Annonce
Tønder

Har du andres børn i bilen?

En ny kampagne sætter fokus på det ansvar, vi påtager os, når vi har andres børn med i bilen.

Sønderjylland: Rigtig mange børn deltager flere gange om ugen i en sportsaktivitet, og tit er der behov for, at forældrene kører børnene frem og tilbage fra træning og kamp.

For at lette opgaven indgår mange forældre aftaler med andre forældre om at skiftes til at køre hinandens børn. Desværre kan der være stor forskel på forældres syn på behovet for sikkerhedsudstyr i bilen, og på hvor hurtigt man bør køre.

- Det er vigtigt, at vi forventningsafstemmer, hvordan vi kører, når vi har andres børn med i bilen. Selv en voksen mand har svært ved at sige fra, hvis føreren af bilen kører for stærkt eller bruger håndholdt telefon. Så det gør børnene nok heller ikke, siger Knud Reinholdt, leder af Færdselsafdelingen ved Syd- og Sønderjyllands Politi, i en pressemeddelelse om en ny kampagne, der sætter fokus på at køre med andres børn i bilen.

Annonce

Et stort ansvar

De syd- og sønderjyske kommuner har sammen med politiet og Børneulykkesfonden fået udarbejdet kampagnen "Med Fly eller Folkevogn", som sætter fokus på det ansvar, du påtager dig, hvis du har andres børn med i bilen.

Kampagnen skal hjælpe en debat igang om et emne, mange måske har lidt berøringsangst over for. Det er ikke rart at påpege over for en anden forælder, at han eller hun kører for stærkt. Er det derimod en regel i foreningen, vil man ikke være den forælder, der skejer ud.

- Når man som forældre vælger at have andres børn med i bilen, følger der et stort ansvar med, siger Knud Reinholdt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Brexit it is: Vælgerne har talt

Endelig. Endelig kan både Storbritannien og EU komme videre. De britiske vælgere har talt, tydeligt, og de har klart valgt Brexit. Det giver en tiltrængt klarhed på begge sider af vandet oven på flere års tumultariske scener i det britiske parlament og manglende fremdrift i de uendelige forhandlinger med et mere og mere målløst EU. Nu må vi være færdige med Brexit eller ej. De britiske vælgere har talt, og de har givet den konservative premierminister Boris Johnson et klart mandat. Johnson er som politiker let at mene en masse om. Man kommer let til at ryste på hovedet. Han er en populist, en politisk charlatan, der ikke skyr nogen midler for magten, men han er også en klar vinder af det britiske valg efter en valgkamp, der har centreret sig om en sag: Brexit. Nu. Om han vandt på grund af sagen eller på grund af en meget svag, forvirret opposition, eller fordi englænderne ikke orker mere snak eller en kombination af det hele er ligegyldigt. Johnson vandt stort. Han tegner Storbritannien. Det kan man begræde, fra vores side af Nordsøen. Både politisk og økonomisk. Vi gik ind i det europæiske fællesskab sammen med englænderne, og der har så at sige altid været en tæt og givtig relation mellem Esbjerg og Harwich, og det havde været bedst for Danmark, om Storbritannien på vej ud af EU var vendt om i døren. Det gør Storbritannien ikke med Boris Johnson som dørmand. Lad os tørre øjnene. Briterne har valgt brexit, nu skal vi have det bedst mulige ud af det scenarie. Vi har en interesse i en stærk og tæt relation også fremover. Vi skal have en fornuftigt balanceret handelsaftale på plads hurtigst muligt. Vi beriger hinanden økonomisk og kulturelt. Danmark bør være den stemme i EU, som mere end nogen anden søger kompromisset og appellerer til fornuften i de forestående forhandlinger mellem Storbritannien og EU. Det bliver der brug for.

Annonce