Annonce
Trekantområdet

Har stået tomme i cirka 10 år: Klublokaler lader livet for p-pladser

Den efterhånden faldefærdige bygning på parkeringsarealet mellem Norgesgade og Vester Voldgade skal i fremtiden forvandles til parkeringspladser. Det sker næste år. Foto: Kathrine Jensen
Det var meningen, at skater-ivrige unge som ældre skulle bruge lokalerne, hvor Midtbyklubben tidligere har haft til huse i Norgesgade. Den plan blev skrottet. En læser har stillet spørgsmålet om, hvad planen så er for bygningen – det har vi fundet svaret på.

Fredericia: Der har ikke været meget liv i bygningerne, der tidligere har huset Midtbyklubben og endnu tidligere været den gamle Helseforening på Ahlmanns Plads i Norgesgade.

Det så ud til at ændre sig, da det i starten af året kom frem, at skaterne skulle bruge lokalerne – for en periode. Den plan valgte skaterne dog at sige nej til, og de har siden maj skatet og lavet tricks under åben himmel ved Ungdommens Hus. Skaterne har endnu ikke fundet deres faste base endnu.

Men hvad er planen så for bygningerne, der ligger side om side med allerede eksisterende parkeringspladser? Det spørgsmål stillede en læser Fredericia Dagblad, og nu er svaret fundet.

- Det er planlagt, at det skal rives ned i starten af 2020, og planen er, at der skal være flere parkeringspladser, lyder det fra René Olesen, koncernchef for Teknik og Miljø i Fredericia Kommune.

I tidernes morgen blev Midtbyklubben flyttet fra adressen i Norgesgade, fordi der var konstateret skimmelsvamp og rotter i lokalerne. I dag bærer bygningerne tydeligt præg af manglende vedligehold gennem årene.

Annonce

Derfor bringer vi historien

Med jævne mellemrum bringer vi en historie, der udspringer af et spørgsmål eller en undren – stillet direkte fra en af vores brugere.Det er en del af et nyt projekt, som hedder ”Byen spørger – vi svarer”.

Her har du nu et sted at gå hen, hvis du har et spørgsmål eller en undren vedrørende byudvikling i Fredericia Kommune.

Vi vil gerne forstærke den bro, der allerede eksisterer mellem os og jer læsere, og det vil vi blandt andet gøre ved at grave svarene frem på jeres spørgsmål. Men vi har brug for din hjælp og dit input.

På vores hjemmeside, www.frdb.dk, kan du finde den spørgeformular, du skal bruge for at sende os dit spørgsmål eller undren. Her kan du samtidig læse meget mere om vores projekt, se tidligere besvarede spørgsmål og meget mere.

For dyrt

René Olesen lægger heller ikke skjul på, at det ville kræve en ualmindelig kærlig hånd, hvis de skulle kunne bruges til noget andet.

- Der er for store vedligeholdelsesomkostninger, og det var også kun midlertidigt, skaterne skulle have brugt lokalerne, siger koncernchefen.

Skaterne valgte at sige nej til det midlertidige sted – netop fordi, det var midlertidigt. Planen er, at deres næste sted bliver et permanent et af slagsen.

Lokalerne på parkeringsarealet mellem Norgesgade og Vester Voldgade har stået tomme i omkring 10 år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Bær julegaverne hjem i en Tønder-pose

Kommentar For abonnenter

Grebet i luften: En køn historie

Tilbage i 1990erne undersøgte danske forskere hvilken voksen, der havde størst betydning i et barns liv. Måske til irritation for ligestillingsfrontkæmperne tronede mor øverst på soklen og sikkert med et guddommeligt lys i baggrunden. Herefter fulgte yndlingspædagogen i børnehaven, legekammeraterne, og så fremdeles nedad på ranglisten, indtil far dukkede op. På samme plads som tilfældige bekendte af familien og naboens kat. Det var en værre historie, og siden har mange mænd oppet sig gevaldigt og lært at gå med babysele, ja nogle har strammet sig virkelig an og fået en fødselspsykose. Ellers også hænger det måske sammen med, at begreberne familie og far og mor er blevet mere elastiske størrelser, hvilket kan give udviklende samtaler på legepladsen: - Hvem er den dame der? - Det er min mor. - Hvem er så damen ved siden af? - Det er min far. Endelig er der dem, der helt undgår konflikten om far og mor ved at introducere udtrykket en forælder. Smag på ordet. En kønsneutral sutsko. Men det passer måske godt til en tid, da køn er i vælten og noget man vælger, lige som man vælger skjorter fra bøjlen. På Facebook kan man efter sigende vælge mellem 71 køn. Det kan selvfølgelig give beskæftigelse på de lange vinteraftener – lidt lige som at lægge puslespil med 1500 brikker - men jeg ikke er sikker på, at jeg har lyst til at tænke på, hvordan nummer 71 ser ud. Hvordan er det endt der? Og hvornår kommer fænomener som ”mors dag ”og ”fars dag” under beskydning? For det ligner strengt taget en kønsstereotyp af de værre. Man kunne med held – det ville også være meget rationelt – finde det svenske udtryk ”hen” frem. Så kan man slå de to dage sammen og undgå i hvert fald én tur i butikker: - Værsgo og glædelig hens dag. Jeg er så ikke sikker på, at de kvinder, der havde vænnet sig røde roser og dyr chokolade, vil blive begejstret for en gave af mere neutral karakter. Et kinesisk waterpas til 20 kroner eller hvad man i en anden kønsstereotyp tid ville give som fars dags gave. Tværtimod er jeg ret sikker på, at hammeren ville falde. Men selvfølgelig ikke fars hammer.

Annonce