Annonce
Erhverv

Har skrevet kontrakt for fem år: Stephan har genfundet arbejdsglæden i Strand Caféen

Strand Caféen har givet 47-årige Stephan Jacobsen arbejdsglæden tilbage igen, og derofr har han skrevet under på en ny kontrakt for fem år. Han elsker at være i restauranten, hvor der nu er mere stille og tid til en afslappende kop kaffe efter en hektisk sommer. Foto: Timo Battefeld
Stephan Jacobsen har haft en fantastisk første sommer i Strand Caféen i Løjt Feriecenter. Nu har han skrevet under på en kontrakt for fem år, og han har masser af idéer til, hvordan restauranten skal køre næste sommer og i fremtiden.

Løjt: En fantastisk første sommer i Strand Caféen har givet 47-årige Stephan Jacobsen arbejdsglæden tilbage, og nu har den tidligere chef hos Jysk valgt at sige ja til fem år mere i restauranten i Løjt Feriecenter.

- Jeg har nydt hvert sekund i år. Selvom jeg har arbejdet fra morgen til aften og ikke har haft en uge under 80 timer, så har det været så fantastisk. Når jeg kører herud om morgenen, så glæder jeg mig bare. Det er lang tid siden, jeg har haft den arbejdsglæde, smiler Stephan Jacobsen.

Det er halvandet år siden, at han sagde farvel til chefjobbet hos Jysk, fordi det ikke længere var sjovt at tage på arbejde. I april i år skrev han under på et prøveår i restauranten i Løjt Feriecenter, fordi han altid har haft en stor passion for at lave mad, og siden er det gået stærkt for den selvlærte kok.

- Jeg er meget taknemmelig for at de gode forhold, jeg har her. Bestyrelsen og gæsterne er glade for, at jeg er her, og jeg har kun haft glade kunder, selvom nogle af de første kunder måtte vente op til fem kvarter på deres mad, fordi jeg skulle lære rutinerne i køkkenet. Nu er der aldrig ventetid på over en halv time, siger han.

Annonce

Jeg har nydt hvert sekund i år. Selvom jeg har arbejdet fra morgen til aften og ikke har haft en uge under 80 timer, så har det været så fantastisk. Når jeg kører herud om morgenen, så glæder jeg mig bare. Det er lang tid siden, jeg har haft den arbejdsglæde

Stephan Jacobsen

Han har også lært en masse om at prioritere opgaverne, fordi han ikke kan nå alt det, han gerne vil, og så har han og konen Monica, som hjælper meget til i restauranten, brugt deres nylige ferie på at diskutere strategien for Strand Caféen i fremtiden. Og idéer er der masser af.

- Vi vil gerne gøre det mere simpelt, for det har været forvirrende for kunderne, at når der f.eks. er buffet, kan man ikke også få a'la carte. Jeg har overvejet at blive en ren buffetrestaurant, men så er jeg bange for at blive for automatisk. Det, jeg synes er sjovt, er, at det er lidt fra hoften. Altså uden opskrifter, så retterne ikke smager ens fra dag til dag, fortæller han.

Derfor går overvejelserne lige nu på at lave buffet, men med mulighed for at bestille 2-3 a'la carte retter. Fisk og tapas skal der også på menuen, og så drømmer Stephan Jacobsen om at lave pejsestuen om til et mere intimt spisested uden børn.

- Restauranten er et familiested, og så kunne pejsestuen være et hyggeligt sted for f.eks. par at spise middag. Mine ambitioner bliver opfyldt i etaper som jeg har råd til det, for jeg vil ikke låne penge til det, siger han.

Strand Caféen holder åbent i weekenderne i efteråret, inden der i december er julefrokoster i weekenderne.

Han er ikke uddannet kok og har aldrig før arbejdet i et køkken, men Stephan Jacobsen elsker at lave mad og gerne fra hoften uden opskrifter, så retterne ikke smager ens hver dag. Foto: Timo Battefeld
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce