Annonce
forside

Har JV forstået byrådets ønske om mere demokrati og borgerinddragelse?

Dette læserbrev handler ikke om Ho-sagen. Dette handler om JydskeVestkystens opfattelse af den nye måde, byrådet vil inddrage borgerne på indenfor plansager.

Når man læser JydskeVestkysten artikel den 6. oktober om den proces, Varde Byråd bruger i større plansager, så fremstiller JydskeVestkysten den nye måde at ville inddrage borgerne på som noget negativt.

I gamle dage fik udvalget for plan og teknik en ansøgning direkte på dagsorden uden forudgående borgerinddragelse, om man ville igangsætte et lokalplansarbejde eller ikke. Derfor så borgerne først en sag, når der var udarbejdet et lokalplansforslag (i HO-sagen har man p.t. kun behandlet en ansøgning om at påbegynde et lokalplansarbejde).

Den nye måde betyder, at borgerne i større ansøgningssager høres forud for den første politiske behandling af en sag. Princippet er, at borgere i nærområdet og det lokale udviklingsråd informeres og kan sende bemærkninger til kommunen.

At JydskeVestkysten mener, denne proces er en dårlig ting, det har JydskeVestkysten lov at mene. Jeg mener, vi har truffet en politisk beslutning, der giver mulighed for større grad af tidlig borgerinddragelse.

Kære Preben Friis-Hauge,

tak for dit indlæg.

JydskeVestkysten har ikke taget stilling til den nye måde at inddrage borgerne på. I artiklen i lørdagsavisen beskriver journalist Henrik Reintoft, hvordan processen er i den nye måde at inddrage borgerne på. Den beskriver, hvordan borgere har taget imod den nye måde i forbindelse med Ho-sagen.

Det er borgmester Erik Buhl (V), der udtaler sig om, hvordan metoden har virket i denne sag. Han udtaler i artiklen:

"Det fortæller, at det ikke er lykkedes med borgerinddragelsen. Det skal vi lære af. Vi har brug for en ordentlig dialog, så vi kan komme videre i gensidig respekt", siger borgmester Erik Buhl (V).

JydskeVestkysten viderebringer, at borgere i Ho-området føler sig løbet over ende, som udviklingsrådets formand udtaler i sagen med hotelbyggeriet og hyttebyen i Ho.

Når JydskeVestkysten har en holdning til en sag, vil det fremgå tydeligt og i form af en kommentar.

Lokalredaktør Dorthe Knudsen

Annonce
Esbjerg For abonnenter

En hel togkupé undlod at tage mundbindet på mellem Esbjerg og Odense: Nu kalder andre borgere deres opførsel 'svinsk' og kræver reglerne overholdt

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

12.000 ansatte ved Esbjerg Kommune kan blive mødt med krav om gyldigt coronapas i næste uge: Pandemien kræver drastiske midler, siger borgmester

EfB For abonnenter

Den store EfB-analyse: To trænere, fem anførere, fem målmænd, 34 startere, 21 debutanter og meget mere

Haderslev

Forældre advarede Folketinget: Naturnationalpark bliver no go for vores børn

Sydjylland

Sådan sammensætter du den gode pensionsordning med en pensionsopsparing

Erhvervsredaktøren: Nu trækker vi lod om den grønne omstilling

Vejen For abonnenter

Mette er klar til kæmpe opgave: EU-modstandere vil samle 70.000 underskrifter

Tønder

Stort ønske går i opfyldelse: Tønder-politiker scorer vigtig taburet i regionsrådet

Kolding

Voldsomme billeder: Op mod 30 brandfolk kæmpede med stor gårdbrand

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Sønderborg

Aflyste julefrokoster rammer hårdt hos Dorit og hendes kollegaer i presset branche:- Ingen vil risikere at være kilden til et smitteudbrud

Sydjylland For abonnenter

Ugens pletskud: Stop lige engang

Kolding

22-årig mand anholdt i nat: Pegede sit lem mod patruljevogn

Annonce