Annonce
Esbjerg

Har hentet det tabte: Brugsen på Fanø har haft rekordomsætning

SuperBrugsen i Nordby har tabt meget omsætning på grund af covid 19, men efter en travl uge 29, er det hele indhentet igen, fortæller uddeler Bent Madsen. Sådan så der ud i brugsen onsdag sidst på formiddagen.
Turisterne vælter ind på Fanø, og det giver flere steder problemer. Men i brugsen satte de rekord i uge 29, og alt det tabte i coronatiden er indhentet.
Annonce

Nordby: Både ejere, lejere og endagsturister strømmer til Fanø i disse uger. Endda i en grad, så eksempelvis restauranter, caféer og hoteller ikke til fulde kan levere den service og tjene de penge, som de ville have kunnet, hvis man havde glattet puklen af turister lidt ud.

Men i SuperBrugsen i Nordby har uddeler gennem 21 år Bent Madsen svært ved ikke at smile, for her går det faktisk godt.

- Ja, det må vi sige. Vi var rigtig hårdt ramt i påsken, hvor vi mistede omkring en million kroner i omsætning. Også juni var drøj for os, fordi vi manglede tyskerne, men så må vi sige, at det til gengæld lige nu går rigtig godt, siger Bent Madsen.

Han ønsker ikke at offentliggøre konkrete omsætningstal, men vil dog gerne løfte lidt af sløret for, hvor godt det går.

- Normalt er uge 29 altid vores bedste uge i løbet af året. Der sætter vi rekord, og uge 29 i år lå 10 procent over rekordugen sidste år, så jeg kan sige, at vi efter uge 29 har indhentet al den omsætning, vi i løbet af året har tabt på grund af corona, siger Bent Madsen.


Normalt er uge 29 altid vores bedste uge i løbet af året. Der sætter vi rekord, og uge 29 i år lå 10 procent over rekordugen sidste år, så jeg kan sige, at vi efter uge 29 har indhentet al den omsætning, vi i løbet af året har tabt på grund af corona.

Bent Madsen, brugsuddeler på Fanø


Indtjeningen har de ikke helt indhentet endnu, fordi man eksempelvis har haft en del ekstraudgifter i forbindelse med hjemsendelse af ansatte og særlige kundeguides i butikken.

- Men forskellen for os har også været, at de mange danske kunder, vi har haft i år i stedet for tyskere, omsætter mere per kunde end tyskerne gør, siger Bent Madsen.

Annonce

Travlhed i byen

Hos Pandekagehuset midt i Nordby er kundetilstrømningen for tiden så voldsom, at der er kø fra åbent til luk. Onsdag klokken 11.15 var der allerede en kø af kunder, selv om der var lang tid til frokost. Onsdag var der tilmed Late Night, så der fortsatte køen til klokken 21.00.

Hos Pandekagehuset midt i Nordby kunne man til gengæld godt have ønsket sig, at puklen af turister havde fordelt sig lidt bedre.

Normalt er uge 29 altid vores bedste uge i løbet af året. Der sætter vi rekord, og uge 29 i år lå 10 procent over rekordugen sidste år, så jeg kan sige, at vi efter uge 29 har indhentet al den omsætning, vi i løbet af året har tabt på grund af corona

Bent Madsen, brugsuddeler på Fanø

Selv om éndagsbesøgende også går i brugsen, er det overvejende steder som Pandekagehuset, der får besøg af den slags turister, og her er der i disse uger så mange kunder, at det kniber med at levere den ønskede service.

- Vi er en frokostrestaurant og har normalt åbent fra 11.00 - 17.00, og der er simpelthen kø fra åbent til luk. Vi er selvfølgelig glade for kunder, men vi vil også gerne levere en ordentlig service, og det kniber det med, når der er kø dagen lang, fortæller Kenneth Lind fra Pandekagehuset.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Peter Madsens flugtforsøg: Truede med bombeattrap og hoppede ind i hvid varevogn

Varde

Så er det nu: Syv dage til Rema åbner

Indland

Fængselsansattes formand venter Madsen flyttet til nyt fængsel: Enner Mark og Nyborg er i spil

Annonce