Annonce
Navne

Hans Emil Carstensen er død

Foto: Dan B. Nielsen
Født i Tønder og opvokset i Tønder, levede det meste af sin liv i Sønderborg - og flyttede i en sen alder til Frederiksberg. Erhvervsmanden Hans Emil Carstensen er død 88 år.
Annonce

Sønderborg: Hans Emil Andresen Carstensen er død, 88 år. Han blev født i Tønder, og efter krigen kom han i lære i familiens isenkramforretning i Tønder og senere arbejdede han hos en isenkræmmer i Bremen.

Han aftjente sin værnepligt ved luftværnsartilleriet i Esbjerg, hvor han var talsmand for de meninge. Han lærte sin senere hustru Tilli fra Møgeltønder at kende, da hun også havde været lærling i familiens forretning i Tønder. Hende mødte han senere i Haderslev, og de flyttede sammen til Sønderborg.

Her fik han ansættelse hos Lorenz Andersen, og senere blev han bestyrer på Juhlers Maskinfabrik. De fik i 1957 sønnen Claus og i 1959 datteren Hella.

I 1962 blev han ansat som direktionssekretær på Danfoss, hvor han tilbragte resten af sit arbejdsliv til pensioneringen i 1994. Undervejs var han også direktør for Als Motor, og han sluttede som finanschef på kompressorfabrikken i Flensborg.

Mange vil også huske Hans Emil Carstensen som kasserer i Ruderverein Germania Sonderburg og som bestyrelsesmedlem i Kreditbanken. Tillis og Hans Emil Carstensens hjem var jævnligt ramme om mange fester og festligt samvær for familie og venner.

Han mistede Tilli i 2003, men han var fortstat aktiv i den tyske menighed i Sønderborg, i skatklubbe, og han rejste Jorden rundt for at besøge venner og familie - også fjerne steder som USA, New Zealand og Japan.

I november 2018 flyttede han fra Sønderborg til Frederiksberg for at bo nærmere sine børn, svigerbørn og børnebørn og deres partnere i hovedstadsområdet.

Hans Emil Carstensen døde af hjertestop under en gåtur med sin svigerinde Hanne i en park tæt på sin lejlighed på Frederiksberg. Det var svært for ham at forlade Sønderjylland, hvor han var tæt knyttet til det tyske mindretal, landsdelens store virksomhed Danfoss, familie og venner. Men familien fortæller, at han også var glad for at være flyttet til hovedstadsområdet - tæt på sin nærmeste familie.

Her fandt han også hurtigt nye venner i Københavns to tyske og evangeliske menigheder, den lutherske Skt. Petri og den reformerte i Gothersgade, i Fredagsklubben i Lindevangskirken og i jazzklubben i Det Gule Hus på Finsensvej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce