x
Annonce
Læserbrev

Har din forening fritidsaktiviteter til børn og unge i år

Læserbrev: Kolding Kommune har igen i år afsat penge til økonomisk støtte for, at foreninger med videre kan gennemføre ferieaktiviteter for børn og unge i skolernes sommerferie fra den 27. juni – 9. august 2020 og efterårsferie fra den 10. – 18. oktober 2020.

Sidste år modtog 34 ansøgere tilskud. Vi ved alle, at sommerferien kan være lang for børn og unge, så her kan ferieaktiviteter være med til at give børn og unge nogle spændende dage. Modsat kan foreninger tilbyde aktiviteter, som måske senere betyder, at de får flere medlemmer, for nu har børnene og de unge snuset til en aktivitet, som de gerne vil fortsætte med.

Hvem kan ansøge, det kan enhver borger, idrætsforening, spejdergruppe, beboerforening og lokale sammenslutninger af enhver art, blot skal man respektere målgruppen, og så skal aktiviteten være åben for alle.

Måske skal der lidt nytænkning til. Tænke lidt på tværs. Der kan laves ”idrætsskoler” med idræt på tværs og her tænke frilufts- og naturaktiviteter ind eller samle kreative og kunstneriske aktiviteter, så der i fællesskab kan laves teater, musik og dans. Hvad med at lave børne- og ungelejre med folkeoplysende indhold. Mad og kagebagning er populært i øjeblikket, en kokkeskole er måske også en mulighed. Skolekøkkener rundt om i kommunen står ubrugte hen i sommerferien. Fisketure, en tur til søen eller åen. Der er masser af muligheder for fiskeri i Kolding Kommune. Jo, mulighederne er mange.

For at børnene og de unge kan få en god ferie med masser af muligheder og blive inspireret til nye aktiviteter, håber jeg at mange vil ansøge om tilskud til ferieaktiviteter.

Der skal indsendes et ansøgningsskema, som findes på www.Kolding.dk/fritid – fritidsaktiviteter. Sidste frist 25. marts 2020.

Kan I ikke nå at søge i år, er der god tid til at tænke på aktiviteter til næste år.

Yrsa Mastrup
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce