Annonce
Esbjerg

Hans selskab skovler penge ind på sko: Har hævet 80 millioner i udbytte på tre år

Peter Jørgensen, Sports Connection, har også tjent godt i 2018. Arkivfoto
Sports Connection i Esbjerg, der sælger det populære amerikanske sneakers-brand Skechers i Norden, har øget omsætningen med 30 procent på et år, mens bundlinjen er løftet med 40 procent. Dermed tjente Peter Jørgensen og hans selskab 36 millioner kroner i 2018.

Esbjerg: Peter Jørgensen, Bramming, og hans hollandske makker skovler penge ind i Sports Connection-koncernen, som har rettigheden til at distribuere verdens hurtigst voksende skomærke, amerikanske Skechers, i de skandinaviske lande.

Selskabet Sports Connection Holding ApS har netop har offentliggjorte årsrapport. Omsætningen er steget med 30 procent til mere end en kvart milliard kroner det seneste år, og på bundlinjen er væksten over 40 procent. Nettoresultatet i Sports Connection-koncernen blev i fjor således næsten 36 millioner kroner.

Peter Jørgensen og hans hollandske finansielle makker hæver næsten det hele i udbytte, nemlig 34 millioner kroner – eller tæt på dobbelt så meget som året før, skriver Børsen.

Det bringer ifølge Børsen de to ejeres samlede udbytte, siden de i december 2015 byggede et holdingselskab oven på driftsselskaberne, helt op på 80 millioner kroner.

- Jo, vi har igen haft et travlt år med snuden i sporet, siger Peter Jørgensen til Børsen.

Annonce

Sponsorater

Sports Connection og Skechers fremtræder lokalt som tribunesponsor i EfB, stor sponsor i Ribe Esbjerg HH og hovedsponsor for Vestkystløbet. Torsdag blev Skechers præsenteret som ny hovedpartner i Team Esbjerg.

Vild vækst

Sports Connection har haft konstant vækst de seneste mange år, og foreløbig er det tre år i træk blevet til en placering blandt de hurtigstvoksende danske selskaber, gazellerne, i Børsens analyser. I 2018 var det med en vækst på mere end 400 procent over fire år.

Det netop godkendte regnskab fortæller, at bruttoresultatet er mere end fordoblet på to år til 86 millioner kroner, og på bundlinjen er resultatet gået fra 20 millioner kroner i 2016, 25 millioner i 2017 og helt nøjagtigt 35,9 millioner kroner i fjor.

Sports Connection har selv i dag 36 Skechers-butikker. I de fire nordiske lande har man desuden et netværk af cirka 1.800 forhandlere, primært sko- og sportsbutikker. Koncernen nærmer sig 300 egne medarbejdere, og af dem arbejder 42 på Kvaglundvej i Esbjerg, hvortil hovedsædet rykkede fra Bramming i fjor.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Sydjylland

134 klager på fem måneder: Tolkefirma har spændt ben for politiet i Syd- og Sønderjylland

Annonce