Annonce
Sønderborg

Hans Boserup dømt for at kalde sig advokat

Den tidligere advokat Hans Boserup fra Sønderborg er blevet idømt en bøde på 10.000 kroner for flere gange at kalde sig advokat, selv om han ikke længere er det.
Annonce

Den kendte og berygtede tidligere forsvarsadvokat Hans Boserup fra Sønderborg har fået endnu en dom. Mandag blev han ved Retten i Sønderborg idømt en bøde på 10.000 kroner for at kalde sig advokat, selv om han ikke længere er advokat.

Han er tidligere dømt i en lignende sag, men dengang i 2019 blev han dømt for at kalde sig advokat, selv om han ved dom havde fået frataget retten til at praktisere og kalde sig advokat. Nu er han ikke længere beskikket advokat, og derfor må han ikke kalde sig advokat, der er en beskyttet titel.

Den 73-årige Hans Boserup mødte ikke op til retsmødet mandag, så retsmødet blev gennemført uden bevisførelse og tiltaltes deltagelse.

Han blev dømt for i alt fire overtrædelser af retsplejeloven:

I september 2019 kaldte han sig for advokat under en telefonsamtale med en politibetjent på Sønderborg Politigård, og han hævdede - i strid med sandheden - at han havde fået sin advokatbestalling tilbage, og at han derfor gerne måtte forsvare en person, der var sigtet i en straffesag - og derefter deltog han som forsvarsadvokat i en politiafhøring af den sigtede.

Annonce

Løj overfor journalister

I september 2019 har han også i flere sms-beskeder til en journalist og redaktør på Deluca Film A/S betegnet sig som advokat, selv om han ikke var advokat. Han udgav sig til tv-programmet for at være advokat, selv om han ikke havde beskikkelse.

Han har også politianmeldt en journalist til Østjyllands Politi for et strafbart forhold og i den forbindelse begegnet sig som advokat. Han har også i oktober 2019 overfor en anklager betegnet sig som advokat.

Han er også dømt for i tiden op til 4. februar 2020 ved sit hjem i Sønderborg at have rejst to skilte, hvor der stod "Hans Boserup advokat (H)".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: En typisk minkavler får udbetalt over 11 millioner kroner - se tallene her

Annonce