Annonce
Sport

Hareide holder følelser for sig selv efter sikret EM-billet

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Åge Hareide har ført Danmark til en slutrunde for anden gang, men han vil ikke dele sin følelser om triumfen.

To kvalifikationer med Åge Hareide som dansk landstræner har resulteret i billetter til VM i 2018 og EM 2020.

Mandag aften så han de danske spillere på banen modstå et stort irsk pres og sikre en dansk billet til næste års EM-slutrunde med 1-1 i Dublin.

Efter kampen var der mange følelser hos Hareide, som ikke var meget for at dele dem.

- Dem holder jeg for mig selv, siger han på pressemødet efter Danmarks triumf.

- Når du når gennem en kvalifikation, hvad enten det er til VM eller EM, udvikler man som træner følelser for spillere, fans og omgivelserne. Det er vigtigt, at man holder det for sig selv.

- Når man er på sidelinjen og ser, at holdet slider gennem 90 minutter, kan man ikke gøre noget. Man må bare vente og se, siger Hareide og tilføjer:

- Der er mange følelser.

I juni offentliggjorde Dansk Boldspil-Union (DBU), at Hareide ikke skal fortsætte som landstræner efter næste års EM.

I stedet tager Kasper Hjulmand over, og Hareide har tidligere fortalt, at han ærgrede sig over timingen i udmeldingen.

Men nordmanden er glad for de foreløbig tre et halvt år, han har haft på posten.

- Jeg har nydt min tid som træner for det danske landshold. Det har været en fantastisk rejse for mig, og jeg er utrolig glad for, at jeg fik chancen. For mig har det været en rigtig god tid, siger Åge Hareide.

Pointet, der sikrede Danmark en plads ved næste års EM-slutrunde og Hareide fuld plade, hvad slutrunder angår, kom i hus efter hård fight fra danskerne.

- Vi spillede ikke godt. Vi var heldige med at komme herfra med uafgjort. Hvis Irland spiller sådan, kommer de igennem playoffkampene, siger Hareide med henvisning til næste års playoffkampe i Nations League om EM-billetter.

- Vi har en ufattelig evne til ikke at tabe. Den har taget os langt og kan tage os endnu længere, konstaterer landstræneren.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Marcus Knuth er en gemen mandattyv

Marcus Knuth blev onsdag De Konservatives nye udlændingeordfører samt integrations- og indfødsretsordfører. Det er der bestemt ingen grund til at ønske tillykke med. Den politiske belønning er nemlig aldeles ufortjent. Naturligvis er det fuldstændig legitimt, hvis Marcus Knuth ikke længere har følt sig hjemme i Venstre og derfor skifter til De Konservative. Til gengæld er det målt med moralske alen helt utilstedeligt, at politikeren blot fortsætter i Folketinget, som om intet var hændt. Den 5. juni i år sendte vælgerne 43 repræsentanter for Venstre ind i Folketinget. Så vidt vides har der ikke efterfølgende været et nyt valg. Derfor er de 43 mandater fortsat Venstres. Partihop er beklageligvis ikke helt så sjældne i dansk politik. Som regel er mønstret det samme – afhopperne tager deres mandater ind i det nye parti. Opfattelsen af, at politikerne så at sige ejer deres mandat er hinsides enhver sund fornuft. Mandatet tilhører de vælgere, der har udpeget den pågældende. Ved Folketingsvalget satte godt 9500 vælgere deres kryds ved Marcus Knuth. Det gjorde de givetvis i forventning om, at deres tillidsmand på tinge ville arbejde for Venstres dagsorden. Den tillid er nu gjort til skamme. Eneste anstændige beslutning er at forlade sin politiske tillidspost, hvis man af den ene eller anden grund kommer på kollisionskurs med sig parti. Så kan suppleanten nemlig rykke ind og fortsætte arbejdet for den liste, som vælgerne har peget på. Havde Marcus Knuth draget denne rette konsekvens, ville det aftvinge respekt. Det havde herefter stået ham frit for eventuelt at stille op som konservativ kandidat ved næste Folketingsvalg, hvor han måske endda havde haft rimelige muligheder for atter at blive sendt afsted til Christiansborg. I stedet har Marcus Knuth nu slet og ret gjort sig skyldig i gement mandattyveri, hvor han har sat sine egne interesser over vælgernes. Den slags bidrager til en politikerlede, som i dette tilfælde er absolut berettiget.

Aabenraa

Skolebus kørte i grøften

Annonce