Annoncørbetalt indhold

Har du langsomt internet på din adresse? Sådan tester du dine muligheder

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Vi kender alle sammen til langsomt internet, og hvor frustrerende det kan være. Især i disse tider under covid-19, hvor de fleste af os arbejder hjemmefra, er det utrolig vigtigt med en god og hurtig internetforbindelse.

Du tænker måske, at højere internethastighed er lig med en kæmpe prisstigning, men det behøver det skam slet ikke at være. Faktisk findes der mange billige internetudbydere på markedet i Danmark i dag, hvoraf nogle af de billigste kun ligger på 199 kroner pr. måned – test, om du kan få billigere internet her.

Annonce

Tjek, om din bopæl har langsomt internet

Hvis du mistænker din bopæl for dit langsomme internet, kan der godt være noget om snakken – selvom hele Danmark i gennemsnit har en internethastighed på cirka 50 Mbit, der er en fin hastighed, hvis du både vil streame film og serier i høj kvalitet.

Ønsker du at finde ud af, hvilken internetudbyder der leverer det hurtigste internet til din bopæl, kan du gøre det lige her. Du skal blot indtaste din adresse, og så finder søgningsværktøjet det hurtigste internet, der også rækker ud til din bopæl.

Annonce

Hvordan finder du den internethastighed, der passer bedst til dit forbrug?

Når du leder efter et nyt internetabonnement eller søger en opgradering af det gamle, er det en god ide at finde ud af, hvor meget Mbit du egentlig har brug for. Her er det vigtigt at kigge på, hvor mange i er i din husstand, og hvordan jeres internetforbrug fordeler sig. Jo flere I er, og jo mere internet i bruger til for eksempel at streame film i høj kvalitet eller spille spil online, jo højere hastighed skal I også have for at tilfredsstille alle.

Annonce

I dagens Danmark lyder hastighederne på internet på: 10, 20, 50 og 100+ Mbit:


  • 10 Mbit er til dig, der ikke bruger internettet til så meget andet end at surfe på søgetjenester, læse nyheder, tjekke e-mails eller lignende. Du kan ikke forvente at streame film eller spille onlinespil, men en enkelt video på YouTube kan godt lade sig gøre – hvis det ikke er hele tiden. 10 Mbit er også til dig, der bor alene.
  • 20 Mbit er til to personer, der har samme behov som forrige. Bor du alene, kan du også streame film, serier og musik, men du skal ikke forvente den højeste kvalitet.
  • 50 Mbit er en internethastighed, der passer rigtig godt til familier. Her kan man nemlig være cirka fire personer koblet til nettet, hvor alle kan streame film, se Netflix eller spille onlinespil på samme tid. Trækker I dog rigtig meget data, skal I måske en tak længere op i hastighed.
  • 100 Mbit eller derover er rigeligt til alle. Derfor passer en hastighed som denne også til mindre virksomheder, hvor I måske sidder fem eller 10 personer, der alle bruger det samme internet. Det er sjældent, at privatpersoner eller den gennemsnitlige familie har brug for så høj en hastighed – det er næsten bare penge direkte ud ad vinduet.


Annonce

Bedre internetdækning i hele hjemmet

Oplever du, at der er steder i din bolig, hvor der er dårligere internetforbindelse, og hvor hastigheden er ringere? Det skal heldigvis løses! Somme tider behøver du kun at rykke på din internetrouter, så den står mere centralt i din bolig. Andre gange kan det være nødvendigt at købe en såkaldt wifi-extender, der forlænger dit internet, så det når rundt i hele boligen.

Hvis du generelt vil gøre dit internet hurtigere, kan du også tjekke, om du har nogen programmer i baggrunden, der står og trækker data, selvom du ikke bruger dem. Her kan det være en god ide at afslutte programmerne helt.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.