Annonce
Danmark

Harry og Meghan-interview: Det ender med en jammerkommode

Prins Harry og Meghan skal være forældre igen til sommer. Denne gang til en pige. De har i forvejen sønnen Archer. Foto: Harpo Productions


Da amerikanske Meghan Markle så "Den Lille Havfrue", følte hun en genkendelse. For også hun havde forelsket sig i en prins - og den forelskede kostede hende stemmen.

Det fortæller hun den amerikanske talkshowvært, Oprah Winfrey, i et af de på forhånd mest hypede tv-interviews i nyere tid.

Der har været lagt op til royale afsløringer, ikke oplevet mage siden prins Harrys mor, prinsesse Diana, lagde hovedet på skrå og betroede hele verden, at der var tre i hendes ægteskab.

Annonce

For en en gangs skyld stemmer optakten pænt med virkeligheden. Det her interview er et målsøgende missil direkte fra solskins-Californien ind i dagligstuerne på Buckingham Palace.


For en en gangs skyld stemmer optakten pænt med virkeligheden. Det her interview er et målsøgende missil direkte fra solskins-Californien ind i dagligstuerne på Buckingham Palace.

Uddrag af klummen


Avisen Danmark har set interviewet på en amerikansk forbindelse - det er først tilgængeligt i Danmark fra mandag aften - og vi kan konstatere, at Meghan i den grad har genvundet stemmen og bruger den med både toner af sorg og sødme til at lange ud efter den royale svigerfamilie og den engelske presse. Der bliver også fældet tårer.

Meghan, der i 2018 blev gift med Harry, har en fortid som fraskilt og skuespiller. Hun er en selvstændig og moderne kvinde. Tilsyneladende en fri fugl, der endte i et gyldent bur, hvorfra den ondskabsfulde engelske tabloidpresse plukkede alle fjer af hende. På et tidspunkt overvejede hun at begå selvmord, fortæller hun, hvilket hun også fortalte Harrys familie, men ifølge Meghan var der ingen hjælp at få, for det ville ikke være godt for institutionen - altså kongehuset - lød beskeden. Hun måtte tie.

Moderne kvinder er ikke vant til stiltiende at bøje nakken, så hendes behov for genmæle er ikke komplet uforståeligt, men desværre har det også en eftersmag af hævntørst.

Meghan fortæller om sin svigerinde Kate, at det var Kate, der i sin tid fik hende til at græde, men at historien på mystisk vis dukkede op i det engelske tabloidaviser et halvt år efter med omvendt fortegn. Og måske var historien plantet, antyder hun. Hun fortæller også, at der i det engelske kongehus var bekymring for hvilken hudfarve, Harrys og hendes børn ville få. Meghans mor er sort, og hendes far hvid.

Meghan undrer sig også over, at hendes og Harrys barn, Archie, ikke måtte få prinse-titel, og hun udtrykker stor sorg over, at Harrys familie ikke beskyttede hende - passede på hende.

Halvvejs inde i interviewet dukker Harry op. Vi har set ham i små klip, hvor Oprah, dagen efter interviewet er optaget, besøger parret i deres hønsegård! Et signal om dets nu mere almindelige og frie liv, må vi forstå. Uden royal apanage, men med arven fra Diana og en millionkontrakt fra Netflix lider ægteparret ingen materiel nød. Familiens luksuspalæ har efter sigende kostet over 90 millioner kroner.

Harry siger, at det ikke var planen at melde sig helt ud af de officielle, royale pligter, men siger også, at Meghan har reddet ham, for også han var "fanget" uden at vide det. Præcis som hans far og bror er det, mener han.

Harry, der lyder stigende forkælet i interviewet, fortæller om en kongefamilie, der er bange for pressen, om et anstrengt forhold til sin far og om sin bror, som han elsker, men som nu skal have lidt afstand og tid. Begge taler varmt om Dronning Elizabeth, som de "elsker og respekterer" ligesom de et par gange ikke vil nævne navne, når Oprah forsøger at bore dem ud, fordi det vil "være ødelæggende" for familien.

Her knækker troværdigheden, for hvis respekt og omsorg for familien betød noget, havde Harry og Meghan helt holdt deres mund og ikke stillet sig til rådighed for dette interview.

Man må acceptere, at de ikke orker at være royale. Men hvis man også skal respektere deres beslutning, skulle de ikke have taget den forkælede og hævngerrige jammerkommode med i flyttelæsset. Den stryger direkte ind på de tabloide forsider, de er flygtet fra.

Interviewet: Mandag aften på TV 3 klokken 21, kan streames på Viafree.

Oprah Winfrey interviewede først Meghan alene. Foto: Harpo Productions
Annonce
Annonce
Esbjerg

Kvinde anholdt med favnen fuld: Sigtet for at stjæle indbo og ejendele fra sammenstyrtet hus

Tønder

Bragede igennem med 139/t på landevejen: Bilist fik betinget frakendelse af kørekortet

Annonce