Annonce
Vejen

Har du affald og er du morgenfrisk? Så sæt kursen mod genbrugspladsen - der er masser af plads

Borgerne opfordres til at udnytte hele åbningstiden på kommunens tre genbrugspladser. Især i de tidlige morgentimer er der god plads. Foto: JV-arkiv
Hvis man gerne vil have god plads på genbrugspladsen, så skal man vælge at komme i morgentimerne eller sent på eftermiddagen. Kommunen har siden slutningen af november haft de samme åbningstider på alle tre genbrugspladser.

Genbrug: Om det er fordi, borgerne i Vejen Kommune ikke er specielt morgenfriske, eller om de bare endnu ikke er blevet opmærksomme på, at kommunens genbrugspladser siden slutningen af november sidste år har udvidet åbningstiderne, skal være usagt.

Men det er i hvert fald en kendsgerning, at der i de tidlige morgentimer stort set ingen mennesker er på genbrugspladserne - udover de ansatte.


Annonce

Hvis man er morgenfrisk og gerne vil have god plads, så skal man komme mellem klokken 7 og 8.30. Da vil vi rigtig gerne se flere - også erhverv.

Søren Cæsar Jensen, områdeleder, Vej, Park og Genbrug, Vejen Kommune


- Hvis man er morgenfrisk og gerne vil have god plads, så skal man komme mellem klokken 7 og 8.30. Da vil vi rigtig gerne se flere - også erhverv, siger Søren Cæsar Jensen, der er områdeleder ved Vej, Park og Genbrug i Vejen Kommune.

Han tilføjer, at man også kan være heldig med, at der er pænt med plads, hvis man kommer sidst på eftermiddagen.

Åbningstiderne er ens

Han fortæller, at det for borgerne også er blevet meget nemmere at holde styr på, hvornår der er åbent på genbrugspladserne.

- Tidligere har det været forskelligt fra plads til plads. Men det er blevet politisk besluttet, at vi ensarter åbningstiderne. Så nu er det fra klokken 7 til 18 på alle hverdage og fra 10 til 18 i weekenderne. Det er de samme åbningstider som har været gældende i Brørup, siden den åbnede i 2014, fortæller Søren Cæsar Jensen.

Åbningstider på genbrugspladserne

Pr. 30. november sidste år fik genbrugspladserne i Brørup, Rødding og Vejen ensartede åbningstider:

På hverdage er der åbent fra klokken 7 til 18.

I weekenderne er der åbent fra klokken 10 til 18.

Og for at være med til at forebygge, at besøgende på pladserne risikerer at komme til at holde i kø, opfordrer kommunen borgerne til at blive bedre til at fordele sig og udnytte hele åbningstiden.

Det er især i weekenderne, at der er ekstra pres på pladserne.

- Cirka 40 procent af de ugentlige besøg ligger i weekenderne, siger Søren Cæsar Jensen.

Så har man mulighed for at vente med at køre på genbrugspladsen til for eksempel en af hverdagsmorgenerne, så kan man næsten være sikker på at undgå at skulle holde og vente på, at andre får læsset deres genbrugsaffald af.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce