Annonce
Sport

Hareide vil lægge det størst mulige pres på Irland

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Åge Hareide havde forventet en schweizisk sejr over Irland. Landstræneren vil toppe gruppen inden Irland-kamp.

Det danske fodboldlandshold havde håbet på en hjælpende hånd, da Irland tirsdag aften besøgte Schweiz i EM-kvalifikationen.

Et schweizisk pointtab havde resulteret i en dansk matchbold i kampen om EM-billetter hjemme mod Gibraltar, men Schweiz bevarede spændingen i gruppen med en sejr på 2-0.

Det havde Danmarks fodboldlandstræner, Åge Hareide, også forventet. Nu fokuserer han på at presse irerne.

- Det var som ventet, at det endte med schweizisk sejr. Vi vidste, at det ville kræve en stor præstation af Irland at vinde, så det var ikke uventet for os. Nu skal den have fuld gas mod Gibraltar.

- Vi vil toppe gruppen for at lægge det største pres på Irland inden vores kamp mod dem. Det er vigtigt for os at toppe gruppen, når det kommer til seedning til EM, siger han i et opslag på DBU's facebookside.

Før de sidste runder har Irland og Danmark i toppen begge 12 point, mens Schweiz på tredjepladsen har 11. Danmark og Schweiz har spillet en kamp færre end irerne.

En dansk sejr over Gibraltar 15. november vil bringe Danmark på førstepladsen før den afgørende kamp i Irland tre dage senere.

Schweiz slutter med kampe hjemme mod Georgien og ude mod Gibraltar.

Modsat Schweiz og Irland spillede Danmark ikke om point tirsdag aften. I stedet vandt danskerne 4-0 over Luxembourg i en testkamp i Aalborg.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Leder For abonnenter

JV mener: Udskriv en dosis sund fornuft i en fart

Udeblivelser er et regulært problem i sundsvæsenet. Fordi det er spild af de trængte velfærdsressourcer, når både højt specialiseret personale og dyrt udstyr må vente forgæves på en patient, der ikke dukker op på det afsatte tidspunkt. Derfor er det helt og aldeles håbløst, at et ufleksibelt system tidligere på året betød, at en succes på Kolding Sygehus måtte lægges i graven. Succesen var et forsøg, der gav patienter med en henvisning mulighed for selv at booke en tid til skanning fremfor blot at få stukket systemets tid ud. Forsøget fik antallet af udeblivelser til at falde fra i gennemsnit 14 om ugen til fire. Det viste sig nemlig, at fleksibiliteten betalte sig. At det for patienterne gjorde en forskel. Helt banalt i form af muligheden for at kunne booke en tid, som passede ind med øvrige gøremål. Og sikkert også i form af øget ansvarlighed. En tid, man selv har booket, er svær at udeblive fra. Et sådant forsøg skulle selvfølgelig ikke bare fortsætte, men bredes ud. Ikke bare til andre afdelinger på Kolding Sygehus, men på alle sygehuse. Skulle man tro. Men sundhedsloven er firkantet, og den foreskriver, at patienter skal have en konkret tid i hånden tre dage efter henvisningen. Altså levner loven ikke plads til patientens egen booking. Derfor døde forsøget. Trods et resultat, der uomtvisteligt var positivt for både patienter og sundhedsvæsen. Region Syddanmark skubber på for at få lov til at genoptage forsøget. Ros for det. Forsøget er i sin essens et eksempel på et sundhedsvæsen, der er til for borgerne og ikke det omvendte. Det bør derfor være en formsag for Sundheds- og Ældreministeriet at finde en gangbar vej gennem egne regler og bureaukrati, så patienterne igen kan tages med i planlægningen. Sundhedsloven sikrer vigtige patientrettigheder. Det er godt, og historien viser, at det er nødvendigt. Men det er et sygt sundhedsvæsen, der kvæler gode tiltag i et stift bureaukrati. Må sundhedsministeren reagere hurtigt: Der er brug for en dosis sund fornuft i en fart.

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Annonce