Annonce
Kolding

Hans Holmer overtager posten som formand for social- og sundhedsudvalget

Karina Lorentzens genvalg til folketinget betyder ændringer i SF's måde at organisere byrådsarbejdet på. Det nuværende byrådsmedlem Hans Holmer bliver både ny gruppeformand og socialudvalgsformand for SF i Kolding byråd. Mette Voss overtager Karina Lorentzens plads i byrådet. Pressefoto
Karina Lorentzens genvalg til folketinget baner vejen for, at det nuværende byrådsmedlem Hans Holmer bliver både ny gruppeformand for SF og socialudvalgsformand i Kolding byråd. Mette Voss overtager Karina Lorentzens plads i byrådet og stopper i sit nuværende job.

Kolding: SF har gennem tiden haft mange markante socialudvalgsformænd – blandt andre Villy Søvndal og Lis Ravn Ebbesen - og nu indtræder Hans Holmer så på den post, når Karina Lorentzen skifter til Folketinget. Det er således et par store sko, der skal fyldes ud, når Hans Holmer overtager, vurderer han selv: - Jeg glæder mig rigtigt meget til at tage dét ansvar. Jeg mener grundlæggende, at vi skal måle kommunens rigdom på, hvor gode vi er til at tage hånd om udsatte borgere. Interessen for andre mennesker, evnen til at samarbejde på tværs af partierne og være løsningsorienteret er noget af det, jeg bringer med ind i den nye formandsrolle, siger han i en pressemeddelelse. Han fortsætter: - Kolding Kommunes økonomi er udfordret, og derfor ligger der også en stor opgave for udvalget og for mig i at være særlig opmærksom på, at det ikke rammer mennesker, som i forvejen er udsatte.

Jeg mener grundlæggende, at vi skal måle kommunens rigdom på, hvor gode vi er til at tage hånd om udsatte borgere.

Hans Holmer, gruppeformand for SF i Kolding

Stopper i daginstitution

Hans Holmer træder således også ind i det magtfulde økonomiudvalg, mens Mette Voss afløser Hans Holmer i børne- og uddannelsesudvalget. Det er hende, som overtager Karina Lorentzens plads i byrådet. - Jeg ser frem til arbejdet i børne- og uddannelsesudvalget. Det er et område, som jeg har stort fagligt kendskab til, da jeg har arbejdet som pædagog i 22 år. Den viden og erfaring vil jeg gøre brug af i udvalget, forklarer hun. Mette Voss indtræder desuden i seniorudvalget, lokaldemokratiudvalget, arbejdsmarkedsudvalget og fritids- og idrætsudvalget. Det sker per 1. august, hvor Mette stopper i Daginstitutionen Agtrupvej/Brunebjerg.

Annonce

Vemodigt farvel

Karina Lorentzen stopper i byrådspolitik og kalder det vemodigt:

- Det er da vemodigt, for jeg har været glad for at arbejde for udsatte og folkesundheden. Men jeg må sande, at mange af løsningerne ligger på Christiansborg, som holder kommunerne i både stramme tøjler økonomisk og lovgivningsmæssigt, og de ting skal ændres derfra. Jeg håber derfor at kunne give lidt tilbage derfra.

- Jeg takker ydmygt for de mange stemmer på mig i Kolding-kredsene, det gør, at jeg føler et stort ansvar for at leve op til den tillid, vælgerne har vist mig, siger hun i pressemeddelelsen fra SF i Kolding.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Mens andre får store ekstraregninger: Trefor-kunder kan forvente stabile priser på fjernvarmen

Danmark

Torsdagens coronatal: Danmark har over 700 nye smittede for anden dag i træk

Sydjylland

Følg med her: Tæt ferietrafik på motorvejene

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Podere lurede kvindes oplysninger ved coronatest og tilføjede hende som ven på Facebook

Sydjylland For abonnenter

Køreskole-elever har ventet i måneder på at komme til prøve, og kørelærere har holdt krisemøde: - Vi har undervurderet situationen, erkender Færdselsstyrelsen

Sydjylland

Slut med samfundskritisk sygdom og restriktioner - vi gør status: Sådan ramte covid-19 Syddanmark

Varde

Nabomor efter dødsulykke: Folk kører for stærkt her

Kolding

Forpagterpar stopper efter seks år: Hvem vil overtage restaurant ved stranden?

Tønder For abonnenter

En kendt far og onkel: Nu er Andreas selv på vej frem på håndboldbanen

Kolding

Har aldrig været lavere: Markant færre husejere i Kolding ramt af indbrud

Sydjylland

Følg med her: Tæt ferietrafik på motorvejene

Haderslev

Tre-årige Ayia er hårdt ramt af kræft - nu har forældrene startet en indsamling til de seje sygeplejersker på OUH

Erhverv

Det bliver ikke sagt med blomster: Derfor flygter blomsterhandlerne fra Interflora

Esbjerg

Efter voldsomt overfald på gruppe: Mistænkte blev fundet med næsen i kokain

VEJLE For abonnenter

Trængslen på Vejlefjordbroen runder vildt tal oven på coronaen: Vejdirektoratet kan ikke skrue på flere håndtag - løsningen kan få vejlensere til at se dobbelt

Vejen

Diskussionen om børnecenter løb løbsk: Winnie endte med at melde sig ud af skolebestyrelse i ren frustration

Annonce