Annonce
Erhverv

Hapa holder ophørsudsalg og lukker butikken

Livsstilsbutikken Hapa lukker på Morsbøl Skovvej.Foto: Martin Ravn
Livsstilsbutikken Hapa holder ophørsudsalg. Butikken lukker inden for en overskuelig fremtid. Det oplyser ejer af butikken, Lene Sønderby Knudsen.

Grindsted: Livsstilsbutikken Hapa på Morsbøl Skolevej lukker. Rygter har verseret over tid - særligt i det seneste år, men de har intet haft på sig - lige indtil nu.

Det oplyser ejer af butikken, Lene Sønderby Knudsen.

Godt nok er gården, der rummer lejemålet, sat til salg, med til salg-skilte lige i butikkens indkørsel. Men det har intet at gøre med butikken Hapa, for Lene Sønderby Knudsen, der driver butikken, ejer ikke gården.

Gårdens øvrige lokaler står til at skulle lejes ud til erhverv og bolig.

Lene Knudsen har valgt at holde ophørsudsalg, lukke butikken og flytte resten til de to butikker, hun driver ved Henne Strand.

- De store til salg-skilte har fået vores salg til at styrtdykke, siger Lene Sønderby Knudsen, der har drevet Hapa siden 2016.

- Jeg handlede her selv meget i gamle dage, og det er en kanonbutik, men det er efterhånden blevet så svært, at vi nu stopper, siger Lene Sønderby Knudsen.

Hun og hendes ansatte har dagligt over tid oplevet at blive bombarderet med spørgsmål om, hvorvidt de skal sælges, og om de er solgt.

- Vi har kunnet sætte både 12, 15 og 20 streger på en dag i forhold til hvor mange, der har spurgt, fortæller Lene Sønderby Knudsen, der har givet op.

Annonce

Hapa

Sælgerne af gården er de tidligere ejere af Hapa, Lili og Gunnar Schmidt Hansen.

Navnet Hapa stammer fra Gunnar Schmidt Hansens tidlige karriere, hvor han arbejdede sammen med en grossist Palmelund. Efternavnene Hansen og Palmelund blev således til Hapa - et navn som Lili Hansen brugte, da hun tilbage i 2003 åbnede forretningen på Morsbøl Skolevej.

Ejere flyttede til Ærø

De tre medarbejdere, der er i butikken, er der fundet andre løsninger til.

Lene Sønderby Knudsen selv har haft butik i 25 år og fortsætter sit virke i butikkerne i Henne Strand.

Gunnar Schmidt Hansen ejer gården, hvor Hapa har lejet sig ind, og hvor butikken har haft til huse, siden han og hans kone Lili købte den i 2003.

- Det er rigtig ærgerligt, at den må lukke. Det er en rigtig god butik, og da min kone drev den gennem 11 år, var der travlt, siger han.

Parret flyttede fra byen til Ærø i 2015, hvor de i dag driver hotellet På Torvet i Ærøskøbing. Siden da har Hapa-butikken haft to forskellige ejere.

Gunnar og Lili Schmidt vil fortsat forsøge at sælge gården til erhvervs- og boligformål.

- Vi har flere ting i støbeskeen, men nu må vi vente og se, siger Gunnar Schmidt Hansen.

Lene Knudsen har drevet Hapa i tre år.Foto: Martin Ravn
Lene Knudsen driver også to butikker i Henne Strand.Foto: Martin Ravn
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Derfor skal vi turde drømme stort

Martin Braithwaite er en god fodboldspiller, og det har han været i mange år. Ellers bliver man ikke førsteholdsspiller i Esbjerg fB, professionel i Frankrig, England og Spanien. Man bliver ikke landsholdsspiller. Det krævet særligt talent og særlig arbejdsomhed. Men et vildt, vidunderligt og vanvittigt klubskifte fra en spansk bundklub, Leganés, til en af verdens allerstørste, mest mytiske fodboldklubber, FC Barcelona, ændrer alligevel alt. 28-årige Martin er ikke længere bare en dygtig fodboldspiller, han er en stjerne, katapulteret ind på lystavlen hos stort set alle danskere. I løbet af en uge. Vi skriver sjældent om fodbold på denne plads, det bliver ikke omdrejningspunktet herfra. Men der er noget i den historie, som er værd at hæfte sig ved. Den er enormt inspirerende. Historien om en ung knægt fra Esbjerg, der – når man hører alle anekdoterne, der dukker frem nu, og det er mange - altid har haft en stålsat tro på sig selv, et mod til at sætte ambitionerne højt og en ukuelig vilje til at forfølge dem. Vejen til Barcelona har ikke været let. Der har været omveje, og der har været kampe og klubophold undervejs, som var mindre vellykkede. Men han holdt fast. Så mens alverden var ved at tabe underkæben, da knægten fra Esbjerg lørdag eftermiddag stod klar på sidelinjen på Camp Nou, Barcelonas hjemmebane, klar til at gøre sin debut som Messis holdkammerat, var hovedpersonen afklaret. Det var jo lige præcis det scenarie, han havde forestillet sig i mange år. Det starter med en drøm. Man når ingen steder uden, i fodbold, i politik, i erhvervslivet, i skolen, i livet. Det kræver mod at drømme stort. Det kræver fantasi. Selvfølgelig kræver meget mere end det at se drømme blive til virkelighed. Der er ganske givet flere knuste drømme end det modsatte derude, så meget desto mere er der grund til at nyde øjeblikket, når det lykkes en af vores egne at indfri en vild drøm. Mærke det. Glæde sig. Kan man komme fra et ungdomsfodboldhold i Sædding-Guldager til førsteholdet i FC Barcelona, kan alt ske. Drøm det. Drøm stort. Og gå efter den. Tænk sig; det kunne jo være, at også din gik i opfyldelse.

Danmark

Podcast: Tre tophold kæmper om oprykning fra 1. division - hvem trækker det længste strå?

Annonce