Annonce
Kolding

Har ikke sovet i næsten 30 timer: Spilleglade knægte holder sig oppe på colaer

Jesper, til venstre, Anders, stående, og Noah, længst til højre, ser på, mens Fabian spiller en omgang Fortnite. Jesper, Anders og Noah havde holdt sig vågen natten mellem fredag og lørdag og var med Jespers ord ved at være lidt opgeljede af træthed op af formiddagen lørdag. Men det er fedt at være til LAN-party, understregede de flere gange. Foto: Peter Leth-Larsen
Fynslundhallen danner i denne weekend ramme om et LAN-party for børn, unge og voksne. For Jesper, Noah og Anders er det en mulighed for at hygge, få nye venner og ikke mindst prøve at springe en nats søvn helt over.

Fynslund: Energiniveauet fejler ikke noget hos Jesper, Noah og Anders på henholdsvis 12, 11 og 11 år. Snakken går, og de fortæller lystigt og med store fagter.

De virker ikke trætte. Eller måske gør de lige præcis det.

12-årige Jesper Mehlgaard Sørensen siger det i virkeligheden ret præcist:

- Normalt er jeg mere nede på jordet og mere rolig, men lige nu har jeg masser af energi, og mit humør er nok også noget forandret.

Jesper, Noah Speedtsberg Pedersen og Anders Hjorth Christoffersen fra Jordrupområdet er blandt de 50-60 hovedsageligt børn og unge, der tilbringer denne weekend i Fynslundhallen, hvor Fynslund Boldklub holder LAN-party med masser af computerspil fra fredag sidst på eftermiddagen og indtil søndag formiddag.

Og de tre unge knægte var blandt de standhaftige, da fredag aften blev til nat, og natten begyndte at blive til morgen. De nægtede at overgive sig til søvnen, og mens mange andre deltagere efterhånden fortrak til et sidelokale for at få nogle timers søvn på en madras, fortsatte de Jesper Noah og Anders med at spille ved deres computere.

Annonce

LAN-party

LAN står for Lokal Area Network, som på dansk betyder et lokalt netværk. Ved et LAN-party tilslutter deltagerne sig netop et fælles netværk for at kunne spille sammen.

Ved et LAN-party handler det om at spille computer i timevis og ofte hen over flere døgn.

Masser af cola

- Jeg sagde til mig selv: Du er her egentlig for at spille, så derfor ville jeg ikke sove den første nat. Jeg ville hellere være sammen med mine nye venner, fortæller Jesper og bedyrer, at han "har det helt fantastisk".

- Jeg har kun lidt ondt i øjnene, lyder det fra Noah, mens han samtidig har gang i et spil Fortnite.

Ingen af drengene har medbragt energidrik for at holde den kørende. Det måtte de ikke. I stedet tyr de til rigelige mængder af cola for at holde energiniveauet oppe. Anders er lørdag formiddag i gang med sin sjette halvliters cola siden fredag eftermiddag, Noah har drukket fire flasker, og Jesper har drukket fire dåser cola.

På mange borde ligger der store mængder af chipsposer, og Jesper fortæller, at han også har små stykker af kage med til at guffe i sig undervejs.

- Men jeg tænkte, at jeg nok får brug for noget sundt for at holde mig i gang, så jeg har også taget tre bananer og tre æbler med. Dem har jeg har nu ikke spist endnu, siger Jesper.

Vand og søvn

Mens drengene fra Jordrup bæller litervis af sodavand i sig under LAN-partyet og forsøger at holde sig vågen så længe som muligt, er 11-årige Sif Andersen fra Børkop gået i en lidt anden retning.

Hun holder sig fra sodavand for ikke at blive gearet for meget op, og hun sov omkring otte timer natten mellem fredag og lørdag.

Men ellers er hun bare lige så opslugt af at spille som de tre lokale drenge, og efter at have haft en periode, hvor hun ikke spillede så meget, har LAN-partyet givet hende lysten igen.

- Det er sjovt og befriende at spille, for der er ikke noget, der sætter grænser for en, fortæller Sif.

Selv om hun ikke kendte så mange af de andre deltagere, da hun ankom fredag eftermiddag, er der allerede blevet vendt op og ned på det.

Både hun, Jesper, Noah og Anders fortæller nemlig, at noget af det bedste ved et stort LAN-party er, at man får nye venner.

11-årige Sif Andersen fra Børkop var ret frisk lørdag formiddag. Fredag aften gik hun i seng ved midnatstid i det sidelokale, der er reserveret til sovende deltagere ved LAN-partyet, og så sov hun til ved ottetiden lørdag morgen. Hun sørger også for ikke at drikke sodavand, så hun ikke bliver høj af sukker. Foto: Peter Leth-Larsen
Det er andet år i træk, at Fynslund Boldklub holder LAN-party. I idrætsforeningens ledelse havde man oprindeligt overvejet at etablere en esports-afdeling, men det vil der formentlig ikke være nok medlemmer til. I stedet tilbyder man LAN-party en gang om året. Foto: Peter Leth-Larsen
Ifølge deltagerne ved LAN-partyet kan man spille stort set alle de computerspil, der findes i løbet af weekenden. Foto: Peter Leth-Larsen
Omkring 50-60 børn, unge og nogle enkelte voksne deltager i weekendens LAN-party i Fynslundhallen. Foto: Peter Leth-Larsen
Omkring 50-60 børn, unge og nogle enkelte voksne deltager i weekendens LAN-party i Fynslundhallen. Foto: Peter Leth-Larsen
Tiårige Mathias Popp Thygesen og hans sidekammerater ved LAN-partyet var omgivet af godt med halvtomme chipsposer. Foto: Peter Leth-Larsen
Omkring 50-60 børn, unge og nogle enkelte voksne deltager i weekendens LAN-party i Fynslundhallen. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordtyskland

Lagerhal gik op i flammer

Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce