Annonce
Billund

Harly har overtaget pølsevognen på Torvet i Grindsted

Der endnu meget, at byen nye pølsemand, Harly Jørgensen, skal lære. Foto: Jan Kronvold
Harly Jørgensen har overtaget Alle Tiders Pølsevogn på Torvet i Grindsted. Han har to gange tidligere forsøgt at få fat i vognen.

Grindsted: Den 1. september gik en årelang drøm i opfyldelse for 57-årige Harly Jørgensen.

Der overtog han nemlig Alle Tiders Pølsevogn på Torvet i Grindsted. Det blev så tredje gang, det var lykkens gang for Harly Jørgensen, da han to gange tidligere har forsøgt at få fat i vognen. Nu gav han Johnny "Murer" Christensen et så godt tilbud, at "mureren" ikke kunne afslå.

Så fremover er det Harly Jørgensen, der langer ristede hotdogs, pommes frites og bøfsandwich over disken.

- Drømmen om at få en pølsevogn ligger ti år tilbage, og den drøm har aldrig lagt sig. Så nu skulle det være, siger Harly Jørgensen.

Han har endnu ikke helt fundet sig til rette i pølsevognen og fået de faste rutiner, der hører til, ind under huden.

- Det er jo et enkelt koncept, og jeg sprang lige ud i det, erkender Harly Jørgensen.

Han kommer dog ikke til at stå helt alene i Alle Tiders Pølsevogn. Han har fået fat i fem piger, der på skift kommer og hjælper til om eftermiddagen.

Og Harly Jørgensen slår fast, at pølsevognen vil være på Torvet alle hverdage mellem 11 og 18 og lørdag formiddag.

Annonce

Harly Jørgensen

Harly Jørgensen er 57 år.

Han er født i Grindsted og udlært automekaniker hos det daværende General Motors i Grindsted.

Overtog den 1. september Alle Tiders Pølsevogn på Torvet i Grindsted.

Udlært mekaniker

Han har to piger på 9 og 14 år, og han har været nødt til at fortælle dem, at han fremover får lidt mere travlt, end han tidligere har haft. Det har de accepteret.

Harly Jørgensen er født i Grindsted og han blev udlært automekaniker hos det daværende General Motor, det lå i Borgergade. Siden har han arbejdet i 11 år på det daværende Danish Crown indtil det lukkede i Grindsted. De seneste 12-13 år har han arbejdet i vindmøllebranchen hos både Siemens og Vestas.

Harly Jørgensen har to kolonihaver, som han hidtil har gået meget op i at passe og dyrke sine egne grøntsager i.

- Jeg bliver nok nødt til at drosle ned for kolonihaverne nu, erkender Harly Jørgensen.

For al den tid, som han tidligere har brugt i sine kolonihaver, har han ikke længere, når Alle Tiders Pølsevogn skal passes ordentligt.

Det var tredje gang, Harly Jørgensen forsøgte at få fat i pølsevognen. Foto: Jan Kronvold
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce