Annonce
Sport

Hareide: Vi har udviklet os efter planen siden VM

Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Fodboldlandsholdet tager hele tiden små skridt i den rigtige retning, mener Åge Hareide og Kasper Schmeichel.

Fodboldlandstræner Åge Hareide ser lyst på den måde, som det danske fodboldlandshold har udviklet sig på siden VM-slutrunden i Rusland sidste år.

Først vandt Danmark sin gruppe i Nations League, og i de kommende dage kan den næste kulmination komme, hvis det lykkes at slå Gibraltar og Irland, så Danmark indløser billet til EM-slutrunden næste år.

Den store stabilitet i præstationerne og resultaterne glæder landstræneren.

- Vi er på vej mod slutningen af en EM-kvalifikation, der stort set er gået efter planen. Vi har stort set benyttet de samme spillere som på vej til VM. Vi har en god base, og vi er gode sammen.

- Vi står foran at kunne afgøre det selv, og vi kan afslutte det med stil i Irland. Det var vores intention på forhånd.

- Vi har udviklet holdet efter VM, vi har tilført enkelte nye spillere, og vi står endnu stærkere rustet til EM, siger Åge Hareide på et pressemøde forud for fredagens hjemmekamp mod Gibraltar.

Under nordmandens ledelse har Danmark ikke tabt en kamp i ordinær tid siden oktober 2016.

Kasper Schmeichel har været et af de faste holdepunkter på Hareides landshold, og målmanden mener, at den ærgerrige landsholdstrup gradvist bliver bedre og bedre.

- Jeg synes, at vi er i en konstant udvikling. Vi prøver hele tiden at blive bedre og levere bedre resultater.

- Vi har haft et mål om at komme til EM på hjemmebane, og det er en unik mulighed, som ingen af vores tidligere kolleger har fået. Det er en kæmpe motivationsfaktor. Vi har bragt os i en situation, hvor vi selv kan afgøre det, og det er positivt, siger Schmeichel.

Med en sejr eller uafgjort mod Gibraltar kan Danmark nøjes med uafgjort på mandag i Dublin for at kvalificere sig til EM.

På papiret bør fredagens kamp ikke volde Danmark nogen problemer. Da Danmark mødte Gibraltar i september, vandt danskerne 6-0. Landsholdsanfører Simon Kjær mener, at det rette mindset er vejen til en gentagelse.

- Jeg håber, at vi kan være lige så overlegne igen. Kampen starter ved 0-0, og så tager vi den derfra. Vi skal selvfølgelig ud med den rette indstilling og gribe kampen rigtig an og lægge pres på dem.

- Forhåbentlig scorer vi nogle mål, for så tager de måske foden lidt af gassen, så vi måske får en nemmere kamp. Fra start skal vi gå ud, som vi gjorde dernede, hvor vi var klar og vandt vores dueller, siger Simon Kjær.

Fredagens kamp begynder klokken 20.45.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En læge er en læge is a doctor

Selvfølgelig skal læger på danske sygehuse kunne tale og forstå dansk. Det er sund fornuft, og det er fuldstændigt ligegyldigt, om lægen kommer fra eksempelvis Rumænien eller Indien.Forskellen på de to lande – i denne sammenhæng – er, at det ene, Rumænien, er et EU-land, og det er det andet, Indien, ikke. En læge fra Indien vil derfor skulle bestå en særlig danskprøve for at kunne få en dansk lægeautorisation. Det samme sprogkrav findes ikke til en læge fra et EU-land, og derfor kan vedkommende i princippet praktisere overalt i unionen. Det siger sig selv, at det er noget rod. Kan man som patient ikke forstå det, lægen siger, er det jo ligegyldigt, om det er rumænsk eller indisk, man ikke forstår. Man forstår ikke. Det burde egentlig ikke være en sag, der løses på det regionale niveau, men omvendt er regionen som arbejdsgiver ansvarlig for, at medarbejderne kan udfylde de tiltænkte roller, ikke bare forsvarligt men godt. Region Syddanmark tager nu fat om problemet og laver ens sprogregler for alle udenlandske læger på sine sygehuse. Det manglede bare. Der lægges op til en pragmatisk løsning. Den lokale sygehusledelse kan dispensere, og det er faktisk også sund fornuft. Først og fremmest skal vi nemlig have læger på vores sygehuse, og selv om der ikke findes en præcis opgørelse over antallet af udenlandske læger på syddanske sygehuse, er det givet, at vi vil være ilde stedt som patienter, hvis ikke det var for de udenlandske læger. Ifølge Sundhedsdatastyrelsen arbejder omring 2200 udenlandske læger i Danmark, godt 1200 af dem kommer fra EU-lande. Sundhedsvæsnet ville helt regulært bryde sammen, hvis ikke det var for de udenlandske læger. Står valget mellem en læge, der er udfordret på dansk på det korrekte niveau, og slet ikke nogen læge, er der derfor reelt ikke et valg. Sprogkravet i forbindelse med ansættelse af læger på regionens sygehuse er en helt fin og rigtig ambition. Men i praksis vil indsatsen for efterfølgende at opkvalificere sprogfærdighederne fortsat være helt nødvendig – og måske skulle man også skrue op for ambitionerne her. Det må være et ret centralt parameter i vores sundhedsvæsen, at lægen er til at forstå – for patienter og det øvrige sundhedspersonale.

Kolding

Lysfestivalens nye, store satsning er blevet ødelagt af nattens stormvejr: - Det er ærgerligt for at sige det pænt

Annonce