Annonce
Erhverv

Hapa holder ophørsudsalg og lukker butikken

Livsstilsbutikken Hapa lukker på Morsbøl Skovvej.Foto: Martin Ravn
Livsstilsbutikken Hapa holder ophørsudsalg. Butikken lukker inden for en overskuelig fremtid. Det oplyser ejer af butikken, Lene Sønderby Knudsen.
Annonce

Grindsted: Livsstilsbutikken Hapa på Morsbøl Skolevej lukker. Rygter har verseret over tid - særligt i det seneste år, men de har intet haft på sig - lige indtil nu.

Det oplyser ejer af butikken, Lene Sønderby Knudsen.

Godt nok er gården, der rummer lejemålet, sat til salg, med til salg-skilte lige i butikkens indkørsel. Men det har intet at gøre med butikken Hapa, for Lene Sønderby Knudsen, der driver butikken, ejer ikke gården.

Gårdens øvrige lokaler står til at skulle lejes ud til erhverv og bolig.

Lene Knudsen har valgt at holde ophørsudsalg, lukke butikken og flytte resten til de to butikker, hun driver ved Henne Strand.

- De store til salg-skilte har fået vores salg til at styrtdykke, siger Lene Sønderby Knudsen, der har drevet Hapa siden 2016.

- Jeg handlede her selv meget i gamle dage, og det er en kanonbutik, men det er efterhånden blevet så svært, at vi nu stopper, siger Lene Sønderby Knudsen.

Hun og hendes ansatte har dagligt over tid oplevet at blive bombarderet med spørgsmål om, hvorvidt de skal sælges, og om de er solgt.

- Vi har kunnet sætte både 12, 15 og 20 streger på en dag i forhold til hvor mange, der har spurgt, fortæller Lene Sønderby Knudsen, der har givet op.

Hapa

Sælgerne af gården er de tidligere ejere af Hapa, Lili og Gunnar Schmidt Hansen.

Navnet Hapa stammer fra Gunnar Schmidt Hansens tidlige karriere, hvor han arbejdede sammen med en grossist Palmelund. Efternavnene Hansen og Palmelund blev således til Hapa - et navn som Lili Hansen brugte, da hun tilbage i 2003 åbnede forretningen på Morsbøl Skolevej.

Annonce

Ejere flyttede til Ærø

De tre medarbejdere, der er i butikken, er der fundet andre løsninger til.

Lene Sønderby Knudsen selv har haft butik i 25 år og fortsætter sit virke i butikkerne i Henne Strand.

Gunnar Schmidt Hansen ejer gården, hvor Hapa har lejet sig ind, og hvor butikken har haft til huse, siden han og hans kone Lili købte den i 2003.

- Det er rigtig ærgerligt, at den må lukke. Det er en rigtig god butik, og da min kone drev den gennem 11 år, var der travlt, siger han.

Parret flyttede fra byen til Ærø i 2015, hvor de i dag driver hotellet På Torvet i Ærøskøbing. Siden da har Hapa-butikken haft to forskellige ejere.

Gunnar og Lili Schmidt vil fortsat forsøge at sælge gården til erhvervs- og boligformål.

- Vi har flere ting i støbeskeen, men nu må vi vente og se, siger Gunnar Schmidt Hansen.

Lene Knudsen har drevet Hapa i tre år.Foto: Martin Ravn
Lene Knudsen driver også to butikker i Henne Strand.Foto: Martin Ravn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

X Factor-Emil slår sig løs til Dirty Dancing og har sin egen playliste på karaokebaren: - The Beatles er fed at fyre den af til

Annonce