Annonce
Esbjerg

Hashsælger havde kontanter i underbukserne

En 19-årig mand er sigtet for hashsalg. han havde gemt kontanter i sine underbukser. Arkivfoto: Carl Re.

Esbjerg: En 19-årig mand fra Esbjerg er blevet sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med salg for øje.

Politiet traf ham mandag aften i en personbil på Tinghøjs Alle i den østlige del af Esbjerg, og betjentene fik straks mistanke om, at der var ugler i mosen.

Bilen blev gennemsøgt, og der blev fundet et gram hash.

En 18-årig mand fra Bramming, der var passager i bilen, forsøgte at gemme en joint bag et sæde, men den blev også fundet.

- Betjentene fandt desuden 5,4 gram hash på den 19-årige mand, og han blev ligeledes fundet i besiddelse af en digital vægt og en Nokia mobiltelefon - en såkaldt salgstelefon - der udelukkende bliver brugt til at modtage bestillinger til handler, oplyser Henrik Berg fra lokalpolitiet i Esbjerg.

Den 19-årige er derfor blevet sigtet for at have til hensigt at sælge hashen.

- Den mistanke blev yderligere bestyrket, da betjentene fandt 2.200 kroner i kontanter, der var gemt væk i mandens underbukser, siger Henrik Berg.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

112

Mand straffet for at kaste med sin hund

Annonce