Annonce
Erhverv

Hapa holder ophørsudsalg og lukker butikken

Livsstilsbutikken Hapa lukker på Morsbøl Skovvej.Foto: Martin Ravn
Livsstilsbutikken Hapa holder ophørsudsalg. Butikken lukker inden for en overskuelig fremtid. Det oplyser ejer af butikken, Lene Sønderby Knudsen.

Grindsted: Livsstilsbutikken Hapa på Morsbøl Skolevej lukker. Rygter har verseret over tid - særligt i det seneste år, men de har intet haft på sig - lige indtil nu.

Det oplyser ejer af butikken, Lene Sønderby Knudsen.

Godt nok er gården, der rummer lejemålet, sat til salg, med til salg-skilte lige i butikkens indkørsel. Men det har intet at gøre med butikken Hapa, for Lene Sønderby Knudsen, der driver butikken, ejer ikke gården.

Gårdens øvrige lokaler står til at skulle lejes ud til erhverv og bolig.

Lene Knudsen har valgt at holde ophørsudsalg, lukke butikken og flytte resten til de to butikker, hun driver ved Henne Strand.

- De store til salg-skilte har fået vores salg til at styrtdykke, siger Lene Sønderby Knudsen, der har drevet Hapa siden 2016.

- Jeg handlede her selv meget i gamle dage, og det er en kanonbutik, men det er efterhånden blevet så svært, at vi nu stopper, siger Lene Sønderby Knudsen.

Hun og hendes ansatte har dagligt over tid oplevet at blive bombarderet med spørgsmål om, hvorvidt de skal sælges, og om de er solgt.

- Vi har kunnet sætte både 12, 15 og 20 streger på en dag i forhold til hvor mange, der har spurgt, fortæller Lene Sønderby Knudsen, der har givet op.

Annonce

Hapa

Sælgerne af gården er de tidligere ejere af Hapa, Lili og Gunnar Schmidt Hansen.

Navnet Hapa stammer fra Gunnar Schmidt Hansens tidlige karriere, hvor han arbejdede sammen med en grossist Palmelund. Efternavnene Hansen og Palmelund blev således til Hapa - et navn som Lili Hansen brugte, da hun tilbage i 2003 åbnede forretningen på Morsbøl Skolevej.

Ejere flyttede til Ærø

De tre medarbejdere, der er i butikken, er der fundet andre løsninger til.

Lene Sønderby Knudsen selv har haft butik i 25 år og fortsætter sit virke i butikkerne i Henne Strand.

Gunnar Schmidt Hansen ejer gården, hvor Hapa har lejet sig ind, og hvor butikken har haft til huse, siden han og hans kone Lili købte den i 2003.

- Det er rigtig ærgerligt, at den må lukke. Det er en rigtig god butik, og da min kone drev den gennem 11 år, var der travlt, siger han.

Parret flyttede fra byen til Ærø i 2015, hvor de i dag driver hotellet På Torvet i Ærøskøbing. Siden da har Hapa-butikken haft to forskellige ejere.

Gunnar og Lili Schmidt vil fortsat forsøge at sælge gården til erhvervs- og boligformål.

- Vi har flere ting i støbeskeen, men nu må vi vente og se, siger Gunnar Schmidt Hansen.

Lene Knudsen har drevet Hapa i tre år.Foto: Martin Ravn
Lene Knudsen driver også to butikker i Henne Strand.Foto: Martin Ravn
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Annonce