Annonce
Esbjerg

Hashsælger kørte narkokørsel

Politiet fandt hash og skunk i bilen og hjemme hos en 30-årig mand. Arkivfoto: Christian Brandt

Esbjerg: En 30-årig mand fra Esbjerg er blevet sigtet for narkokørsel samt besiddelse af hash og skunk med videresalg for øje.

Han blev standset af politiet torsdag aften klokken 20.34, da han kom kørende i personbil i midtbyen.

Betjentene kunne straks fornemme, at der lugtede af hash i bilen, og manden blev derfor testet.

Testen gav udslag for cannabis, og i bilen fandt betjentene ialt 41 salgsposer med hash og skunk - i alt 82 gram, samt et større kontant beløb

Manden blev taget med på politigården for at få taget en blodprøve, der skal levere det endegyldige bevis for, om manden har kørt bil i påvirket tilstand eller ej, og på mandens bopæl fandt politiet yderligere 11 gram skunk og en masse tomme salgsposer.

- Når det er hash, det drejer sig om, skal der en temmelig stor mængde til, før der sker noget drastisk, så manden er blevet afhørt og løsladt igen i første omgang, oplyser politikommissær ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Ole Hillerup.

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Langtidssiddende lærerformand går på pension: Jobbet kan både være ensomt og noget værre lort, men jeg vil savne det alligevel

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ingen grund til Corona-panik

Så er dét sket, som vi længe har vidst var overvejende sandsynligt: Coronavirus er kommet inden for landets grænser. En medarbejder ved TV2 har været på ferie i Italien og har med sig hjem fra skiferien bragt virussen, og nu træder det danske virusberedskab i kraft. Det må vi have tiltro til, men allerede nu meldes om butikker, der tømmes for håndsprit, og andre reaktioner, som kunne være forløbere for egentlig panik, og det er der ingen grund til. Omend mange er døde af Coronavirusen særligt omkring epicentret i millionbyen Wuhan i Kina, er den ikke, som vi også forleden bemærkede på denne plads, særlig farlig. Det foreløbigt største studie af den nye Coronavirus, Covid 19, fra Kina viser, at der er en dødelighed på 2,3 procent hos en gruppe smittede, hvor eksempelvis den for nogle år siden så frygtede SARS-virus havde en dødelighed på ti procent. I farlighed minder Corona altså mest om en almindelig influenzavirus, og derfor skal vi heller ikke gå i panik og lukke landet ned, fordi smitten nu er kommet inden for landets grænser. Coronavirus smitter mellem mennesker nøjagtig som influenza gør, det vil sige ved nys og host samt ved direkte kontakt. Det betyder også, at man skal opføre sig nogenlunde på samme måde. Undgå at være for tæt på mennesker, der nyser og hoster, samt sørge for en god håndhygiejne. Som altid er ældre og svagelige særligt udsatte, mens børn ikke ser ud til i særlig grad at blive ramt. Selvfølgelig er det angstprovokerende, når vi i en globaliseret og rejselysten verden rammes af en virus, der indtil videre ingen vaccine er imod. Men alt tyder på, at denne virus er relativt harmløs, og udviklingen i Kina er sådan, at antallet af nye smittede har været faldende siden januar. Faldet er kommet, efter den kinesiske stat i begyndelsen groft undertrykte redelige lægers opråb om et problem, men efter man opgav at lyve herom, ser det ud til, at man er ved at få styr på situationen. I et åbent og oplyst samfund som det danske, er vi heldigvis fri for den slags mummespil.

Kolding For abonnenter

Venstre solo om at fastholde udskældt besparelse på ældre

Annonce