Annonce
forside

Har Vejen byråd fået Skovgårdsvej på hjernen

Læserbrev: Jørgen Lastein, V, udtaler i JydskeVestkysten, at byrådet har hovederne fyldt op af Skovgårdsvej og derfor ikke kan koncentrere sig om andre vigtige sager? Det kan da ikke være rigtigt!

Men det ser unægtelig sådan ud. På det seneste byrådsmøde var der to eksempler på det.

Energipark Holsted blev afvist uden forudgående undersøgelse, selv om den stort set opfyldte kommunens administrationsgrundlag. Kan erhvervsvirksomheder så regne med kommunen?

Separatkloakering i Hovborg - her blev vedtaget en opgravning af byens gader stik imod projektarbejde, som borgerne flittigt har deltaget i i to år. Målet var alternativ til opgravning. Kan borgerne så regne med kommunen?

Det nytter ikke at fylde hovederne med en enkelt sag. Når man kigger på dagsordener fra 2018, er de så magre, at der let har været tid til fremadrettede emner: Klima og energi, skolen i top 10, den store stigning i antal ældre, kollektiv trafik ..... disse og flere punkter er helt forsvundet ud af dagsordenerne, så ingen borgere kan følge interesseret med.

For et halvt år siden stillede jeg spørgsmål om den kollektive trafik, fik nej til aktindsigt, indsendte derefter et gennemarbejdet forslag til samtlige byrådsmedlemmer, fik kun svar fra to (og ikke et officielt svar) - det er manglende overskud.

Måtte byrådet snarest få hovederne rystet og komme i arbejdstøjet for at bedrive politik i respekt for borgernes ideer og meninger.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce