Annonce
Debat

Har vi passeret sidste salgsdato for genåbningen?

Annonce

Læserbrev: Den 1. marts står som en mareridtsdato for mange selvstændige, for da skal vi betales moms. Helt op til et års indeholdt moms.

Små erhvervsdrivende har rig mulighed for at kontrollere antal kunder og afstand. Vi kan sagtens arbejde med mundbind på og holde hygiejnen på højt niveau. Vi vil hellere tjene vores egne penge end have hjælpepakker. Eftergiv om nødvendigt den kommende momsbetaling og få Danmark op i gear igen.

Året 2020 var på mange måder unormalt. Først nedlukning i marts ved det berømte pressemøde, der varslede coronaens indtog i Danmark, så åbning hen over sommeren som følge af lave smittetal, og så nedlukning igen i december som følge af en smitsom engelsk variant. Det har mildest talt været svært for mange erhvervsdrivende at levere en normal omsætning - trods ihærdige og kreative forsøg. Hjælpepakker er et plaster på såret, men kan ikke erstatte en normal omsætning. Det skal de heller ikke. Når de faste omkostninger hober sig op, når varelageret ikke kan sælges, når banken vil have penge, kan jeg godt forstå, man lader blikket glide hen på kontoen med indeholdt moms. Man strækker sig langt for at svare enhver sit, og en gang imellem tager man en chance og håber på bedre tider. Skulle smitten stige regionalt, så luk ned regionalt. Det er der samfundssind til. Vi skal have gang i genåbningen nu for at undgå konkurser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce