Annonce
Sydjylland

Har du også forgæves forsøgt at booke tid?: Efter lange udsigter til at komme under nålen, oprustes der nu på vaccinefronten

Mange af de borgere, der nyligt er blevet inviteret til tredje vaccinestik mod coronavirus, har måttet gå forgæves på vacciner.dk. "Prøv igen senere" er den besked, mange er blevet mødt af. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Markant flere borgere fik i den forgangne uge tilbud om tredje stik mod coronavirus, og det har medført et pres på systemerne i en grad, så mange har måttet gå forgæves i forsøget på at booke en tid. Det får nu Region Syddanmark til at opruste sin vaccineindsats væsentligt.

Corona: "Prøv igen senere."

Ikke alene ved corona-testcentre ude i den virkelige verden har der været pres på den seneste uges tid.

Også på vacciner.dk har ventetiden på nye vaccinetider været usædvanlig lang, efter Region Syddanmark i sidste uge inviterede markant flere end i den forgangne uge til at få tredje stik mod coronavirus.

Annonce

Det skyldes ifølge regionen, at Sundhedsstyrelsen sidste fredag meldte ud, at danskerne vil blive inviteret til tredje stik to uger tidligere end først planlagt, hvorfor væsentlig flere invitationer har klumpet sig sammen i den forgangne uge.

Det skriver regionen i et opslag på sin Facebook-side, hvor flere borgere da også bekræfter, at det har fået konsekvenser for dem.

En række borgere beskriver blandt andet, at de har måttet opgive at bestille tid telefonisk på grund af kø. Og mens nogle borgere i forbindelse med deres besøg på vacciner.dk først har kunnet vælge tider på den anden side af jul, er andre blevet mødt med besked om, at der slet ingen ledige tider er nu, og at de må prøve igen senere.

Opruster indsats

Det er da også meldingen fra Region Syddanmark, som oplyser, at man nu sætter ekstra ind for at komme det aktuelle kø-kaos til livs og få flere tider i spil.

Til JydskeVestkysten lyder det fra regionen, at man gradvist er i færd med at opskalere indsatsen på området, og at man inden for de kommende dage vil opruste markant på vaccinationsfronten.

Tilsvarende er regionen aktuelt i færd med at rekruttere podere og dermed mindske presset på testcentrene, som ligeledes er eksploderet over de seneste uger. Således var der søndag over et døgns ventetid på pcr-test i Region Syddanmark for ikke nære kontakter til en coronasmittet og nogle steder flere dages ventetid. Det skriver Ritzau mandag.

Det sker ikke mindst som følge af den støt stigende udvikling i coronasmitten, men ifølge Region Syddanmark også som konsekvens af, at coronapasset er blevet genindført flere steder lokalt og i flere dele af samfundet.

Dertil kommer ifølge koncerndirektør i Region Syddanmark, Kurt Espersen, at podere ikke længere hænger på træerne, som tilfældet var det tidligere.

- For få uger siden testede vi meget, meget få. Nu er testbehovet eksploderet, og det forsøger vi selvfølgelig at tilpasse os. Det kræver flere nye podere, og de er ikke så nemme at rekruttere, som de var tidligere. Vi gør alt, hvad vi kan, men der vil være borgere, der kommer til at opleve kø her i den indledende fase, sagde koncerndirektøren fredag i en pressemeddelelse.

Annonce
Sydjylland For abonnenter

Jeg skød en impala på min 14-års fødselsdag: Det kunne have været mig, der var endt som en sag hos kommunen

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Poul har den livstruende kræft, som kun rammer mænd: Dødsangst er ikke noget vi mænd taler om

Kultur For abonnenter

Lars bor i et hus med en helt særlig historie: Fra sin altan har han en unik udsigt over hele Kolding

Erhverv For abonnenter

Så er den gal igen: Grillkiosk får bøde for indtørret kødsaft, fedtperler og seks kolde pølser med en afløbsslange henover

Haderslev

Risiko for spredning: Fyrrum står i flammer på landejendom

Tyske oversvømmelser chokerede verden: Det kan også ske i Danmark, for vi bygger for tæt på vandet

Erhverv For abonnenter

Travl erhvervsmand fik stor sponsoraftale i hus: Hjertet banker for fodboldklub

Varde For abonnenter

Trafikplaner for millioner i Blåvand holder for rødt lys - er først færdig i 2025

Livsstil

Michael kunne være blevet blind: Optikstuderende opdagede, at den var helt gal med trykket i øjnene

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Billund For abonnenter

Maskinfabrik vokser: Snart breder virksomheden sig over 2000 kvadratmeter

Esbjerg For abonnenter

Villakvarter gisner om rævestreger: Hvorfor forsvinder sko, mens brugte bleer ender i baghaven?

Haderslev

Sammen mod ensomhed: For Anette, Jonna og Steen er mandag verdens bedste dag

Annonce