Annonce
Sport

Hareide lover spilletid til stjernerne mod Gibraltar

Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Simon Kjær, Christian Eriksen og Thomas Delaney skal ikke regne med at blive sparet mod Gibraltar.

Landsholdsstjernerne Simon Kjær, Christian Eriksen og Thomas Delaney er alle mødt ind til den aktuelle landsholdssamling med færre minutter i benene, end de normalt har haft for vane.

Samtidig har landstræner Åge Hareide bebudet, at han skifter ud på det hold, der fredag møder Gibraltar, og det hold, der mandag møder Irland.

Men de tre profiler skal ikke regne med, at deres begrænsede spilletid i deres klubber gør dem til en del af Hareides rotation, for de er rustfrie og vigtige for landsholdet.

- Christian Eriksen, Thomas Delaney og Simon Kjær spiller. I tillæg til Kasper Schmeichel er de altid med i min holdopstilling, uanset om de har spillet i weekenden eller ej.

- Man bliver ikke en dårligere fodboldspiller af, at man ikke spiller weekenden inden en landsholdssamling, siger Åge Hareide på et pressemøde.

Nordmanden vil ikke fortælle, hvor mange spillere i startopstillingen han regner med at skifte ud mellem de to kampe.

- Vi vil spare nogle spillere, som har spillet meget og kan være sårbare med to kampe. Alle vil spille, og vi forbereder os på, at vi ikke benytter de samme 11 spillere i begge kampe.

- Der er nogle af vores spillere, som går all-in, når de spiller landskampe. De går ind i alle dueller, og det er lidt voldsomt og kan gå ud over kamp nummer to, siger Åge Hareide.

Vinder Danmark som ventet over Gibraltar, er uafgjort nok i mandagens kamp i Irland.

Åge Hareide påpeger også, at det er vigtigt at have friske ben, fordi Irland allerede er i aktion torsdag aften i en testkamp mod New Zealand og derfor har en dags længere forberedelse end danskerne.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Erhvervsforening efterlyser svar om havnens fremtid: Usikkerhed er gift for virksomheder og investorer

Leder For abonnenter

Med fingrene i fælleskassen: Hvor meget bliver mon ikke opdaget?

Det er en fortærsket vittighed i mediebranchen, at der er for få naturkatastrofer og for lidt korruption i Danmark til, at man kan bedrive ordentlig journalistik. Måske står talemåden for fald. Det skyldes hverken den tørre sommer sidste år eller det våde efterår i år, men mere at tilliden til vores offentlige instanser er under pres. Det er ikke bare korruption, vi ser, men også offentligt ansatte lederes tilbøjelighed til at skaffe penge eller fordele til sig selv i kraft af deres job. Og det er mindst lige så slemt. Vi kunne her i avisen i denne uge fortælle, at en politiassistent og en politikommissær fra Esbjerg er tiltalt for at have instrueret en betjent i ikke at undersøge lovligheden af en knallert involveret i et færdselsuheld. Knallertens fører var søn af en politikommissær. Politifolkene er nu tiltalt for misbrug af offentlig stilling. Det var også i denne uge, der bød på en skrækhistorie om, at to tidligere ansatte ved Forsvarets Ejendomsstyrelse er tiltalt for at have modtaget bestikkelse på henholdsvis 1,7 million og 35.250 kroner. Dømmes de tiltalte, slutter de sig til den alt for lange række af sager, som svækker vores tillid til, at myndigheder og deres ansatte til enhver tid vil handle i fællesskabets interesse. Vi har Britta Nielsen-sagen. Vi har den ansatte i Skat, der blev idømt fire et halvt års fængsel for at hjælpe en ven med at få udbetalt uberettiget refusion af udbytteskat. Vi havde for nogle år siden sagen om it-firmaet Ateas bestikkelse af ansatte i Region Sjælland. Så er det jo, at man ikke kan lade være med at spekulere på, hvor mange lignende forbrydelser der ikke bliver retsforfulgt. Sikkert en hel del, vil mange nok gætte på. Når vi tænker sådan, er vi et skridt nærmere ved at miste tilliden til vores myndigheder og vores vilje til at betale skat til at opretholde dem. Det er dybt alvorligt. Politikerne har et arbejde at gøre, og det haster mere, end de måske selv er klar over.

Annonce