Annonce
Sønderborg

Harmonikaklub spiller adventskoncert i Musikhuset

Sønderborg: Sønderborg Harmonikaklub og den fynske Duo MeAnnmay kan opleves i Sønderborgs Musikhus, Skovvej 16, søndag den 24. november kl. 14.30-17.

Ved Sønderborg Harmonikaklubs 10. adventskoncert har klubben inviteret ægteparret Annmay og Lars Kirkegaard, der sammen udgør duen MeAnnmay, som måske er Danmarks eneste duo med harmonika og marimba. Duoen spiller en bred vifte af forskellige klassikere.

Sønderborg Harmonikaklubs program ved adventskoncerten går fra et marchpotpourri af tjekkiske Julius Fucik til Pariser Tango til kendte syng-med-numre. I anden afdeling helliger Harmonikaklubben sig julens melodier. Afslutningsnummeret bliver i år et kendt julenummer, hvor klubbens harmonikaorkester suppleret med børn og unge på scenen giver den fuld udblæsning, et indslag med overraskelser i.

Sønderborg Harmonikaklub er i sit 35. leveår og har i de sidste år haft hjemsted i byens Musikhus på Skovvej. Øvetiderne er tirsdage kl. 10-12, og alle er velkommen til at komme og lytte på. Sønderborg Harmonikaklub optager gerne nye medlemmer, der spiller eller bare interesserer sig for harmonikamusik.

Der er entré til adventskoncerten, og billetter fås ved indgangen eller bestilles på tlf. 7447 4337 eller e-mail: alfred-renner@bbsyd.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Fødevarekontrol: For gammel frugt koster Brugsen i Bramming bøde på 30.000 kroner

Leder For abonnenter

JV mener: Udskriv en dosis sund fornuft i en fart

Udeblivelser er et regulært problem i sundsvæsenet. Fordi det er spild af de trængte velfærdsressourcer, når både højt specialiseret personale og dyrt udstyr må vente forgæves på en patient, der ikke dukker op på det afsatte tidspunkt. Derfor er det helt og aldeles håbløst, at et ufleksibelt system tidligere på året betød, at en succes på Kolding Sygehus måtte lægges i graven. Succesen var et forsøg, der gav patienter med en henvisning mulighed for selv at booke en tid til skanning fremfor blot at få stukket systemets tid ud. Forsøget fik antallet af udeblivelser til at falde fra i gennemsnit 14 om ugen til fire. Det viste sig nemlig, at fleksibiliteten betalte sig. At det for patienterne gjorde en forskel. Helt banalt i form af muligheden for at kunne booke en tid, som passede ind med øvrige gøremål. Og sikkert også i form af øget ansvarlighed. En tid, man selv har booket, er svær at udeblive fra. Et sådant forsøg skulle selvfølgelig ikke bare fortsætte, men bredes ud. Ikke bare til andre afdelinger på Kolding Sygehus, men på alle sygehuse. Skulle man tro. Men sundhedsloven er firkantet, og den foreskriver, at patienter skal have en konkret tid i hånden tre dage efter henvisningen. Altså levner loven ikke plads til patientens egen booking. Derfor døde forsøget. Trods et resultat, der uomtvisteligt var positivt for både patienter og sundhedsvæsen. Region Syddanmark skubber på for at få lov til at genoptage forsøget. Ros for det. Forsøget er i sin essens et eksempel på et sundhedsvæsen, der er til for borgerne og ikke det omvendte. Det bør derfor være en formsag for Sundheds- og Ældreministeriet at finde en gangbar vej gennem egne regler og bureaukrati, så patienterne igen kan tages med i planlægningen. Sundhedsloven sikrer vigtige patientrettigheder. Det er godt, og historien viser, at det er nødvendigt. Men det er et sygt sundhedsvæsen, der kvæler gode tiltag i et stift bureaukrati. Må sundhedsministeren reagere hurtigt: Der er brug for en dosis sund fornuft i en fart.

Annonce