Annonce
Sport

Hareide smider Robert Skov i forreste kæde mod Gibraltar

Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Andreas Christensen, Henrik Dalsgaard, Yussuf Poulsen og Pierre-Emile Højbjerg spares mod Gibraltar.

Sidste sæsons superligatopscorer, Robert Skov, får chancen som højre angriber, når Danmark fredag aften spiller EM-kvalifikationskamp mod Gibraltar i Parken.

Dermed får han en noget mere offensiv rolle, end han har til daglig i tyske Hoffenheim. Her er Robert Skov blevet brugt som wingback, men Åge Hareide vil altså have den skudstærke silkeborgenser tættere på målet.

Fra positionen i højre side kan Skov trække ind i banen og skyde på mål med venstrebenet. Han spillede også på den plads i testkampen mod Luxembourg i oktober. Han brændte flere gode muligheder, men lagde også op til et mål i 4-0-sejren.

Åge Hareide har varslet, at han fredag mod Gibraltar giver chancen til flere spillere, der formentlig må sidde over mandag mod Irland. Det gør han for at sikre friskest mulige ben hos flere af hans normalt foretrukne spillere mod irerne.

Robert Skov kunne meget vel være en af de spillere, der bænkes mod Irland, eftersom Yussuf Poulsen har været fast mand på pladsen i de største landskampe i Hareides tid.

Daniel Wass får chancen på højre back i stedet for Henrik Dalsgaard, mens Jens Stryger Larsen spiller sin vante plads på venstre back.

I det centrale forsvar spiller Mathias "Zanka" Jørgensen ved siden af anfører Simon Kjær.

Andreas Christensen har ikke spillet en kamp, siden han lod sig udskifte mod Schweiz for en måned siden, men Chelsea-spilleren meldes fit for fight og er i spil til at være Kjærs makker i Irland.

På de tre pladser i det centrale maskinrum får Lasse Schöne chancen fra start sammen med de to faste kort, Thomas Delaney og Christian Eriksen. Pierre-Emile Højbjerg er derfor bænket.

I front får Robert Skov selskab af Christian Gytkjær centralt i banen og Martin Braithwaite på venstrekanten.

Danmarks startopstilling ser dermed ud som følger (4-3-3):

Kasper Schmeichel - Daniel Wass, Simon Kjær, Mathias "Zanka" Jørgensen, Jens Stryger Larsen - Lasse Schöne, Thomas Delaney, Christian Eriksen - Robert Skov, Christian Gytkjær, Martin Braithwaite.

Danmark-Gibraltar begynder klokken 20.45.

Spiller Danmark uafgjort eller vinder, kan Danmark med sikkerhed kvalificere sig til EM ved at få et eller tre point i Dublin på mandag.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Affaldshåndtering som i DDR-tiden

Lokaldebat: I den bebyggelse i Egernsund, hvor min kone og jeg bor, oplever vi til stadighed, at vore affaldscontainere ikke bliver tømt. Bebyggelsen består af 12 ejerlejligheder og otte boligforeningslejligheder. Problemet er, at Sønderborg Kommune entrerer med et system omkring bortskaffelse af affald, som ingen normalt begavede mennesker forstår. Et årskursus til borgerne i affaldshåndtering ville sikkert gøre underværker, men det vil kommunen næppe finansiere. Det system, skraldemændene (jo, det ord eksisterer skam endnu i det danske sprog) arbejder efter, bevirker, at hvis en lille ren plasticpose havner i den forkerte container, bliver den ikke tømt. Jeg luftede forleden min irritation på en særlig Egernsund-side på Facebook - og straks var der adskillige eksempler på, at rene bagateller er skyld i, at containerne bliver stående. Man må godt smide pap-emballagen fra en ramme cola i den dertil indrettede container - men så skal plasticomslaget pilles af. Ellers? Nul tømning. En mikroskopisk rest af marmelade i et glas - selvom man har brugt flere liter varmt vand på at gøre glasset rent - nul tømning. Kære byrådsmedlemmer - i har jo skabt et "system", der kunne være hentet i DDR i 1965. Folk er ikke ligeglade, men at lave en ordning for fjernelse af affald, som kun borgere med stærke læsebriller kan navigere rundt i (humor kan forekomme), er en ommer. Gad vidst, om det kun er i Egernsund, vi synes, at nu er målet sgu fuldt. Er der en modig byrådspolitiker, der kunne have lyst til at kommentere mit indlæg, skulle han/hun være velkommen. Trist, at der er længe til næste kommunalvalg, ellers skulle I nok komme på banen.

Annonce