Annonce
Billund

Hans Jensensvej bliver smallere

Om tre år vil Hans Jensensvej blive smallere. Der skal være flere p-pladser på Butikstorvet, og desuden skal fortovene være bredere. Arkivfoto.

Der skal være flere parkeringspladser på Butikstorvet. Derfor kommer Hans Jensensvej i løbet af nogle år til at blive smallere.

Billund: I løbet af en håndfuld år vil Hans Jensensvej i Billund være noget smallere, end det er tilfældet i dag. Et flertal af politikerne i teknik- og miljøudvalget har besluttet, at vejen som et led i den store udvikling af Billunds bymidte skal forandre sig.

Det betyder, at fortovene langs Hans Jensensvej vil blive 2,2 meter brede i stedet for de halvanden meter, som er tilfældet i dag. Der skal desuden bruges mere plads for at få lavet flere parkeringspladser på Butikstorvet, og det betyder alt sammen, at selve kørebanen vil blive smallere, end det er tilfældet i dag. En god løsning, mener et flertal af politikerne.

- Vi må ikke bremse udviklingen i Billund. For at sikre en sammenhæng i den videre planlægning af bymidten giver forslaget god mening, så vi kan leve op til kravene om antallet af parkeringspladser på Butikstorvet, siger Klara Lyskjær Noer (V), som er næstformand i teknik- og miljøudvalget.

Annonce

Flere p-pladser

Næstformanden mener, at et nej til dette forslag ville være ensbetydende med at sætte udviklingen af Billunds bymidte på pause.

- Vi skal have skaffet flere parkeringspladser til alle de nye ting, der bliver bygget. Så det er en løsning, vi laver af hensyn til udviklingen af midtbyen, siger Klara Lyskjær Noer.

Trafiksikker løsning

Løsningen bliver vurderet til at være trafiksikker, da den smallere kørebane efter al sandsynlighed vil få den betydning, at en stor del af den trafik, som i dag benytter Hans Jensensvej, vil finde alternative ruter.

- Det er en trafiksikker løsning, fordi den vil være med til at flytte den tunge og den hurtige trafik til de øvrige veje, lyder det fra Klara Lyskjær Noer.

Det er planen, at arbejdet med de meget markante ændringer af Hans Jensensvej kan blive skudt i gang i løbet af 2021.

Seks ud af udvalgets syv politikere stemte for forslaget. Kun udvalgsformand Per Nyhus (DF) var imod.

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Danmark For abonnenter

Frøs Sparekasse fjerner ældre kunders mulighed for at overføre penge via netbank

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Coronavirus ændrer studentereksamen - alle afgangselever skal op i færre fag 

Sydjylland For abonnenter

Børn føler sig flove og anderledes: Konfirmationstiden udpensler familiers manglende ressourcer

Annonce