Annonce
forside

Har JV forstået byrådets ønske om mere demokrati og borgerinddragelse?

Annonce

Dette læserbrev handler ikke om Ho-sagen. Dette handler om JydskeVestkystens opfattelse af den nye måde, byrådet vil inddrage borgerne på indenfor plansager.

Når man læser JydskeVestkysten artikel den 6. oktober om den proces, Varde Byråd bruger i større plansager, så fremstiller JydskeVestkysten den nye måde at ville inddrage borgerne på som noget negativt.

I gamle dage fik udvalget for plan og teknik en ansøgning direkte på dagsorden uden forudgående borgerinddragelse, om man ville igangsætte et lokalplansarbejde eller ikke. Derfor så borgerne først en sag, når der var udarbejdet et lokalplansforslag (i HO-sagen har man p.t. kun behandlet en ansøgning om at påbegynde et lokalplansarbejde).

Den nye måde betyder, at borgerne i større ansøgningssager høres forud for den første politiske behandling af en sag. Princippet er, at borgere i nærområdet og det lokale udviklingsråd informeres og kan sende bemærkninger til kommunen.

At JydskeVestkysten mener, denne proces er en dårlig ting, det har JydskeVestkysten lov at mene. Jeg mener, vi har truffet en politisk beslutning, der giver mulighed for større grad af tidlig borgerinddragelse.

Kære Preben Friis-Hauge,

tak for dit indlæg.

JydskeVestkysten har ikke taget stilling til den nye måde at inddrage borgerne på. I artiklen i lørdagsavisen beskriver journalist Henrik Reintoft, hvordan processen er i den nye måde at inddrage borgerne på. Den beskriver, hvordan borgere har taget imod den nye måde i forbindelse med Ho-sagen.

Det er borgmester Erik Buhl (V), der udtaler sig om, hvordan metoden har virket i denne sag. Han udtaler i artiklen:

"Det fortæller, at det ikke er lykkedes med borgerinddragelsen. Det skal vi lære af. Vi har brug for en ordentlig dialog, så vi kan komme videre i gensidig respekt", siger borgmester Erik Buhl (V).

JydskeVestkysten viderebringer, at borgere i Ho-området føler sig løbet over ende, som udviklingsrådets formand udtaler i sagen med hotelbyggeriet og hyttebyen i Ho.

Når JydskeVestkysten har en holdning til en sag, vil det fremgå tydeligt og i form af en kommentar.

Lokalredaktør Dorthe Knudsen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Nyt boligprojekt smider lokal købmand på gaden: - Det gør selvfølgelig ondt

Danmark

Det skal nok gå gutter

Annonce