Annonce
Sport

Landsholdet skabte stort resultat på Wembley: Harry var Danmarks kammertjener

Dommer Jesús Gil Manzano trak det røde kort, da Englands forsvarer Harry Maguire's tacklede for sent på Kasper Dolberg, der lidt efter måtte udgå med en forvredet ankel.   (Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS / POOL / AFP)
Dannmark skabte stort resultat med 1-0-sejr på Wembley med stor hjælp af Harry Maguire og svag spansk dommer.
Annonce

Fodbold: Danmark kan være stolt over at have tilføjet England det andet nederlag på fire år på Wembley og dermed have fine chancer for at faktisk at vinde puljen i A-gruppen og dermed sikre sig en mulighed for en omvej til VM-slutrunden.

Men meget mere var der så heller ikke at glæde sig over og de der engang har set den gamle danske film om Harry og kammertjeneren ved, hvad overskriften her dækker over.

Det var Harry Maguires utrolige dumhed, som gav Danmark en stor mulighed for at vinde og en spansk dommer, som umiddelbart efter donerede et straffespark til Danmark. Og det blev afgørende.

Det var ved at blive kritisk for Danmark i første halvleg, fordi Mason Mount legede kat og mus mod danskernes venstreside med Robert Skov og Martin Braithwaite, der godt nok løb med hjem, men stod og dækkede Wembleys dejlige græs til ingen verdens nytte.

Det kunne i virkeligheden ikke blive ved at gå og Hjulmands tropper blev trukket rundt ved næserne i den side.

Men Uniteds Harry Maguire har haft nogle hårde måneder efter at være involveret i en politisag efter natlige seancer i Grækenland og er ikke længere en mand i balance.

Først lavede han en dum stempling og næppe var der gået en halv time, for han missede en tæmning, så han forsøgte at kompensere, men kom alt for voldsomt med knopperne ind i Kasper Dolberg til endnu en advarsel og dermed rødt. Dolberg havde ellers været mutters alene i den danske offensiv uden hjælp fra de øvrige danskere.

Ved Nations League er der på grund af de store omkostninger, der er forbundet med herlighederne for de små nationer og stadioner, hverken mållinje-teknologi eller VAR og det har hidtil været til Danmarks fordel. Først ved 1-0 i Reykjavik og så umiddelbart efter Maguires korrekte udvisning.

Thomas Delaney var havnet inde i briternes felt og efter en Jordan Pickford-udflugt stødte Delaney ind i Kyle Walker og faldt. Danskerne reklamerede for straffespark og den hoppede den brave spanske dommer Jesús Gil Manzano på med samlede ben. Jo, Kyle Walker sparkede da forbi bolden og snittede Delaney, meeen....


Englænderne satte sig tilbage i en 4-2-3-opstilling, men danskerne skabte meget lidt. Der blev spillet rundt og rundt, og det var i sidste ende det, som Hjulmands tropper var bedst til.


Der var lige så lidt straffespark, som der var stemning og fest på Wembley. En pinlig kendelse.

100-kampsjubilaren Christian Eriksen tog imod gaven og sparkede Danmark i front. Kasper Dolberg var så ramt på anklen efter Maguires rustikke tackling, at han måtte lade sig udskifte til fordel for Pione Sisto.

Annonce

Skov i tænkeboksen

Danmark kunne gå til pausen med en føring, men Kasper Hjulmand var ikke tilfreds. Derfor måtte Robert Skov gå ud til fordel for Joakim Mæhle, men faren for, at Mason Mount kunne lave flere ulykker var stort set forsvundet i det britiske undertal. Danskerne kunne varme bolden og forsvare sig med den, som det hedder.

Englænderne satte sig tilbage i en 4-2-3-opstilling, men danskerne skabte meget lidt. Der blev spillet rundt og rundt, og det var i sidste ende det, som Hjulmands tropper var bedst til.

Midt i anden halvleg fik England et hjørnespark, hvor Kasper Schmeichel måtte vise sin store klasse. Fra meget nært hold fik Mason Mount lov til at heade, men Schmeichel var ude med en katteklo og reddede fænomenalt oppe under overliggeren.

Lidt efter havde Daniel Wass et kikset hovedstød fra en rimelig udækket position, men Kasper Hjulmands tropper havde svært ved at smide tøjlerne midt i boldbesiddelsen.

Pione Sisto havde noget finurlige driblinger uden om sig selv og da han endelig kom fri foran mål, traf han en mystisk beslutning i stedet for at afslutte direkte mod mål.

Generelt kom der igen meget lidt fra de allerforreste og England kom med et nyt tryk, da værterne lavede med indskiftningerne af Sancho og Calvert-Lewin.

Englænderne satte mere og mere fysik ind, men den spanske dommer gav intet til Gareth Southgates tropper. Manzano i sort havde helt givet ikke en af sine bedste aftener. En stor sav fra Yussuf Poulsen blev heller ikke straffet af spanieren.

Annonce

Kjær måtte skride ind

England satte Danmark under stort pres til sidst og Simon Kjær måtte heade væk lige foran målstregen, da Hjulmands tropper sejlede gevaldigt ved et indlæg.

Men resultatet i London var der ikke noget galt med. Det giver trods alt en slags genlyd ude i Europa og har givet træner Kasper Hjulmand en meget fin start, hvor han dog også har haft den nødvendige medvind på den cykelsti, som danskerne kører så stilsikkert på.

Kampen Kort

Nations League, gruppe A2, England-Danmark 0-1 (0-1)

Mål: 0-1 Christian Eriksen på straffespark (34).

Advarsler: Harry Maguire, England (5), Andreas Christensen, Danmark (38), Jordan Henderson, England (85), Kalvin Philips, England (86).

Udvisninger: Harry Maguire, England (gult/rødt) (31).

England (3-4-3) Jordan Pickford - Harry Maguire, Conor Coady, Kyle Walker - Reece James, Kalvin Philips, Declan Rice (76. Jordan Henderson) , Ainsley Mailand-Niles (37. Tyrone Mings) - Mason Mount (72. Jadon Sancho), Harry Kane, Marcus Rashford (72. Dominic Calvert-Lewin)

Danmark: (4-3-3) Kasper Schmeichel - Daniel Wass, Simon Kjær, Andreas Christensen (46. Mathias Zanka Jørgensen - karakter:  4), Robert Skov (46. Joakim Mæhle - karakter: 4 ) - Christian Eriksen, Pierre Emile Højbjerg, Thomas Delaney - Yussuf Poulsen, Kasper Dolberg (37. Pione Sisto - karakter: 4), Martin Braithwaite.

Bedste spillere: England:  Mason Mount Danmark: Kasper Schmeichel.

Dommer: Jesús Gil Manzano, Spanien - karakter: 02

Tilskuere: 0.

Næste kamp:  11. november Danmark-Sverige (venskabskamp), 15. november kl. 20.45 Danmark-Island, Nations League, 18. november kl. 20.45 Belgien-Danmark, Nations League.

Karakterer: Kasper Schmeichel 7 - Daniel Wass 4 , Simon Kjær 7, Andreas Christensen 4 , Robert Skov 00 - Thomas Delaney 4, Christian Eriksen 7 , Pierre Emile Højbjerg 7 - Yussuf Poulsen 4, Kasper Dolberg - , Martin Braithwaite 02.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Vejen til en normal hverdag: Her får du de to stik mod covid-19

Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Annonce