x
Annonce
Sport

Hareide: Det kunne være sjovt at møde Norge før EM

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Norges spillestil minder om Finlands. Derfor kunne det være interessant at møde Norge før EM, siger Hareide.

Det danske fodboldlandshold skal spille to testkampe i juni, før EM-slutrunden begynder, men der er endnu ikke sat navne på Danmarks testmodstandere.

I den første kamp ved EM skal Danmark møde Finland, og Åge Hareides ønske er derfor, at testmodstandernes stil minder så meget som muligt om den spillestil, Finland praktiserer.

Derfor kunne Hareides hjemland, Norge, være en potentiel mulighed, siger landstræneren.

- Vi vil gerne spille mod et hold, der minder om Finland i deres organisation, og der er Norge et af de hold, som kunne være et alternativ.

- Det kunne være sjovt for mig at møde Norge. Norge har vist stor fremgang på det sidste, og der er interessante spillere som Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard, så det kunne bestemt være interessant at møde dem, siger Åge Hareide.

Det er uklart for landstræneren, om det er en reel mulighed at møde Norge, da nordmændene selv har vigtigere kampe i marts at tænke på, når holdet skal forsøge at spille sig til EM via Nations League-playoff.

- Jeg tror, at Norge venter med at planlægge sine kampe i juni, indtil fodboldforbundet ved, hvad der sker med deres egen kvalifikation. De skal tænke på at slå Serbien og vinderen af Skotland-Israel.

- Hvis Norge selv skal med til EM, så tror jeg, det er en mulighed for os. Men vi har mange alternativer til Norge. Jeg tror, at de fleste har mange alternativer til kampe i juni, og så holder man kontakten ved lige og ser, om holdene kommer med eller ej, siger Åge Hareide.

Han medgiver, at en kamp mod Norge også vil kunne bringe ham selv i unødvendigt stort fokus.

- Jeg har ikke mødt et norsk hold som træner for et udenlandsk hold i en betydende kamp. Jeg har mødt norske hold i træningskampe for Brøndby, Helsingborg og Malmö FF.

- Det vil sikkert også komme til at handle om mig, hvis Danmark møder Norge, så derfor er det måske ikke optimalt, selv om det kunne være sjovt. Det vigtigste er, at vi kommer til at møde et hold, som minder om Finland, siger landstræneren.

I marts tester Danmark mod Færøerne og England. Opgøret på Wembley mod englænderne vil være en slags generalprøve på EM-gruppekampen mod Belgien, siger Hareide.

- Belgien er nummer et i verden, så det er svært at finde en modstander på deres niveau. Derfor er en kamp på Wembley mod England nok den bedste forberedelseskamp i forhold til at møde Belgien, for englænderne er også utrolig dygtige individuelt og som hold, siger nordmanden.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Folkets opråb er blevet hørt: Genbrugspladserne genåbner på tirsdag

Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Danmark

Liveblog: Kina advarer om mulig ny bølge af coronavirus

Erhverv

Direktør i vækstfirma er bekymret for at krisen trækker ud: Frygter en halvering af omsætningen

Annonce