Annonce
Varde

Hans Jørgen ville hjælpe mand i nød: Endte med bøde på 3.000 kroner

Til daglig er Hans Jørgen Hansen låsesmed og har sin gang i Blåvand, der lige nu er fyldt til bristepunktet. Han, der indtil i fjor ejede Motel Garni i Blåvand, skønner, at der lige nu er 50.000 mennesker i Blåvand, der i sig selv gør det meget svært at nå frem i ulykkestilfælde. Men når han kører med sit katastrofeblink tændt, så er folk flinke til at køre ind til siden. Foto: Henrik Reintoft
Hans Jørgen Hansen (69) fra Oksbøl er frivillig akuthjælper og rykkede i fjor ud 151 gange. En gang blev han taget i at køre for stærkt. Det koster 3.000 kroner og et klip i kørekortet. Skal forsvare sig i retten.

Blåvand/Oksbøl: Han vil bare gerne gøre en indsats overfor sine medmennesker. Låsesmed Hans Jørgen Hansen (69) fra Oksbøl, der i 2019 tog initiativ til, at Blåvand fik sin egen akuthjælperordning.


Det er en principsag for mig. Vi skal have trukket en streg i sandet, ellers er det svært at være akuthjælper.

Akuthjælper Hans Jørgen Hansen, Oksbøl


Annonce

Det er et supplement til den akutte udrykning i områder, hvor ambulancerne har svært ved at nå frem i tide. 151 gange i fjor blev han kaldt ud. Og hver gang kom han før ambulancen. Også den 29. august i fjor, da en ældre herre fra Blåvand var kørt galt på sin racercykel på Tane Hedevej lige ved Tirpitz.

- Jeg kører altid med mit katastrofeblink. Det skal du gøre, når du kører gennem Blåvand, siger Hans Jørgen Hansen, der på daværende tidspunkt boede i Blåvand.

Ingen biler

Katastrofeblink eller ej så blev han blitzet af en fotovogn på Tane Hedevej, hvor der er 50 kilometer hastighedsbegrænsning. Han kørte 69 kilometer, hvorfor han fik et bødeforlæg på 3.000 kroner og et klip i kørekortet. De 500 kroner af bøden er til Offerfonden.

Men er det rimeligt?

Nej, synes han, der derfor gjorde indsigelse over bøden til Politiets Administrative Center i Holstebro. Han skal derfor en tur i retten for at forsvare sig.

- Jeg kørte efter forholdene. Der var ikke nogen biler. Jeg skal være der inden for fem minutter, siger Hans Jørgen Hansen og slår ud med armene.

For akuthjælper Hans Jørgen Hansen fra Oksbøl drejer sagen sig ikke om bøden, men om at akuthjælpen kan nå frem i tide. Derfor vil han gerne have blå blink. Foto: Henrik Reintoft

For på den ene side vil samfundet gerne have hjælpen frem i tide. Men på den anden side vil det selv samme samfund ikke have, at du når hurtigt frem.

- Det er en principsag for mig. Vi skal have trukket en streg i sandet, ellers er det svært at være akuthjælper, siger Hans Jørgen Hansen, der savner, at samfundet udviser mere konduite.

Annonce

Blå blink - tak

Så han ser meget gerne, at akuthjælperne får tilladelse til at køre med blå blink og derved tilladelse til at køre ”for stærkt”, når det gælder liv og død.

Med til historien hører også, at han og de andre akuthjælpere i Region Syddanmark ikke får én eneste krone. Ikke en gang kørepenge.

- Jeg kørte sidste år 1.500 kilometer. Vi får et kursus, en gul vest og nogle tasker med udstyr, fortæller Hans Jørgen Hansen.

151 gange i fjor rykkede Hans Jørgen Hansen ud. Og hver gang kom han før ambulancen. En gang så hurtigt, at det kostede ham en fartbøde på 3.000 kroner og et klip i kørekortet. Foto: Henrik Reintoft

Akuthjælperordningen

I Region Syddanmark er der i øjeblikket 23 akuthjælperordninger. De frivillige ordninger er placeret i områder, hvor det tager lidt længere tid for ambulancen at komme frem.

Akuthjælperne bliver kaldt ud via deres telefon, når der er sket hændelser i deres nærområde, der er så alvorlige, at ambulancerne kører med blink og sirene. De bliver kun kaldt ud, hvis de kan komme hurtigere frem end det professionelle beredskab.

De hændelser, som akuthjælperne kommer ud til, kan have meget forskellig karakter. Derfor er det også et krav, at akuthjælperne skal have et 12-timers førstehjælpskursus, der løbende vedligeholdes.

Annonce
Varde For abonnenter

Hurra vores øjebæ forsvinder: By stod sammen og slipper af med industriruin, der har stået som skamplet i mere end 15 år

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

En hel togkupé undlod at tage mundbindet på mellem Esbjerg og Odense: Nu kalder andre borgere deres opførsel 'svinsk' og kræver reglerne overholdt

EfB For abonnenter

Den store EfB-analyse: To trænere, fem anførere, fem målmænd, 34 startere, 21 debutanter og meget mere

Kolding

Voldsomme billeder: Op mod 30 brandfolk kæmper med stor gårdbrand

Kolding

Barejer er kæmpefan af Kasper Schmeichels Leicester: Jeg har holdt med det "lortehold" siden jeg barn

Erhvervsredaktøren: Nu trækker vi lod om den grønne omstilling

Vejen For abonnenter

Mette er klar til kæmpe opgave: EU-modstandere vil samle 70.000 underskrifter

Varde

76-årig kvinde gled af kørebane i bil: Færdselsuheld meget tidligt fredag morgen

Tønder

Valgets vinder: Konstitueringen tilsidesætter vælgernes dom

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Billund

Stjal bil i tomgang: Fuld fange på udgang kørte galt kort efter

Haderslev For abonnenter

Venstre sat i skruetvinge: Dampark-afgørelse handlede om borgmesterkæden

Kultur

Jesper og Sascha fandt sammen på skolebænken: Han gør mig til et gladere menneske

Annonce