Annonce
Læserbrev

Hans Jensensvej i Billund

Læserbrev: Poul Erik Kristiansen havde i JV 25. april et indlæg om trafikale forhold i Billund Kommune.

Jeg synes, at Poul Erik har en god pointe i at fodgængerovergangen på Hans Jensensvej ikke er handicapvenlig, når den er anlagt med niveauforskel med stejl op- og nedkørsel ved kantstenene. Billund kommune har andre lignende steder lavet et rødt hævet felt, så overgangen bliver i niveau med fortovet og bilisters hastighed samtidig sænkes. Dette kunne være en rigtig god løsning også her.

Med hensyn til flerfarvet fodgængerfelt er loven klar og burde ikke give anledning til tvivl. I bekendtgørelsen om afmærkning står der, at afmærkning på kørebane, cykelsti m.m. er hvid. Gul anvendes ved midlertidig regulering. Såvel vejmyndigheden som politiet forvalter deres afmærkning efter denne lov.

Det er kun Vejdirektoratet, som kan meddele en vejmyndighed dispensation fra denne bekendtgørelse.

En fin lov, som sikre at vi som trafikanter møder de samme afmærkninger rundt om i landet, og at ikke hver kommune opfinder sine egne afmærkninger.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund

Kreativ og uhyggelig halloweenpynt

Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce