtigt nu, er at få ro omkring det hus og få genskabt tilliden til, man godt kan booke en fest om to år. Vi vil være sikre på, vi stadig er der, og det kan vi kun, hvis vi kender vores udgifter, uddyber Tina Møller.

Godt tilfredse

Parret kan da også glæde sig over, at der er fortsat er interesse for at holde fest på Hannerupskov. De overtog forpagtningen 1. april 2019, og det betød, at de ikke nåede at få ret mange konfirmationer med, hvilket ellers er et af de travle tidspunkter på året for selskabsrestauranter. Alligevel er de ganske godt tilfredse.

- Der er rigtig mange, som gerne vil bruge os - heldigvis. Vi er ganske godt tilfredse med det første halve år. Det er gået bedre end forventet, siger hun.

Der kommer da også løbende bookinger og forespørgsler til både 2020 og 2021.

- Det hus fortjener, der er fest hver weekend. Der er vi ikke endnu. Jeg glæder mig til, vi når dertil. Det bliver et langt, sejt træk, siger hun.

Hannerupskov

Hannerupskov ejes af Ussing Invest A/S.

Frem til 2018 drev kok Klaus Zoffmann-Jensen spistested og selskabslokaler fra bygningen. Han overtog i 2016, efter lokalerne havde stået tomme en årrække. Tidligere havde blandt andre Ti Trin Ned-parret Mette og Rainer Gassner forpagtet stedet.

Under Klaus Zoffmann-Jensens ledelse lukkede Restaurant Hannerupskov 21. december 2018. Restauranten er under konkurs.

Tina og Søren Møller overtog forpagtningen af stedet 1. april 2019 og har siden drevet fester og selskaber fra lokalerne.

Hannerupskov, der ejes af Ussing Invest, har levet en omtumlet tilværelse de senere år med forskellige forpagtere. Nu håber de nuværende Søren og Tina Møller at skabe kontinuitet. Arkivfoto: Benny F. Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Annonce