Annonce
Debat

Har S pantsat deres frihed til V?

Nygaards Afrika ligger ved Lydum og en nylig byrådsbeslutning om stedet er omdrejningspunktet i læserbrevet her. Arkivfoto: Morten Nielsen

Læserbrev: Varde Byråd har med en ny lokalplan lovliggjort flere ulovligheder på Nygaards farm. Godkendt med et flertal bestående af S og V. Alle øvrige fem partier stemte imod.

Også i denne sag mener jeg, at en ny lokalplan, som grundlæggende giver lov til det samme, som allerede er ”dømt” ulovligt, er en glidebane og udhuler borgernes retssikkerhed.

På byrådsmødet sad socialdemokraterne andægtigt og lyttede med, men ingen tog ordet, heller ikke viceborgmester Søren Laulund, der også er næstformand i udvalg for plan og teknik. Partiet lod tilsyneladende formanden for plan og teknik, Preben Friis-Hauge, føre ordet – også på deres vegne.

Annonce
Tommy Søndergaard. Arkivfoto: Morten Nielsen

Det er tankevækkende, at et parti, der gerne vil kalde sig ”den lille mands parti”, nu kryber i flyverskjul og ikke vil stå frem og argumentere offentligt, hvorfor partiet vil benytte planlovgivningen som redskab til at lovliggøre forhold, der allerede er kendt ulovlige.


Også i denne sag mener jeg, at en ny lokalplan, som grundlæggende giver lov til det samme, som allerede er ”dømt” ulovligt, er en glidebane og udhuler borgernes retssikkerhed.

Uddrag af læserbrevet

I tirsdags-udgaven af JV var der på Varde-siden optrykt et læserbrev - også om Nygaards Afrika. Skribenten påstod lidt kækt, tror jeg, at Søren Laulund var en dikkende lammehale til V. ”Er Laulund mon stadig i taknemmelighedsgæld til V ovenpå gaven som 1. viceborgmester og en næstformandspost i DIN Forsyning samt med 2 udvalgsformandsposter til hans parti”, spurgte skribenten. Søren Laulund ønskede ikke at kommentere læserbrevet.

Nu spørger jeg så igen Søren Laulund, om skribenten ovenfor nævnt har ret i sin påstand? Og et tillægsspørgsmål: Er det mon en del af konstitueringsaftalen, at S bakker op om lovliggørelse af ulovlighederne i sagerne om Jacobi-grunden og Nygaards Farm?

En balance mellem enkelt-interesser og udvikling


Søren Laulund, gruppeformand for Socialdemokratiet og 1. viceborgmester, svarer:


Socialdemokratiet kryber ikke i ly i forhold til vore synspunkter. Vi kunne godt på tirsdagens byrådsmøde have gentaget de argumenter, som Venstre fremførte. Idet vi er enige i den konkrete sag. Det fravalgte vi, da det ville blive en gentagelse – det er en sag, der har været flittigt drøftet, og afgørelsen kan vi fuldt ud stå inde for.

Socialdemokratiet tager udgangspunkt i den fremtidige anvendelse, og vi forholder os ikke til ejerens tidligere ageren. Det ville være at optage sig opgaver, der påhviler politi og domstole – og ikke Varde Byråd.

Sagen viser, at udvikling desværre af og til må ske på bekostning af enkelt-interesser. Der vil desværre komme flere af den slags sager: Etablering af fremtidige solcelleanlæg, vindmøller og infrastruktur – tænk blot på hele polemikken omkring Tipirtz. Parkering og trafik til og fra.

Vi vil som politikere hele tiden skulle balancere mellem den enkelte borgers tryghed og udvikling i området. I den konkrete sag er fundet en balance, som socialdemokratiet gerne vil stå på mål for. Afslutningsvis vil jeg tilføje, at sagen har ført til store politiske uenigheder – hvilket for mig er helt ok. Men personangreb, der er kommet som et afløb af sagen, ønsker jeg ikke at kommentere på – ud over at de siger en del om afsendernes politiske moral.

Annonce
Kommentar For abonnenter

Traditionsforening har en pinlig sag: Selvfølgelig skal kvinder have adgang til beslutningerne

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Se billederne: Hundredvis af gulklædte mennesker indtog historisk vold

Erhverv For abonnenter

Toppen af Koldings erhvervsliv skød stort beløb i startup-firma: 800.000 danskere kan få gavn af deres service

Sønderborg

Michael smøgede ærmerne op og droppede smøgerne: - Jeg havde lovet min søn at stoppe

Varde For abonnenter

Hvorfor bruge millioner på at rive ruiner på landet ned, når man kan redde bevaringsværdige huse og historien?

Minister til udkanten: Hvis I vil have en legeplads, skal I levere vindmøller og solceller

Erhverv

Fastfood- og salatkæde i vækst vil til endnu en jysk by: Men den mangler en vigtig ting for at kunne åbne

Vejen For abonnenter

Jack var død i 20 minutter og lå i koma: Nu spiller han fodbold med landsholdskæmpe

For abonnenter

Randers-gigant har minus på 70 millioner og to topfigurer er væk: Men ny direktør vil udvide og ansætte flere

Kolding

Johns kræftsyge kone faldt i kommunens løse fliser og brækkede lårbenet: Nu er Tove død og John forlanger en reaktion fra kommunen

Jørgen Olsen efter brors kræftsygdom: Den gamle cirkushest i mig skal videre

Leder For abonnenter

JydskeVestkysten mener: Nærhospital er politisk og sproglig maskerade

Esbjerg For abonnenter

Forpagteren endte i fogedretten: Nu søger Kaj en ny til populært danseværtshus

Varde For abonnenter

196 år gammel: Én af Blåvands ældste klitgårde står foran forfald og nedrivning

Annonce