Annonce
forside

Har JV forstået byrådets ønske om mere demokrati og borgerinddragelse?

Dette læserbrev handler ikke om Ho-sagen. Dette handler om JydskeVestkystens opfattelse af den nye måde, byrådet vil inddrage borgerne på indenfor plansager.

Når man læser JydskeVestkysten artikel den 6. oktober om den proces, Varde Byråd bruger i større plansager, så fremstiller JydskeVestkysten den nye måde at ville inddrage borgerne på som noget negativt.

I gamle dage fik udvalget for plan og teknik en ansøgning direkte på dagsorden uden forudgående borgerinddragelse, om man ville igangsætte et lokalplansarbejde eller ikke. Derfor så borgerne først en sag, når der var udarbejdet et lokalplansforslag (i HO-sagen har man p.t. kun behandlet en ansøgning om at påbegynde et lokalplansarbejde).

Den nye måde betyder, at borgerne i større ansøgningssager høres forud for den første politiske behandling af en sag. Princippet er, at borgere i nærområdet og det lokale udviklingsråd informeres og kan sende bemærkninger til kommunen.

At JydskeVestkysten mener, denne proces er en dårlig ting, det har JydskeVestkysten lov at mene. Jeg mener, vi har truffet en politisk beslutning, der giver mulighed for større grad af tidlig borgerinddragelse.

Kære Preben Friis-Hauge,

tak for dit indlæg.

JydskeVestkysten har ikke taget stilling til den nye måde at inddrage borgerne på. I artiklen i lørdagsavisen beskriver journalist Henrik Reintoft, hvordan processen er i den nye måde at inddrage borgerne på. Den beskriver, hvordan borgere har taget imod den nye måde i forbindelse med Ho-sagen.

Det er borgmester Erik Buhl (V), der udtaler sig om, hvordan metoden har virket i denne sag. Han udtaler i artiklen:

"Det fortæller, at det ikke er lykkedes med borgerinddragelsen. Det skal vi lære af. Vi har brug for en ordentlig dialog, så vi kan komme videre i gensidig respekt", siger borgmester Erik Buhl (V).

JydskeVestkysten viderebringer, at borgere i Ho-området føler sig løbet over ende, som udviklingsrådets formand udtaler i sagen med hotelbyggeriet og hyttebyen i Ho.

Når JydskeVestkysten har en holdning til en sag, vil det fremgå tydeligt og i form af en kommentar.

Lokalredaktør Dorthe Knudsen

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Julepynt i efterårets farve

Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce