Annonce
Varde

Har du set ham? Mand har snydt sig til overnatning, mad og cykel i Varde

Det er her fra Hotel Arnbjerg, at manden overnattede og spiste - og derefter løb fra regningen. Arkivfoto: Malene Wonsbek

Varde: Natten til tirsdag overnattede en 46-årig mand på Hotel Arnbjerg, hvor han også spiste. Tirsdag formiddag lånte han en cykel hos Vestergades Cykler. Der er kun ét problem: Han har ikke betalt for nogen af delene.

Hos Hotel Arnbjerg forsøgte manden at stjæle et gavekort og betale med det. Han prøvede også at betale med et ikke gyldigt betalingskort. I sidste ende slap han væk fra hotellet uden at have betalt.

Klokken 9.15 mødte han så ind hos Vestergades Cykler, hvor han gerne ville prøve en mountainbike til 7000 kroner. Han gav et gult sygesikringskort for at få cyklen udleveret, og derefter kørte han på den uden at komme tilbage igen.

Politiet har set overvågningsbånd med manden på, og han er genkendt. Han er ikke registreret på nogen adresse, og derfor har politiet brug for hjælp til at finde manden.

Han er 46 år og taler dansk med færøsk accent. Hans hår er kort, og farven er lys og tæt på at være hvid. Han bærer en sort cotton coat, jeans, en grøn sweater og sorte briller.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

Annonce