Annonce
Tønder

Har du andres børn i bilen?

En ny kampagne sætter fokus på det ansvar, vi påtager os, når vi har andres børn med i bilen.
Annonce

Sønderjylland: Rigtig mange børn deltager flere gange om ugen i en sportsaktivitet, og tit er der behov for, at forældrene kører børnene frem og tilbage fra træning og kamp.

For at lette opgaven indgår mange forældre aftaler med andre forældre om at skiftes til at køre hinandens børn. Desværre kan der være stor forskel på forældres syn på behovet for sikkerhedsudstyr i bilen, og på hvor hurtigt man bør køre.

- Det er vigtigt, at vi forventningsafstemmer, hvordan vi kører, når vi har andres børn med i bilen. Selv en voksen mand har svært ved at sige fra, hvis føreren af bilen kører for stærkt eller bruger håndholdt telefon. Så det gør børnene nok heller ikke, siger Knud Reinholdt, leder af Færdselsafdelingen ved Syd- og Sønderjyllands Politi, i en pressemeddelelse om en ny kampagne, der sætter fokus på at køre med andres børn i bilen.

Annonce

Et stort ansvar

De syd- og sønderjyske kommuner har sammen med politiet og Børneulykkesfonden fået udarbejdet kampagnen "Med Fly eller Folkevogn", som sætter fokus på det ansvar, du påtager dig, hvis du har andres børn med i bilen.

Kampagnen skal hjælpe en debat igang om et emne, mange måske har lidt berøringsangst over for. Det er ikke rart at påpege over for en anden forælder, at han eller hun kører for stærkt. Er det derimod en regel i foreningen, vil man ikke være den forælder, der skejer ud.

- Når man som forældre vælger at have andres børn med i bilen, følger der et stort ansvar med, siger Knud Reinholdt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

31-årig mand erkender at have slået gravid kvinde ihjel

Annonce