Annonce
Sønderborg

Hans Erik Kristoffersen er ny direktør i Sønderborg Forsyning

53-årige Hans Erik Kristoffersen er ny direktør i Sønderborg Forsyning og kommer med en stor ledelseserfaring fra store energiorganisationer. Foto: Sønderborg Forsyning
53-årige Hans Erik Kristoffersen tiltræder 1. september som ny direktør i Sønderborg Forsyning efter afskedigelsen af Lars Riemann i marts.

SØNDERBORG: Det bliver den 53-årige Hans Erik Kristoffersen, der fra 1. september afløser den fyrede Lars Riemann som direktør i Sønderborg Forsyning. Den ny direktør er uddannet cand.oecon, stammer fra Aalborg, bor i Kolding og kommer fra forskellige ledende stillinger i Energinet gennem de sidste 13 år. Han er gift og har to store børn.

- Jeg er meget interesseret i og brænder for den bæredygtige dagsorden inden for vand, affald og alle forsyningsarter. Det er lige præcis det, jeg kommer til at arbejde med i Sønderborg Forsyning. Jeg glæder mig meget og kunne ikke forestille mig et mere spændende job, fortæller Hans Erik Kristoffersen.

Han har været i Dansk Industri og Dansk Energi og har dermed haft en karriere i de store energiorganisationer. Ansættelsen i Sønderborg Forsyning bringer ham tættere på forbrugerne.

- Sønderborg Forsyning er en ambitiøs og innovativ organisation, som jeg sagtens kan se mig selv i, siger Hans Erik Kristoffersen.

Annonce

Direktøren

Hans Erik Kristoffersen er 53 år og bosiddende i Kolding, uddannet cand.oecon ved Aalborg Universitet.

  • 2006 – 2019: Ansat i ledende stillinger ved Energinet, fra 2014 – 2019 som direktør for Strategi og Kommunikation
  • 2002 – 2006: Chefkonsulent i DI
  • Tidligere formand for udvalg for vedvarende energi i den europæiske samarbejdsorganisation ENTSO-E
  • Tidligere medlem af Energiudvalget i DI og en række bestyrelser i Energinets datterselskaber

Den rette mand

Forsyningens bestyrelse lægger vægt på hans solide erfaring med både ambitiøse anlægsopgaver og driftsaktiviteter. Der er behov for stabilitet, gennemskuelighed og rene linjer, efter den tidligere direktør blev fældet på gentagne fejl i udbuddet af affaldsordningen med det resultat, det måtte gå om flere gange. Hans Erik Kristoffersen anses for at have et stærkt netværk i forsyningssektoren.

- Vi har haft et særdeles stærkt ansøgerfelt med mange højt kvalificerede kandidater. Bestyrelsen var ikke i tvivl om, vi havde fundet den rette mand, lyder det fra forsynings-formand Tom Hartvig Nielsen i en pressemeddelelse, hvoraf det også fremgår, tiden er inde til at skue fremad.

Lars Riemanns funktioner blev ved afskedigelsen delt ud på flere personer. Kjeld Küchelhahn har været konstitueret direktør i forsyningen siden marts.

- Tak til Kjeld Küchelhahn, som har gjort et fornemt arbejde. Med Hans Erik Kristoffersen ved roret er vi tilbage på sporet og klar til at tage hånd om de mange udfordringer, fremtiden byder på, siger Tom Hartvig Nielsen, der nævner opførelsen af et nyt centralt rensningsanlæg samt indførelsen af et nyt affaldssorteringssystem som vægtige opgaver.

Vrede i Kværs

Sønderborg Forsyning er en væsentlig del af Sønderborg kommunes vision om CO2 neutralitet i 2029 formuleret i Project Zero målsætningen. Forsyningen er projektansvarlig på opførelsen af en havmøllepark i Lillebælt.

Borgmester Erik Lauritzen (S) roser i pressemeddelelsen Hans Erik Kristoffersen for at have netop den miljøprofil, der skal til for at føre kommunen ind i en bæredygtig, grøn energineutral fremtid. Målsætningerne vækker også vrede og modstand rundt omkring blandt andet i Kværs, hvor borgere er gået på barrikaderne mod et biogasanlæg, og på Fyn, hvor politikere og vindmøllemodstandere er imod havmøllepark Lillebælt Syd. En kommende direktør skal derfor stå godt fast på den grønne dagsorden.

Hans Erik Kristoffersen nævner selv Sønderborgs visioner og målsætninger som grunden til hans interesse i embedet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Naturligvis har bro følger

Før etableringen af den faste forbindelse over Storebælt var den ingen ende på bekymringerne. Fisk, fugle og pattedyr ville blive truet, måtte man dengang forstå. Efter hensynet til samfundets interesser samt følgerne for flora og fauna blev holdt op mod hinanden, blev bro og togtunnel alligevel bygget. Som bekendt gik verden ikke under. Nu foreligger en rapport om de naturmæssige konsekvenser af en bro mellem Als og Fyn. Vurderingen blev udarbejdet i januar, men er først nu offentliggjort. Forklaringen på forsinkelsen er ukendt, men måske har Vejdirektoratet slet og ret skammet sig over konklusionens banalitet. Broen vil medføre uoprettelig påvirkning af natur og dyrelivet både i anlægs- og driftsfasen. Naturen vil blive påført skader, der ikke kan gøres om, vurderer specialisterne således. Og ja, det er givetvis korrekt. Sådanne konsekvenser ligger i anlægsarbejders natur. Selv en mindre cykelsti forandrer landskabet for bestandigt. Musereder bliver ødelagt, frøer fordrevet og regnormene kan ikke længere komme op. Men skulle man af den grund undlade at sikre børns liv og førlighed på skolevejen? Svaret giver vist sig selv. Naturligvis er sammenligningen sat på spidsen og konsekvenserne af et brobyggeri ulig større end følgerne af en cykelsti. Men der kan alligevel drages nogenlunde ens konklusioner. Fordele og ulemper skal afvejes. Vi skal passe på vores miljø – ikke mindst når der er tale om et sårbart område som farvandet mellem Als og Fyn. Vil byggeri og drift have katastrofale konsekvenser for naturen, må planerne opgives. Broen skal heller ikke etableres, hvis det ikke giver overordnet mening økonomisk og samfundsmæssigt. Til gengæld skal der bygges, hvis hensynet til vores fælles bedste taler for det, og der ikke er udsigt til virkelig alvorlige skader på omgivelserne. Vi må ikke ende samme sted, som vores naboer mod syd, hvor naturklager kan forsinke etableringen af vigtig infrastruktur i år eller nogle gange ligefrem årtier.

Team Esbjerg

Dagens gode nyhed: Esbjergs håndbolddronnning laver ny aftale - derfor forlænger Estavana Polman

Annonce