Annonce
Aabenraa

Har fået nok af balladen i Venstre: Philip Tietje trækker sig som folketingskandidat i Tønder-kredsen

Philip Tietje (V)  har siden 2009 været valgt til byrådet i Aabenraa Kommune, hvor han er formand for Vækstudvalget for Land og By. Arkivfoto: Søren Gylling
Philip Tietje, byrådsmedlem for Venstre i Aabenraa, trækker sig som partiets folketingskandidat i Tønder-kredsen. Han vil ikke vikles ind i den åbne fløjkrig, der foregår i partiet i Tønder.
Annonce

AABENRAA: Venstremanden Philip Tietje fra Aabenraa trækker nu stikket for sit kandidatur til Folketinget i Tønder-kredsen.

Han mener, at Venstre i Tønder nu er så splittet, og fronterne så hårdt trukket op, at det er blevet umuligt at samle partiet om at arbejde for en plads i Folketinget.

- Hvis det i forvejen var svært at få valgt en Venstre-kandidat i Tønder-kredsen, er det nu blevet tæt på umuligt, efter den opslidende magtkamp, foreningen har været igennem i de seneste år. Tonen og retorikken har været hård og uforsonlig, og jeg må bare erkende, at jeg ikke har hverken lyst eller energi til at arbejde videre under disse betingelser, siger han.

Annonce

Åben fløjkrig i kommunen

Philip Tietje sigter til de seneste ugers opgør, hvor der er udbrudt åben fløjkrig i Venstre, og den siddende borgmester, Henrik Frandsen, i sidste uge blev vraget som Venstres spidskandidat til næste års kommunalvalg. I stedet vandt erhvervsmanden Martin Iversen afstemningen med 305 stemmer mod Henrik Frandsens 286.

Forud ligger flere års uro, hvor også Philip Tietje selv er blevet udfordret. I marts var han tæt på ikke at blive genvalgt som folketingskandidat i Tønder-kredsen, da Carl-Erik Nielsen fra Tønder overraskende stillede op imod ham ved opstillingsmødet og tabte med blot fem stemmer. Carl-Erik Nielsen mente, at Tønder havde brug for en lokal kandidat.

Nummer to ved valget i Tønder-kredsen

Ved Folketingsvalget grundlovsdag sidste år fik Philip Tietje 2296 personlige stemmer i Sydjyllands Storkreds, hvilket altså ikke var nok til en plads på Christiansborg.

I storkredsen blev Ellen Trane Nørby Venstres topscorer med 13.477 personlige stemmer, mens den sidste af de seks Venstre-folk, der blev valgt ind, Ulla Tørnæs, fik knap 7000 personlige stemmer.

I Tønder-kredsen var der traditionen tro god opbakning til Venstre, men en anden ikke-lokal Venstre-mand toppede listen over lokale stemmeslugere. Det var tidligere minister Hans Christian Schmidt med 1403 stemmer, mens Philip Tietje fik andenpladsen med 1274 stemmer, efterfulgt af Kristian Thulesen Dahl (DF) med 1200 stemmer, og Eva Kjær Hansen (V) 767 stemmer.

Dengang sagde Philip Tietje, at det gav stof til eftertanke.

- Havde jeg vidst, at jeg skulle være en del af den magtkamp, havde jeg nok ikke meldt mig som kandidat, udtalte han med henvisning til magtkampen for eller imod borgmester Henrik Frandsen, som han ufrivilligt var blevet en del af, og som altså er kulmineret nu.

Henrik Frandsen var stemmesluger ved kommunalvalget i november 2017, men fordelingen af poster i kommunalbestyrelsen vakte utilfredshed i dele af partiet. Tidligere regionsrådspolitiker og formand for Museum Sønderjylland Jens Møller meldte sig brat ud af partiet, mens han stod i byrådssalen, og siden er konflikterne er spidset til.

Annonce

Mere tid til byrådet

I Aabenraa Kommune har Philip Tietje været valgt til byrådet siden 2009, og han er formand for Vækstudvalget for Land og By.

- Det er et stort udvalg, og jeg brænder for arbejdet der. Det får jeg så lidt mere tid til nu. Og jeg har ikke mistet lysten til politik, hverken lokalt eller nationalt. I Tønder-kredsen fik jeg en mulighed for at komme til at repræsentere Venstre i Folketinget, men det koster tid og kræfter at arbejde for det, og det vil jeg ikke, som situationen er nu. Man skal vælge sine kampe med omhu, siger Philip Tietje, som ikke vil udelukke, at han senere igen vil stille sig til rådighed som kandidat til Folketinget - et andet sted og på et andet tidspunkt.Tonen og retorikken har været hård og uforsonlig, og jeg må bare erkende, at jeg ikke har hverken lyst eller energi til at arbejde videre under disse betingelser

Philip Tietje, Venstre
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce